1. Da, oamenii foarte bolnavi nu stiu cand o sa moara, adica in cel mult un an, trebuie sa le spuna dumnezeu. Mare minune. In The human body, in episodul Death, parca, ni se prezinta viata unui om bolnav de cancer in faza terminala, si el stia ca o sa moara curand, wow, ce minune.
2. Stai asa, ea spala picioarele "mantuitorului" contra cost?
În primul rând, nu e rusească, e românească.
Mama Blondina e basarabeancă şi şi-a petrecut ultimii 15 ani din viaţă, adică perioada descrisă în întrebare, la Iaşi.
În al doilea rând, nu are credibilitate zero. Dacă mergi în Iaşi şi întrebi pe cineva pe stradă dacă o cunoaşte pe Mama Blondina, din 10 persoane, sunt sigur că 8 te vor duce, de mână, până la mormântul ei şi, pe drum, îţi vor povesti minunile pe care le făceau rugăciunile ei.
Ai fi surprins să afli că, cel puţin 50% din oamenii care te vor duce la mormântul ei, sunt foarte credibili.
Nu uita, totuşi, că a fost intelectuală şi o cunoştea multă lume. Pe lângă asta, mai mult de 50% din populaţia din Iaşi a fost la înmormântarea ei şi, mă îndoiesc, că au murit toţi cei care o cunoşteau şi care sunt martori direcţi ai minunilor şi ai faptelor făcute de Mama Blondina.
"Martori directi" sunt si pentru OZN-uri si rapiri, si pentru vrajitoare, fantome si spiridusi. Ar trebui sa-i credem si pe ei pe cuvant? Ce concluzie am putea trage despre lumea noastra daca am crede pe cuvant toti "martorii directi"? Afirmatiile extraordinare trebuie sustinute de dovezi extraordinare, iar aici acestea lipsesc.