1 Unul din acei multi Dumnezei pomeniti in Psalmul 82:4
2 Nu ai inteles esentialul, si anume ca omul mancand din Pomul Cunoasterii binelui si al raului (adica dobandind CONSTIINTA) a ajuns si el un Dumnezeu.
3 Se poate spune si altfel, si anume ca omul a depasit stadiul de culegator si a trecut la stadiul de agricultor care se ocupa cu cultivarea pamantului
"Lui Dumnezeu i s-a facut frica ca am ajuns ca unul dintrei ei?" - Nu gasesc nicaieri cuvantul "frica". Dumneavoastra unde l-ati gasit? Dumnezeul atotputernic nu are nici un fel de motiv sa se teama. Mai degraba vad o perspectiva ce are in vedere nevoia ca omul corupt sa aiba sansa unui nou inceput, iar lucrul acesta este posibil doar prin moarte.
"Din acest citat reiese clar ca acest Dumnezeu ne-a creat intentionat inferiori ca sa-i lucram lui gradina Edenului" - Orice cratura ii este inferioara Creatorului. Dar nu putem limita scopul creatiei la lucrarea unei gradini create la randu-i - de care tot omul avea nevoie si nu Dumnezeu!
"cum se precizeaza anterior in Geneza" - unde ati gasit asta?
Fiintele rationale actioneaza cu un scop.
Daca si Dumnezeu face parte din ele ne putem astepta sa procedeze in mod similar.
Dumnezeu limiteaza omului accesul la pomul vietii. Un mobil probabil pentru asta ar fi teama.
"Care or fi acesti ei?" – Sfanta Treime – Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Inca din primul capitol al Genezei Dumnezeu vorbeste despre Sine folosind pluralul. In limba ebraica, substantivele au 3 forme (singular, dual si plural) si nu 2 ca limba romana. Numele lui Dumnezeu din Geneza 1:1, spre exemplu, este nu un dual, ci un plural ('ĕlôhı̂ym – אלהים) - asta pentru cei care inca nu au inteles faptul ca Dumnezeu este prezentat ca o Treime.
Nu, asta arata ca e Parinte, si nu dictator.
Era o chestie draguta la Puric: povestea ca a trecut un domn foarte bine imbracat, nervos, iritat, pe langa o babuta si spunea: "unde sunt oamenii aia buni, calmi, draguti, ca eu nu cunosc niciunul". Si babuta ii spune: "ei sunt peste tot, maica, da nu ii vezi mata." Cam asa si cu tine. Dovezile sunt peste tot, dar nu le vezi tu.