| EmaS a întrebat:

Domnul Isus a murit la Golgota pentru pacatele noastre. Dar, a treia zi El a calcat boldul mortii si a Inviat din morti pentru ca, intr-o zi si noi (cei ce credem in El) vom invia. Crezi tu aceasta din toata inima ta?

Răspuns Câştigător
| Kramerwalt a răspuns:

Hristos a Inviat! Da, cred din toata inima mea si nimeni si nimic nu ma va opri sa nu fac asta! Stiu ca Dumnezeu ma iubeste mult de tot! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

38 răspunsuri:
| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Da, dar Duhul Sfant L-a Inviat. A fost vazut viu de ucenici, Toma si-a pus degetul in palmele Lui. Apoi a ingenunchiat si a spus:,, Domnul meu si Dumnezeul meu!,, Dupa ce a Inviat, vedem ca inainte ucenicii erau plini de teama, stateau ascunsi atunci cand Domnul Isus a fost prins si crucificat.Insa,dupa aceea ei au fost umpluti cu Duhul Sfant si au fost plini de indrazneala in raspandirea Evangheliei. Apostolul Pavel dupa intalnirea cu Domnul Isus pe drumul Damascului a fost transformat din prigonitor in prigonit.Numai puterea lui Dumnezeu poate sa transforme in acest mod!

| monica_6072 a răspuns:

Da el a inviat! Oamenii care cred in el si nu se iau dupa auzitele altora vor gusta din minunata Imparatie a Domnului!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Ema, din raspunsul actual si cel anterior dat mie, se intelege logic ca ar fi existat 2 persoane (entitati)distincte:Iisus omul, care a trait pe pamant, a propovaduit si a murit rastignit pe cruce si apoi ingropat; si Iisus D-zeul care a aparut dupa interventia Duhului Sfant. Din felul in care explici tu, nu poate exista o altfel de situatie.Toata problea este de logica elementara. Extrapoland putin, pentru a intelege, este ca aparitia unui fluture din pupa (nimfa)sa.Eu cred ca nu asa trebuie explicat.

Nu cred ca poti sa intelegi divinitatea.Nici macar eu nu pot sa spun ca inteleg suta la suta. Dar Domnul Isus s-a nascut, a simtit a fost incercat ca si noi, singura diferenta este ca El nu a comis nici un pacat. Duhul care L-a inviat pe El ne va invia si pe noi.

anonim_4396

Nu mi se pare normal, pentru o fiinta rationala, sa creada in ceva ce nu crede ca intelege complet. Te mai intreb eu:de ce a fost nevoie de interventia Sfantului Duh pentru invierea Sa, daca cel decedat era Iisus Dumnezeul?

Pentru ca El s-a intrupat si S-a facut asemenea noua.De aceea S-a rugat Tatalui cand se afla pe cruce.

anonim_4396

Deci ajungem de unde am plecat:Iisus pamanteanul nu este acelasi cu Iisus Dumnezeul, deoarece isi pierduse omnipotenta, fiind nevoie de interventia Tatalui pentru inviere.

Pentru că a fost şi om, a fost ispitit şi Domnul Isus să se gândească la lucrurile oamenilor şi nu la lucrurile lui Dumnezeu, problemă de care s-a confruntat şi Petru când l-a mustrat pe Isus pentru că vorbea despre moartea Sa pe cruce.

Deci, Domnul Isus a cerut să fie luat acest pahar de la El, adică moartea de pe cruce, pentru că a fost om şi a fost ispitit în toate lucrurile ca şi noi, ceilalţi oameni. Dar, spre deosebire de noi, Domnul Isus a fost fără păcat, a învins toate ispitele şi a mers să fie jertfit pe cruce ca fiecare din noi să poată avea iertarea păcatelor şi darul vieţii veşnice.