| RAY a întrebat:

Doar pentru deisti,agnostici,panteisti

. Dumnezeu a fost întotdeauna expresia necunoașterii umane. Când oamenii nu știau ce e trăznetul, au spus că Zeus sau Thor (dependent de geografie) provoacă trăznetele. Când nu știam că cerul nu e solid, credeam că cerul e „o tărie". Până să știm cum apar cutremurele (plăcile tectonice) credeam că zeii sunt furioși. Acum, Dumnezeu a ajuns să fie pus cel mult la originea universului pentru că nu știm exact ce a fost înainte de formarea universului, dar dacă istoria e un indicator, vor fi tot mai mici golurile în care va fi loc pentru Dumnezeu.

va regasiti in afirmatia asta? pentru ca nu stiti ce s-a intamplat atunci si il bagati pe dumnezeu sa va rezolve necunoscuta,dupa mine este imposibia existenta lui dumnezeu nu doar ca e irational,ilogic, si pentru ca nu putea aparea din nimic si sa creze ceva, deismul este o forma buna un dumnezeu care doar a creat apoi sa pensionat dar metaforic ok suna bine datr nu real, pentru un agnostic este imposibila aflarea lui dumnezeu de unde stiti voi ce e posibil si ce e imposibil de dovedit? eu spun ca este imposibila existenta lui dumnezeu din motive rationale, stiintifice, logice mam oprit aici Agnosticismul slab (numit si „moale", „deschis", „empiric" sau „agnosticism temporar")
Poziția conform căreia existența sau nonexistența vreunei zeități este momentan necunoscută, însă nu este neapărat imposibil de aflat; prin urmare, o astfel de persoană își va reține judecata până când vreo dovadă va deveni disponibilă. Un agnostic slab ar spune „Nu știu dacă vreo zeitate există sau nu, însă poate într-o bună zi, când vor exista dovezi, vom putea afla". e o forma buna la fel ca ateismul slab ateismul slab nu implica sarcina de a dovedi ceva, fiind absenta unei afirmatii. Ateul slab considera ca dovezile si argumentele in sprijinul ideii ca 'Dumnezeu exista' sunt insuficiente si neconvingatoare.

fara o interventie divina putea aparea universul

42 răspunsuri:
| mudokinss a răspuns:

Eu sunt Ateul slab! dar chiar si asa,desi traim in epoca moderna,nu uita ca universul nu se misca de capul lui in urma big-bang-ului.
Chiar si oamenii de stiinta au recunoscut ca ceva acolo e inteligent si ''desfasoara'' activitati pe care oamenii de stiinta nu le poate explica[nu va ganditi la ofo, ozn]
Si da! Oamenii din cele mai vechi timpuri si-au dorit cu ardoare sa creada ca exista ceva acolo care in caz de primejdie fizica sau sufleteasca sa ii protejeze.
cand un om nu mai crede in nimic se dezumanizeaza, devine un gol imens in propria lui existenta, desi simte naincetat ca trebuie sa umple acel gol, intrebarile il macina tot timpul-de unde suntem, de ce exista timp, de ce existam, care e scopul final, etc.
Si da! Eu vreau sa cred ca exista ceva acolo sa pot murii linistit in patul meu fara sa i-mi petrec toata viata cautand un raspuns care nu il voi gasi niciodata.

| RAY explică (pentru mudokinss):

Esti deist, daca ai fi ateu slab nu ai crede ca exista dar nu ai sti daca exista

| Allrc24Orthodox a răspuns:

Daca ma apuc si desfac un fier de calcat si invat fiecare componenta, modul in care a fost construita, materialele folosite, stiu si modul de functionare al fierului etc etc. asta nu inseamna ca dovedeste inexistenta firmei Bosch de exemplu cea care a facut fierul. Corect?

| RAY explică (pentru Allrc24Orthodox):

Dovezii nu filozofie, este imposibil sa existe dumnezeu

Tu desfaci ceva ce exista, nu poti desface ceva ce nu exista, zi-mi un lucru care apare din nimic si creaza miliarde de stele? nu fi ipocrit si baga pe big bang in asta

| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru RAY):

Fierul de calcat este universul, cunoasetrea componentelor este stiinta, firma Bosch ia rolul de Dumnezeu in acest exemplu. Te intreb inca o data am dreptate sau nu? Conform logicii

Nu, nu ai dreptate esti un ignorant care ignora stiinta si traieste in lumea lui imaginara cu prietenii imaginari

Daca gasesti explicati rationala nimeni nu a intervenit la acea masina de ce ar avea nevoie de un creator? copacii din jungla lea plantat cineva hai sa mergem si pe logica asta dar nu ca asta nu isi place, a cunoaste un lucru poti sti daca a fost creat sau nu in primul rand in acele mecanisme se observa ca au fost create zi-mi tu un lucru care se observa ca are nevoie de un creator?

De unde stii ca cercetatorii nu urmaresc cv? si sa stii un lucru nu ignor stiinta. ii ignor pe acei asa zisi "cercetatori" care amesteca adevarul cu minciuna si dezvolta niste teorii de te doare mintea.

Sigur urmaresc pe satana asa e, tu esti fanatic omule cu religia ta, filozofia e filozofie, stiinta = dovezii, eu cu filozofie nu ma hranesc tu te hranesti?

Dc varful muntelui sinai este innegrit de funingine?

Ca a erupt un vulcan, ai fost acolo si ai vazut cu ochii tai?

Daca ai fi procuror intr-un caz de crima ai afirma ca x a omorat pe y cu filozofia aia a ta? ca sa afirmi trebuie sa dovedesti nu sa fi ipocrit sa ocolesti raspunsul prin filozofi ieftine

Uite ray aici ai marturia unui calugar roman care a fost vindecat de Sfantul Nectarie. Suferea de 7 boli cronice.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/......raculoasa/

Te rog sa o urmaresti in totalitate. Minunea s-a intamplat de curand.nu are mai mult de 10 ani. La un moment dat va spune ca a fost internat la Spitalul Fundeni in Bucuresti; pe langa asta se mentioneaza numele medicului care este atee infocata cam ca tine asa(Narcisa Zamfirescu). Ei bine a ramas uimita caci analizele s-au modificat radical de pe o zi pe alta dupa ce a fost in seara dintre cele doua investigatii la moastele Sf Necatrie de la manastirea Radu Voda din Bucuresti.

Aici ai acest link:
http://www.sfatulmedicului.ro/medici/dr-narcisa-maria-zamfirescu_4189

Vei gasi nr de telefon al D-nei doctor Narcisa Zamfirescu.
Pe langa asta fiecare pacinet are o fisa de internare si de externare in care sunt mentionate toate informatiile despre boala/bolile de care sufera + evolutia lor.
Esti dispus sa porti o disctutie telefonica pe tema asta cu ea si sa o intrebi daca intr-adevar este adevarat ce a spus?

Sigur ca da si eu am afirmatia unui saiman care s-a vindecat de cancer credea in zeul lor deci e real?
desigur ca are o fisa ipocriti sau internat apoi au spus ca lea vindecat dumnezeu

Dumnezeu videca un om dar un milion sa moara de foame ce zeu tare iubitor

De ce nu vindeca oamenii din spitale? de ce lasa virusi, microbii sa existe? imi explici si mie paduchii, purici ce plan divin au ele?

Omule in fisa sunt trecute bolile. Avea 3 tipuri de hepatita, pancreatita, mal pe fiere.etc in cel mult 6 luni ar fi fost oale si ulcele daca nu mai repede. nu poti falsifica fisa de internare. Acum fac si eu ca tine.ai dovada ca s-a vindecat acel saman.maca aici ai fisa de internare acolo ce ai? Te intreb inca o data esti dispus sa vorbesti cu ea?

Eu te inteleg amice tu nu poti sa intlegeti un lucru si il explici supranatural, nu ca nu poti preferi ignoranta decat ratiunea, te-ai gandit o clipa sa gasesti o explicatie rationala?

Tu vrei sa cred in strainii? nici o sansa cand o sa vad cu ochii mei o vindecare dovedita stiintific voi crede

Dar oamenii din spitale il cauta pe Dumnezeu? Omul si-o face cu mana lui apoi cerseste ajutor. Omul e cea mai meschina creatura de pe pamant. Daca se spune clar:plata pacatului este moartea ce mai vrei?

Tu nu miai aratat nici o fisa de internare

Care ar fi explicatai rationala? hepatita nu se vindeca cu vitamina C

Pai dc te-am provocat sa o suni dar vad ca eviti raspunsul. te temi ca toata filosofia ta de viata ar fi distrusa?

Numa pacatosii sunt in spitale? ortodoxii nu sunt in spitale, omul nu face microbii cu mana lui

Nu ca pierd timpul cu un ignorant ca tine si cred ca primesti ignor in 2 minute

Nu am timp sa-mi pierd timpul cu toti limitati mintali, ignor

| doctorandus a răspuns:

Nu putem cunoaste sigur existenta lui Dumnezeu ca fapt obiectiv, adica stabilit de stiinta. Insa in filosofie exista multe teorii pe tema existentei lui Dumnezeu. Mie mi se pare ridicola ideea unui univers care a aparut din neantul pur si pe urma s-a ostenit sa asculte de legile fizicii, deoarece ar insemna ca legile fizicii preexistau intr-un plan spiritual. Iar chestia cu ciocnirea a doua brane muta originea universului in niste fenomene fizice pentru care e extrem de greu de lamurit ce sta in spatele lor. Dumnezeul meu e natura, asa ca nu-i atribui proprietati magice, si pot accepta tot ce spune stiinta fara a impieta asupra acestei credinte. Pur si simplu natura descrisa de stiinta este Dumnezeul meu. Asta e o conceptie filosofica, nu stiintifica.

| ania a răspuns (pentru RAY):

Zi tu un lucru care se observă că n-are nevoie de un creator.

| RAY explică (pentru ania):

Ploaia de afara