anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Din seria " daca oamenii maimute, de ce exista maimute?", am si eu o intrebare:
Daca toate stelele au fost creat in a patra zi impreuna cu Soarele si Luna, atunci de ce astazi inca se mai nasc stele? Ce rost are sa se mai nasca si asta stele, daca ele au fost create doar sa lumineze Pamantul.

21 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fiindca procesul de creatie, nu s-a incheiat asa cum nu s-a incheiat mersul lumii inainte.ele nu au fost create doar sa lumineze, ci sa arate, vremurile, timpurile si destinele oamenilor precum si slava si gloria bunului
Dumnezeu.

| minrest a răspuns:

Omule, in textul ala nu trebuie sa cauti adevaruri astrofizice. Desi autorul era inspirat de Dumnezeu, inspiratia Lui nu e de natura sa iti bage astrofizica in cap. Rostul textului e sa transmita adevaruri spirituale. Te mira, inteleg, ca atatea stele mari au fost create doar ca sa lumineze pamantul? (De dragul pamantului, cum ar veni). Pe pamant exista omul, iar omul are constiinta, pamantul conteza, nu rocile goale. Si gur, daca sunt si alte planete locuite, si pentru ele exista miliardele de stele, atunci notiune de '' pamant'' se extinde si asupra lor. Salut.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru minrest):

Stiu, ideea pe care voiam sa o scot in evidenta, e faptul ca insasi faptul ca stelele contiuna sa nasca si sa moara, proces extrem de lung dovedeste ca ideea cu Pamantul de 6000 de mii de ani e fals, mai mult pornit de la Genza ca adevarat asbsolut in astrofizica toate stelele ar trebui sa aiba aceeasi varsta, deoarece s-au nascut exact in aceeasi perioada.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Unde ai citit tu ca pamantul are 6000 de ani in Biblie?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danut):

Desi nu scrie cel putin asta reiese, cel putin asa mi-a iesit mielaughing Cand aveam 10 ani, infine nu aveam net sau informatii erau curios cati ani are Pamantul, si cineva mi-a zis ca s-au facut calcule pe baza genealogiilor bibliice si asfel am incercat si eu sa fac chestia asta, am luat in calcul ca fiecare om de la Adam a trait vreo 900 de ani, restul dupa Noe cate o suta si in total mi-au iesit vreo 4000 de ani pana la Christos si inca 2000 dupa... Infine uni sunt de parere ca sunt 7000 de la Adam, si multi fundamentalisti sunt de-acord cu aceasta perioada, in schimba datele astronomice indica o data mult mai veche a Universului si implicit al Pamantului.

| VelaJohnny a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta e o prostie strict religioasa nu o afirmatie biblica, legat de varsta pamantului de 6000 de ani. Omenirea are intre 6000 si 7000 de ani, nu tot universul. Geneza 1:1 „La început Dumnezeu a creat cerurile şi pământul."
Pamantul era deja creat, iar „zilele" acelea au fost pentru ca pamantul sa fie pregatit pentru a fi locuit de oameni, nu scrie nicaieri ca in ziua intai a fost creat cerul fizic (universul privit in ochii unui simplu om de pe pamant) si pamantul. Apoi, daca e vorba de 6 zile literare de pregatire a pamantului pentru a fi locuit de oameni, atunci de ce Geneza 2:4 afirma „Aceasta este istoria cerurilor şi a pământului, când au fost create, în ziua în care Domnul Dumnezeu a făcut pământul şi cerul." - observi? Ziua in care a fost creat cerul si pamantul. E clar ca se refera la o perioada de timp, iar zilele prefigureaza etapele, perioadele de timp in care a fost pregatit pamantul pentru a fi locuit. Umanitatea da, aproximativ 6000 de ani, dar Pamantul si universul nu.

| DanielCotabita a răspuns (pentru VelaJohnny):

Martor?

| VelaJohnny a răspuns (pentru DanielCotabita):

Viitor martor, ortodox cu acte in regula momentan big grin

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

In Biblie scrie CAND Dumnezeu a facut pe om si tot ce este pe pamant, intr-adevar cca 6000 de ani dar varsta pamantului nu este cunoscuta, probabil a fost facut la crearea universului. Atentie la ceea ce spuneti. Daca pe pamant nu exista atmosfera, nu se vad stelele, deci in ziua a patra a fost creata atmosfera ceea ce a permis sa se vada si sa lumineze, luna, stelele si soarele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru VelaJohnny):

Stii care e dilema in acest caz? Ca Geneza ilustreaza urmatoarul lucru: Pamantul a fost facut inainte Soarelui, iar daca pentru aparitia soarelui a fost nevoie de milioane de ani, in jurul a ce orbita pamantul, sau el plutea in deriva, dar cu plantele bietele cum ramane, cum au trait in lipsa soarelui, soarele fiind foarte important pentru formele de viata autotrofe.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danut):

"probabil a fost facut la crearea universului"
Si orbita in jurul cui, a stai plutea in deriva.
"probabil a fost facut la crearea universului"
Cum au trait bietele plante o zi fara admosfera, respectiv cum s-au hranit in lipsa procesului de fotosinteza?
Dar nu asta e dilema, de Dumnezeu s-a sinchisit sa faca universul de cateva milioane de ani, dar omenirea o facuse doar in urma cu 7000 de ani?

| VelaJohnny a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu intelegi etapele prietene. Probabil ca pamantul era in deriva pe atunci, dupa a fost facut soarele si pamantul sa se invarta in jurul axei soarelui si in jurul propriei axe pentru a fi ziua si noaptea. Apoi, dupa ce a fost creat soare, au fost create plantele, pestii, pasarile, animalele si la final specia umana.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru VelaJohnny):

Biblia ne spune cu totul alt ceva, ne spune ca in ziua a 3 a au fost creat plantele si abia in a 4 a soarele.

| VelaJohnny a răspuns (pentru anonim_4396):

Geneza 1:3 „Şi Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!" Şi a fost lumină." - ziua intai, Legat de asta, o explicatie, ii dau copy/paste

Relatarea biblică adaugă: „«Să facă pămîntul să crească iarbă‚ vegetaţie purtînd sămînţă‚ pomi fructiferi producînd rod conform speciilor lor‚ a cărui sămînţă este în el‚ pe pămînt.» Şi aşa a ajuns să fie." — Geneza 1:11.
19 Astfel‚ spre încheierea acestei perioade de creare‚ a treia la număr‚ au fost create trei mari categorii de plante de uscat. În acest moment lumina difuză trebuie să fi devenit suficient de intensă pentru a se putea produce procesul fotosintezei‚ indispensabil plantelor verzi. În paranteză spus‚ în acest loc relatarea nu menţionează toate „speciile" care au venit în existenţă. Organismele microscopice‚ plantele acvatice şi altele‚ nu sînt specificate cu numele‚ dar probabil că ele au fost create în această „zi".
„Ziua" a patra
20 „«Să fie luminători în întinderea cerurilor‚ ca să facă o separare între zi şi noapte; şi ei trebuie să servească drept semne şi pentru anotimpuri şi pentru zile şi pentru ani. Şi ei trebuie să servească drept luminători în întinderea cerurilor‚ pentru a străluci pe pămînt.» Şi aşa a ajuns să fie. Şi Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători‚ luminătorul mai mare‚ ca să domine ziua‚ şi luminătorul mai mic‚ ca să domine noaptea‚ precum şi stelele." — Geneza 1:14–16; Psalm 136:7–9.
21 Anterior‚ în legătură cu „ziua" întîi a fost utilizată expresia „Să se facă lumină". Cuvîntul ebraic folosit aici pentru „lumină" este ’ohr‚ care înseamnă lumină în sens general. Dar în legătură cu „ziua" a patra cuvîntul ebraic se schimbă în ma·’ohrʹ‚ care înseamnă sursă de lumină. Într-o notă de subsol în legătură cu „Luminătorii"‚ Rotherham spune în a sa Emphasised Bible: „În vers. 3 ’ôr [’ohr]‚ lumină difuză". El arată apoi în continuare că cuvîntul ebraic ma·’ohrʹ din versetul 14 înseamnă „sursă de lumină". În „ziua" întîi lumina difuză‚ străbătea‚ în mod evident‚ straturi succesive de „scutece"‚ care înfăşurau pămîntul‚ dar sursele acelei lumini nu puteau fi văzute de către un observator terestru‚ din cauza straturilor de nori care acopereau încă pămîntul. Acum‚ în această a patra „zi"‚ lucrurile‚ evident‚ s-au schimbat.
22 O atmosferă iniţial bogată în bioxid de carbon se poate să fi creat condiţiile unui climat foarte cald pe întreaga suprafaţă a planetei. Dar creşterea luxuriantă a vegetaţiei în cursul celei de a treia şi a patra perioade de creare a absorbit o parte din această pătură de bioxid de carbon care păstra căldura. La rîndul ei‚ vegetaţia elibera oxigenul care era indispensabil vieţii animale.
23 Dacă ar fi existat acum un observator terestru‚ el ar fi fost în măsură să distingă soarele‚ luna şi stelele‚ care aveau să servească „drept semne şi pentru anotimpuri şi pentru zile şi pentru ani" (Geneza 1:14). Luna avea să indice scurgerea lunilor lunare‚ iar soarele trecerea anilor solari. Anotimpurile‚ care au venit în existenţă acum‚ în această a patra „zi" aveau să fie‚ fără îndoială‚ mult mai temperate decît au devenit ele mai tîrziu. — Geneza 1:15; 8:20–22.

Scria undeva si mai clar si mai usor de inteles dar na, presupun ca vei intelege si de aici.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Cati ani ai dragule? Daca Dumnezeu a creiat UNIVERSUL ii trebuia atmosfera pentru plante? Ce fel de Dumnezeu o fi daca este legat de creatia Sa? Omenirea a fost facuta in urma unor actiuni care s-au petrecut in univers DAR asta trebuie sa o descoperi tu in Biblie daca tot te-ai apucat de comentari la religie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danut):

"Cati ani ai dragule? "
20, dar e irelevant subiectul.
" Daca Dumnezeu a creiat UNIVERSUL ii trebuia atmosfera pentru plante?"
Logica ne spune ca o planta nu poate trai intr-un mediu fara admosfera.
" Ce fel de Dumnezeu o fi daca este legat de creatia Sa? "
Am si eu o intrebare: Ce rost au legiile fizici, daca in Geneza au fost sfidate?

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Legile fizice sunt un subiect de preocupare pentru pamanteni, Dumnezeu nu se supune acestor legi care sunt creiate, specific pentru pamanteni. Logica ta, nu logica lui Dumnezeu. Varsta nu este irelevanta ci pune in prim plan experienta de viata, deci si cantitatea de cunostinte acumulat prin propria activitate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danut):

"Dumnezeu nu se supune acestor legi care sunt creiate, specific pentru pamanteni. "
Auzi o intrebare:
Ce rost mai au legiile fizici daca Dumnezeu le sfideaza cand il taie cheful, efectiv, de ce mai exista Soarele daca plantele nu au neaparata nevoie de el pentru procesarea hranei?
"arsta nu este irelevanta ci pune in prim plan experienta de viata, deci si cantitatea de cunostinte acumulat prin propria activitate."
Ai dreptate, dar in cazul de fata nu tocmai o mare relevanta.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Dumnezeu s-ar supune acelorasi legi daca ar avea aceiasi structura si calitati ca cele umane, inca ceva la creatie Dumnezeu inca nu-l facuse pe om in ziua a patra. Totul era inca in procesul creatiei. Tocmai in cazul de fata are relevanta varsta si experienta de viata. vei vedea asta in viitor.

| MistretulPufos a răspuns:

Omul nu provine din maimuta, ci are un stramos comun cu maimuta

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MistretulPufos):

Stiu, stiu.