Sa vad daca inteleg coordonatele: ateii care posteaza la categoria Religie habar nu au de stiinta, fiindca nu fac postari cu caracter stiintific? Ai incercat sa vezi cum se descurca la categoria Stiinta?
In general ateii sunt persoane de stiinti, dar multi dintre ei in urma studierii Bibliei s-au schimbat.
Ti s-a mai raspuns, doar pentru ca cineva e ateu nu inseamna ca e om de stiinta. Ce e asa greu de priceput?
Nu-ti cere scuze.Nu ai injurat pe nimeni si ai si dreptate.
Ateii nu-si cer scuze dupa ce ne injura, generalizeaza rau de tot si arunca cu noroi pe religia noastra.Ei sunt intoleranti si rai.Nu iti mai cere scuze cu astia.Nu ii intereseaza de scuzele tale pentru ca nu au nici inima nici cap.
In primul rand trebuie sa intelegi ca la categoria Religie, Stiinta nu are ce cauta, asa ca nu trebuie sa te miri de asta, macar pina cand Stiinta va dovedi existenta lui Dumnezeu.
In plus de asta religia crestina a fost inca de la inceputurile ei impotriva Stiintei, vezi 1 Timotei 6. unde ni se spune ca Stiinta este o impotrivire MINCINOASA, dar si in practica cum vedem in cazul Hypathiei conducatoarea Scolii de Matematica din Alexandria, cea care a fost batjocorita si ucisa chiar de "Sfantul" Chiril, slujbasul celui care a fost UNS in functia de Diavol.
Ateism=fara religie
ateismul este diferit de la om la om,exista atei ignoranti(de tipul meu) carora nu le pasa nici de stiinta nici de religie in egala masura,exista atei antiteisti,unii chiar fanatici,exista atei care se afla intr-o permanenta cautare a adevarului si asa mai departe
unii devin atei dupa propria lor reinterpretare a bibliei, altii dupa ce se documenteaza despre teoriile stiintifice, care par mai logice decat teoriile religioase
aducerea stiintei in discutii religioase este la fel de inutila ca aducerea religiei in discutii stintifice, de ce? pentru ca atat ateii cat si crestinii sunt la fel de incapatanati, parerea mea este ca ateii n-ar mai trebui sa incerce sa convinga religiosii in privinta inexistentei zeitatilor si viceversa
Adică, dacă nu toţi ateii din lume postează la categoria "Religie" de pe TPU.ro întrebări legate de Ştiinţă, rezultă că toţi ateii (în afară de unul, conform ţie) nu au habar de Ştiinţă?
Dacă a vrut să fie un nonsens, are sens. :)
Cu ei cum rămâne?
http://youtu.be/78aBQtu3JIM :)
Daca te refereai la mine atunci culca-te la loc si lasa-ne, ca stiinta nu trebuie adusa in discutii, ea existand in orice discutie, iar ateu nici macar nu sunt.
Asa ca fa nani tata, in patul ignorantei si al prostiei si lasa-ne pe noi "cei cu stiinta" sa ne vedem de treaba.
Atat am avut de spus. Noapte buna.
Stai linistita, nu e mare branza sa-ti ceri scuze. M-a ajutat sa vad de ce sunt scandalurile astea pe la religie, de fapt.
Oricum cei care faceau parte din categoria "restul care sunt ok" (si pentru care mi-am si cerut scuze de fapt) nu au fost jigniti in nici un fel. Eh, hai sa avem o zi buna!
Tedicule, nici nu am zis ca e om de stiinta. Dar lasa, ca inteleg ce vrei sa zici oricum.
N-as indrazni sa am pretentia ca tu sa intelegi altceva din ce-am postat.
Draga fata, persoana ta nu pot sa inteleg, mesajele tale fiind contradictorii in repetate randuri. Este o probabilitatea foarte mare ca tu sa fii bolnava mintal.
Dar nu-ti fa griji, boala ta se poate trata!
Un ateu rau.
Ateismul modern s-a nascut din stiinta. Un ateu fara stiinta e ca un crestin fara biblie, sa facem o comparatie. Dar, din pacate pentru crestini, ei nu citesc nici macar biblia. Cum ti-am mai spus si inainte, ateii sunt mai buni si la stiinta si la religie decat crestinii sau alte persoane de alte credinte.
Faci si tu o generalizare, dar nu-i nimic, eu una am inteles ce vrei sa zici.
Am postat o intrebare la S/F chiar inainte de-ati raspunde tie. Te rog sa ma ajuti acolo daca poti!
Bineinteles ca sunt si atei care nu prea cunosc multe despre stiinta, iar eu unul nu-i suport. Ei cred ca sa fii ateu e ceva "cool", asa ca adera si ei la ateism fara sa stie de ce.
Ok
Stii sa ne spui si cum se poate trata si eventual sa ne dai ceva documentatie in privinta asta, sau doar iti place sa te iei de oameni?
P.S. si denasta am facut referire la stiinta.
Mersi de parere, am inteles ce ai avut de zis!
Nu te mai lua de Kalla ca e copil de trupa si acum invata.
Un ateu bun.
Cred ca este mai mult decat a fi cool, dpdv psihologic. cred ca intervine si efectul de bumerang vis-a-vis de religie, prin asta si fata de credinta si credinciosi etc. si efectul de bumerang este foarte studiat in psihologie si a fost preluat de sistemul educational pentru o mai buna acceptare si asimilare a materiei de catre cei care studiaza, precum si de marketing si management in vanzari si dpromovarea produsului etc. e foarte interesant
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Reactance_(psychology)
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Boomerang_effect_(psychology)
Probabil ar trebui sa se tina cont de el in orice activitate, inclusiv cea religioasa sau ateista.
In fine, am schimbat al doilea link la intrebarea nou de la S/F. Nu glumesc cand spun ca astept pareri, cu toate ca am dibuit cam care ar fi parerea din partea ta. O zic in sens bun, nu te mai ofusca :).
Mi-am dat si eu seama ca n-am avut pentru ce, fuse un Mersi ironic
Exact acelasi lucru poti spune si despre nu ai pentru ceul meul... duh irony