| Ucigasuldeprostie a întrebat:

Does he love you? George Carlin on religion. http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o Mai deschideti si voi mintea.

Răspuns Câştigător
| Ecea a răspuns:

Genial !

7 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Este o opinie!

| cristi202 a răspuns:

Da, cred ca o am suficient de deschisa. Ceea ce nu stie George Carlin asta e ca tocmai crimele (ca sa aduc in discutie doar un aspect al raului), care nu sunt vina unui Dumnezeu iubitor ci a oamenilor, (ca doar ei le fac, nu? ei aleg asta!), tocmai ele demonstreaza ca avem de-a face cu un Dumnezeu care iubeste. Si iata demonstratia: cind Dumnezeu a creat omul, nu a vrut sa fie doar o marioneta, un robot care sa faca doar ce spune El, ci a vrut ca omul sa fie liber. Doar liber poti sa iubesti cu adevarat - si asta doreste Dumnezeu de la om - o relatie cu El plina de dragoste, nu una in care Unul porunceste si celalalt face (asta da, e religia, dar Dumnezeu nu prea are de-a face cu religia). In momentul in care apare constringerea, poti vorbi de orice altceva, dar nu de dragoste. Problema e ca libertatea pe care Dumnezeu a vrut-o pentru om, a facut posibila aparitia raului. Omul a avut de ales: ori cu Dumnezeu, si ar fi fost bine, ori singur, fara Dumnezeu, cu toate consecintele care au urmat. Si omul a ales gresit. De aceea au aparut toate relele. Insa relele nu sunt vina lui Dumnezeu, ci a noastra. Daca eu ma indepartez de singura sursa de apa pe care o am intr-o oaza in desert, si mor de sete in desert, e numai vina mea, ca eu asa am ales. La fel e si cu omul, a ales sa traiasca departe de ce e bine, acum suporta consecintele. Insa tocmai aceasta posibilitate de a alege arata cit de mult ne iubeste Dumnezeu - ne da posibilitatea de a alege. Putem face ce vrem. Si aceasta e dragostea suprema: sa il lasi pe cel iubit liber sa faca ce vrea, chiar daca sti ca va face rau. Il poti atentiona (de aceea a dat Dumnezeu cele 10 porunci, si restul, ca nu se rezuma totul la 10 porunci, desi in esenta sunt doar doua - sa Il iubesti pe Dumnezeu si pe aproapele tau), poti incerca sa il convingi ca ce face e gresit, insa ii dai mereu libertate, mai mult, mergi cu el in raul pe care il face ca atunci cind va recunoaste ca toate sunt rele si iti va da dreptate, sa il poti ajuta sa se ridice unde a fost. Si asta se intimpla mereu cu mii de credinciosi - ei recunosc ca sunt pe calea cea rea, si imediat Il gasesc acolo linga ei pe Dumnezeu, care vine sa ii ajute sa scape de raul din viata lor. Asta da dragoste! Si totul este pentru ca omul sa il poate iubi liber, nu constrins, pe Dumnezeu. Si, cind descoperi dragostea Lui, nimeni si nimic nu te mai poate convinge de ce zicea George Carlin, pentru ca sti cum se impaca dragostea lui Dumnezeu cu suferinta umana. Psihologic vorbind, Ii vei raspunde lui Dumnezeu cu dragoste. O dragoste atit de mare pe cit de mare e cea care ti s-a aratat - incit mergi chiar pina la moarte pentru ea (nu are sens sa aduc argumente in acest sens, istoria vorbeste de milioane de oameni ce au mers pina la moarte pentru Dumnezeu, si dragostea e motivul pentru care ei au mers pina acolo).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru cristi202):

Povesti de adormit babele senile in piata, pentru a le putea fura cosuletul cu seminte.
Eu cred ca oamenii despre care vorbesti tu si citez: "O dragoste atit de mare pe cit de mare e cea care ti s-a aratat - incit mergi chiar pina la moarte pentru ea (nu are sens sa aduc argumente in acest sens, istoria vorbeste de milioane de oameni ce au mers pina la moarte pentru Dumnezeu, si dragostea e motivul pentru care ei au mers pina acolo)."
sunt oameni ce nu au fost iubiti niciodata de semenii lor, stiu e trist, dar decat sa te minti ca cineva acolo sus te iubeste si sa-ti alimentezi propriile convingeri, mai bine ai cauta aici pe pamant si nu intr-un mediu iluzoric.Stiu ca e mai usor sa te minti, mai ales ca personajul din mintea ta nu iti poate face rau niciodata-FALS! sunt care mai fac si tratamente din cauza ca vor sa se sacrifice in modul cel mai mizerabil pentru Dumnezeu.Si chiar ai dreptate, "Problema e ca libertatea pe care Dumnezeu a vrut-o pentru om, a facut posibila aparitia raului." -oamenii sunt asa de liberi in ceea ce priveste dreptul de a bate campii incat iti e frica sa nu te arunce in aer vreun Kamikaze(si aici nu ma gandesc la teroristi)
Tu ma sperii cu cata lejeritate vorbesti despre ceva ce nu poti defini si n-ai nicun argument plauzibil pentru minunile si "semnele" lasate de divinitati! si cel mai nasol e ca in societate suntem amandoi acceptati ca oameni normali.

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai, fratele meu, crezi ca a fost vorba de un mediu ilozoric atunci cind m-am imbolnavit de o boala grava necunoscuta care imi dadea dureri ce cresteau mereu in tot corpul incit la un moment dat credeam ca am sa ma sinucid sau am sa imi pierd mintile de durere (durerile de masele, chiar de te-ar durea toate, ar fi nimic)? Am strigat la Dumnezeu, iar mama mea postea tot la a doua zi pentru mine, oare a fost un mediu iluzoric ca eu am scapat si sunt bine acum? E cea mai serioasa experienta avuta pina acum, insa experiente in ce priveste dragostea lui Dumnezeu si purtarea lui de grija am avut cu sutele, incit logica, oricit de sceptica ar fi ea, stiind faptele, nu ar putea sa ma duca decit la concluzia ca exista ceva, exista Cineva care chiar imi poarta de grija. si nu numai mie. Pot oricind sa iti aduc zeci de oameni care au experimentat aceleasi lucruri, care au vazut si vad zi de zi ca Dumnezeu se implica in viata lor, ajutindu-i, protejindu-i, fiind cu ei cind le e mai greu.
Da, ambii suntem acceptati in societate ca oameni normali. Poate ca e mai nasol pentru tine asta, crezind ca eu sunt nebun probabil, insa eu traiesc o viata perfect normala cu Dumnezeu, tu traiesti o viata normala fara Dumnezeu. Insa daca e sa privim sub aspect faptic sau psihologic la ambele vieti, te asigur ca eu sunt mai ferit ca tine de unele intimplari ce ar putea sa imi faca rau, iar daca chiar merg ca prostul inainte si dau de rau, e Cineva acolo sus care poate repara prostiile mele incit sa nu fiu afectat prea mult de ele. Chestie asta imi da o siguranta in viata, o bucurie, o lejeritate, pe care tu nu le vei atinge niciodata.

| Ucigasuldeprostie explică (pentru cristi202):

Ok

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru cristi202):

Bucurie, lejeritate? ca atunci cand erai mic si asteptai cadourile sub pom? pacat ca Mos Craciun a fost demascat, dar nu-i nimic eu inca mai cred in el si il astept cu prajituri.

| cristi202 a răspuns:

@fanaticdupatine:
Lejeritatea - "Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante." a spus Isus. Si Il cred, caci experimentez asta zi de zi, chiar si cind dau de necaz. Bucuria - "Da, Domnul a facut mari lucruri pentru noi, si de aceea suntem plini de bucurie." spune un verset din Psalmi, si iarasi cred ca e adevarat pentru ca experimentez asta.
Si da, e ca atunci cind eram mic si venea Mos Craciun. In acest sens, exista o asemanare intre Isus Hristos si Mos Craciun. Mos Craciun ne aduce daruri potrivit povestii, Isus Hrisots nu ne aduce numai daruri, desi face si asta, insa El ne ofera mult mai mult, ceva din Insasi viata Lui, ceva ce nu poate fi pus in cuvinte, ci doar trait.