"daca cineva este dezorientat este din pricina a ceia ce au stufdiat acesti idioti"
Ar trebui sa fii privat de libertate bai... esti pericol public!
Sunt mai multe carari de a ajunge in varful muntelui. Una este stiinta de care vorbeai. Alta este religia.
Ambele ajung tot acolo la un final. De ce crezi tu ca o carare este mai buna decat alta?
Doar pentru ca exista ceva demonstrat stiintific si nu cu sufletul?
Demonstrarea stiintifica in general incearca sa exprime in cuvinte foarte fidele ce simte inima.
Cum descrii tu in cuvinte fidele, astfel incat toti sa isi dea seama, despre mirosul de trandafir. Astfel incat chiar si cel care nu a mirosit vreodata trandafirul sa il "miroasa" prin cuvinte si sa il simta ca unul care il miroase fizic.
Daca poti sa faci asta, vei vedea ca intrebarile tale nu au sens. Ca si demonstratia ta de altfel.
Te felicit pentru raspunsul dat, mai ales partea cu descrierea mirosului unui trandafir.In aceeasi ordine de idei, un mare yoghi Yog Ramacharaka spunea referindu-se la perceptia spiritualitatii:"Ma mir de multitudinea de dovezi pe care le cer, numai dovezi palpabile pentru elucidarea teoriilor si dogmelor spirituale.Acesti asa numiti propovaduitori ai stiintei,lasa impresia,fiindca ei insisi nu au posibilitatea sa verifice propriile explicatii si tarnsmit orbeste ceea ce au aflat de la altii,care, la randul lor, si-au insusit invatatura in acelasi mod"
Intr-un asemenea caz revedicarea dovezilor echivaleaza cu revedicarea unui orb de a i se dovedi ca obiectul cutare este de o culoare sau alta, sau cu revedicarea surdului de a i se demonstra armonia in muzica.
In cazul intrebatorului, situatia sta si mai rau.Se vede umpland un stadon de table cu demonstratii matematice privind originea Universului,dar el nu a fost in stare,cand l-am provocat,sa-mi spuna daca fizicianul Frank J. Tipler,a gresit sau exagerat in demonstartia matematica facuta privind o serie de notiuni religoase (existenta unei divinitati,invierea mortilor,existenta raiului si iadului, etc.).De peste un an tace malc.Cei ca el sunt fariseii biblici. Nici macar aritmetica nu-i sta la indemana:necunoscand diferenta dintre "de inmultit" si "inmultitor", nu a fost capabil sa explice unui "primitiv" inmultire cu zeo(ca sa o poata intelege la nivelul lui). Ei cred in ce spun oamenii de stiinta, dar numai cred, nu si inteleg ce spun ei.In acelasi timp ii acuza pe cei care cred in D-zeu, care nu au emfaza de a spune ca inteleg.
Invata in primul rand sa scrii corect. Cuvantul "revedicare" pe care l-ai scris asa de doua ori, semn ca nu e vorba de o simpla greseala din graba, nu apare in dictionar.
Daca dupa toate acestea tot tu ma acuzi ca eu sunt cel ce tace malc, atunci ma tem ca am inteles, din pacate am inteles cu cine stau de vorba.
Religia nu-si doreste sa contrazica stiinta. Ea doar vede lumea intr-un sens mistic. Stiinta nu pune problema existentei lui Dumnezeu pentru ca este exacta,ea incearca sa dovedeasca totul din punct de vedere matematic, prin calcul. Stiinta nu spune ca nu exista Dumnezeu, asta o spun ateii, dupa cum religia nu spune ca stiinta nu are dreptate, asta o spun fanaticii.
Vai,teoria ta e foarte grea si dureaza o mie de ani s-o explici.Atunci cu siguranta este adevarata.
Daca tu asa cantaresti adevarul atunci nu esti prea intelept.
Pai hai sa vedem :
1 - http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Bang
VS
2 - Gods Did It!
-----------------------------
1 - http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution
VS
2 - Gods Did It!
Sa inteleg ca wikipedia e "zeul" vostru
Asta-i tot ce ai inteles tu? Oare de ce nu ma mira?
Eu de la voi inteleg ca, bineinteles nu stiti ce inseamna sa fii crestin dar continuati sa va bateti joc si sa faceti glume nesarate.
Inferno,ai dreptate totala in tot ce ai spus.Totusi..."Oare ce a fost in mintea celor ce au creat religia?"Ce este si acum in mintea celor care au trilioane de dolari.Si nu exagerez. Dinastia Windsor, Rostchild, Rockfeller, cauta detalii despre ei.Vei fi surprins de ce drepturi au pe langa banii pe care ii poseda.Hai sa o luam logic.Cum stiu ca esti logic nu are rost sa explic prea multe.Copiii,de mici, sunt dusi la biserica.Sunt invatati sa le fie frica.Sa nu spere, sa faca absolut tot ce li se spune.Ca asa spune Dumnezeu cica.Sa nu aiba aptitudini, sa nu faca ce-i place, ca-i pacat.Cum va ajunge oare cu un astfel de stil de viata? Va avea calificari, potential? Nu.Si astfel, va fi la mana conducatorilor.Asta-i spilul. Daca ar fi toti asa, liderii ne-ar juca pe degete.Nu ca n-ar face-o oricum.Doar imagineaza-ti cum profita de o persoana asa cum am descris-o eu.Ei bine, ei vor ca toti sa fie asa.De asta religia ia amploare de atatia mii de ani.Dar asta nu inseamna ca nu am fost creati.Inseamna ca imoralitatea domina in vietile noastre.Insasi religia si "educatia" asta sunt total opuse iubirii. Diabolice, nu-i asa?
De ce nu incerci in loc sa te lauzi.
Incearca fara wikipedia daca reusesti.
S-ar putea sa-ti ajunga cativa mm patrati.
Numai gura este de tine, erai bun in politica.