Nu, eu sunt panteist sau mai bine zis pandeist. Cred ca Dumnezeu nu are constienta, asta ar fi prea antropomorfic.
Care e motivul principal pentru care crezi in asa ceva?
Pai gandind cam ca si Spinoza am ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu poate fi dupa chipul si asemanarea omului.
Practic acest creator nu poate fi demonstrat stiintific nu?
Nu, nu poate, decat in sensul ca nu poti nega ca natura exista. Dumnezeu=natura.
Natura exista, dar natura nu este o divinitate
Corect ar fi: nu e o divinitate pentru unii, pentru altii e chiar Dumnezeu.
Sau antropopatic.
Uite si dovada https://www.tpu.ro/......agnostica/
Dar daca impartasesc o gena amandoua si sansa ca asta sa fie ceva intamplator este rara ba da e o dovada si vorbesc de om si cimpanzeu, omule omul se dezvolta embriologic ca si orice mamifer, plus genetica, fosile etc
dar tu ca dogmatic, limitat, ignorant nu vei crede nimic
In conformitate cu noile descoperiri in fizica cuantica, exista constiinta in fiecare electron, in fiecare celula. Fenomenele care se intampla in lumea subatomica nu pot fi explicate altfel. S-a mai observat si faptul ca, constiinta omului poate influienta aceste fenomene si chiar le poate controla intr-o anumita masura, ceea ce inseamna, dupa parerea mea, ca acea constiinta nu apartine acelei particole ci este luata din afara ei. In cultura orientala exista un capitol de studiu "Dumnezeu in toate" in care am citit cum reactioneaza un arbore la gandurile omului
Nimic nu este sigur, dar dupa parerea mea lucrurile nu pot avea constiinta. Ceea ce au descoperit fizicienii sunt efecte ale costiintei, dar ei nu stiu de unde vine aceasta constiina. E posibil ca Dumnezeu sa existe in toate asa cum spun orientalii, si asta cu toate ca noi nu putem intelege cum.