| ErrorFound a întrebat:

Dumnezeu a avut nevoie de 3 zile pentru a crea Pamantul.
"In prima zi a creat pamantul"
"in a doua zi a creat cerul si apa"
"In a treia zi a creat vegetatia si animalele"
CONTINUARE:
"In a patra zi a creat Soarele, Stelele si Luna"
Acum stati putin si ganditi-va la ce ma refer si muriti de ras. rolling on the floor
Daca inca nu v-ati prins inca crestinilor, Dumnezeu a creat o planeta in 3 zile si a avut nevoie de doar O ZI pentru a crea restul universului... laughing
Mai are sens sa mai zic altceva?

67 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Din Biblie nu reiese faptul ca Dumnezeu a avut nevoie de trei zile pentru a crea Pamantul, in intregime, ci doar ca in trei zile l-a creat.
Noi am descoperit cat de vast este Universul intr-un timp relativ scurt, pentru cei din perioada respectiva acesta era mult mai putin complex decat este Pamantul.

| ErrorFound explică (pentru Inferno):

Asta e problema lor. Eu sustin doar faptul ca afirmatiile sunt aberante. happy

| Inferno a răspuns:

"Dupa spusele Bibliei (...)Pamantul reprezinta unica planeta din univers care are conditii necesare sustinerii vietii. "
Biblia nu trateaza problema vietii in Univers din simplul fapt ca, raportat la cunoasterea respectiva, nu exista alte sisteme solare cu exceptia sistemului nostru solar. Nu vad cum Biblia ar face presupuneri in legatura ca un subiect ce a aparut recent.

Răspuns utilizator avertizat
| Mădă0611 a răspuns:

Http://i.imgur.com/YtFrr.jpg

Aia ca aia, dar inainte de a crea Soarele, exista cer, apa in stare lichida, vegetatie si animale. :>

| martzian a răspuns:

Tu razi doar pentru ca nu intelegi ce inseamna atotputernicia lui Dumnezeu... El nu "a avut nevoie" ci a ales sa limiteze creatia pe zile. Putea relaxat sa faca totul intr-o singura zi. Te-ai gandit ca poate lucrul acesta are si alte sensuri decat sa ofere motive de a muri unii de ras? happy

"Mai are sens sa mai zic altceva?" - Dupa ce nu ai zis nimic? Nu...

| ErrorFound explică (pentru martzian):

Sti...ai nevoie de un lucru numit logica sa discuti cu mine. happy
Inca consideri ca Dumnezeu este perfect? Este un concept prea maret pentru a putea fi atins de orice entitate. Nici universul nu este perfect.
Cum sa limitezi ceva pe zile? Oricat de "perfect" ar fi Dumnezeu tot nu ar fi putut crea milioane de tone de apa intr-o zi. Ce sa mai spunem despre plante? Sau despre animale? Sau chiar despre oameni?(continuant cu a sasea zi).
Hai sa spunem prin absurd ca celui ce a scris Biblia ii placea misticismul si a hotarat sa numeasca niste perioade "zile". Deci Dumnezeu nu a creat Pamantul si universul in 3 si respectiv o zi, ci in 3 respectiv una perioade. Acum depinde cat de mari erau acele perioade.
Acum se ajunge la alta problema. Daca Dumnezeu a creat animalele si plantele intr-o perioada(mai lunga de o zi), cum au rezistat acestea mai mult de o zi fara caldura sau lumina de la soare?
Stiu ca mintea ta nu poate procesa atata asa ca ma opresc aici. Zi-mi daca mai vrei sa mai continui. Eu vreau doar sa-ti mai spun ca va ghidati orbeste dupa niste idei banale, ipocrite si ireale. Treziti-va, oameni buni.

| martzian a răspuns (pentru ErrorFound):

"Sti...ai nevoie de un lucru numit logica sa discuti cu mine." - Fara sa fiu rautacios, mi se pare absurd sa vorbesti despre logica fara sa o exersezi si mai ales... facand erori gramaticale ce tradeaza lipsa aplecarii catre lectura. Stii?

Well, don't bother! happy

Scuza-ma, ma numesc om si om raman. Greselile sunt omenesti. Daca ma consideri "incult" fiindca am pus un t in loc de d, asta e problema ta. Speram macar ca dupa ce faci aceste remarci sa-mi aduci si niste argumente care-ti sustin parerea, dar cu voi nu se poate.
If i don't bother you, please answer my question.

Imi pare tare rau sa observ ca nici ironia nu te-a ajutat sa-ti intelegi greseala gramaticala. Nu are nici o legatura cu t si d, ci cu o greseala mult mai frecventa a celor ce nu cunosc bazele... Daca taceai sti(i) tu cum ramaneai! happy

Dar, ca sa nu te las asa, hai sa ne intoarcem la textul tau. Sa nu cumva sa ramai cu impresia ca ai scris ceva de valoare si ca fug de "argumentele" tale.

Vorbesti de logica, dar esuezi in aplicarea ei. Mai intai afirmi ca Dumnezeu este perfect (in contextul atotputerniciei Lui). Citez: "Oricat de "perfect" ar fi Dumnezeu". Apoi spui ca cineva perfect - atotputernic este limitat in mii, milioane sau mii de miliarde de tone de apa. Citez: "tot nu ar fi putut crea milioane de tone de apa intr-o zi". Hello? Pai nu mai e perfect? Acum e doar un pic perfect? Sau e perfect pe zile?

Nu ti se pare din categoria "neuronul stingher"? Ceva perfect nu poate fi mai perfect decat altceva perfect - apropo de "oricat de perfect" din enuntul tau...

Apropo, daca vei sta sa meditezi asupra atributului "perfect" ori "atotputernic" iti vei da singur raspuns la intrebari. Pentru ca cineva perfect atotputernic nu are limite in genera caldura si lumina. Apropo, unde incepe si unde se termina Dumnezeu? Daca, in schimb, vrei sa ne oferi varianta ta asupra aparitiei pamantului, iti stau la dispozitie. Ma simt chiar mai confortabil acolo, pentru ca mai intai am fost la scoala si abia apoi am descoperit Biblia... happy

Te rog raspunde la post-urile mai consistente. happy
Ti-am trimis reply-ul si doresc sa vad ce ai de zis despre acele pareri. Te rog nu te sfii, nu e chiar greu de inteles.

| RuxandraBianca a răspuns (pentru ErrorFound):

„ Eu vreau doar sa-ti mai spun ca va ghidati orbeste dupa niste idei banale, ipocrite si ireale. Treziti-va, oameni buni."-partea asta e foarte corecta, insa adresata ateilor.

| ErrorFound explică (pentru RuxandraBianca):

Esti atat de ipocrita incat nu intelegi ca ideile tale sunt bazate pe frica si dovezi irationale. Poti sa-mi spui unde esti sa vin sa-ti dau niste palme sa te trezesc? O fac pentru tine, daca nu vrei nu-mi spune.

Te rog uita-te putin la contul tau, daca e nevoie uita-te incontinuu 3 ore la poza de profil si la nume si uita-te cat de fanatica poti fi. Uita-te putin la faptul ca contul tau reprezinta perfect o personalitate ondulata dupa interesele altora si o minte controlata de interese ipocrite.

| ErrorFound explică:

Aia nu sunt tigani. Sunt negri africani deci e o diferenta. happy Te rog nu-i confunda.

| HueyFreeman a răspuns:

Universul tau este destul de mic daca Terra este singura planeta capabila de a sustine viata.

| HueyFreeman a răspuns:

Biblia mai sustine si ca Pamantul este plat si geocentrismul. Sa nu uitam de lumina inaintea surselor de lumina, care-i de fapt argumentul tau?

| martzian a răspuns (pentru HueyFreeman):

"Biblia mai sustine si ca Pamantul este plat si geocentrismul." - Unde ai gasit asa ceva?

| HueyFreeman a răspuns (pentru martzian):

Exact acolo unde scrie ca Terra este singura planeta din Univers capabila sa sustina viata.

Ce? Nu scrie in Biblie ca Pamantul este centrul galaxiei si al universului? Zi ca nu-i asa.

"Exact acolo unde scrie ca Terra este singura planeta din Univers capabila sa sustina viata." - NU ai raspuns la intrebare... UNDE?

Dar:
1. Unde scrie ca Terra este singura planeta din univers capabila sa sustina viata? Hai sa trecem impreuna prin textul ala...
2. Ce intelegi prin geocentrism? Faptul ca Terra este singura capabila sa sustina viata?

Prietene, e mai simplu sa recunosti ca vorbesti din auzite - iar asta nu este un argument!

Frate, se vede de ce tu crezi ca Biblie e o carte serioasa. Inainte sa spui un lucru informeaza-te. Geocentrismul este ideea prin care Pamantul este centrul universului si toate planetele, stelele, galaxiile si Soarele se invart in jurul ei.
E cea mai mare tampenie idee din lume chiar inainte de nasterea fara dizvirginare(alt episod tampit) si Arca lui Noe.

Ce-i drept, cand nu mai exista comentariile la care dadeam reply este putin cam greu sa intelegi discutia, asa ca prietene mai bine nu te bagi.

"Unde scrie ca Terra este singra planeta din univers capabila sa sustina viata." Nu eu am sustinut asta.

PS: Geocentrismul inseamna un singur lucru, nu ai cum sa intelegi mai multe lucruri din el.

"Ce? Nu scrie in Biblie ca Pamantul este centrul galaxiei si al universului?" - Decat sa raspunzi cu doua intrebari, mai bine ai cita textul la care te referi. Tu ai afirmat asta. happy

Eu sustin ca ideile geocentriste sunt puse in mod gresit pe seama unor versete din Biblie, care spun cu totul altceva. Dar, nah, la religie si la politica se pricep toti, inclusiv cei ce dezbat la bufetul comunal.

Daca vrei sa ma contrazici, vino cu textele. Daca nu le stii, te rog sa ne lasi sa ne investim timpul in alta parte!

Eu cred ca tampenie este ceea ce spui tu. Biblia nu promoveaza nicaieri geocentrismul! happy

"Inainte sa spui un lucru informeaza-te." - Te-am rugat sa imi dai tu pasajul. Dar nu ai putut. Prin urmare cred ca tu ai nevoie sa te informezi.

Apropo, de ce postati intrebari idioate, daca nu aveti nici o baza de placare pentru polemica si nici bunul simt sa ascultati la cei ce va ofera raspunsuri?

Nu ai raspuns la intrebare. Nu conteaza la ce dadeai reply - pur si simplu ai afirmat ceva eronat si nu ai curajul sa recunosti ca te-a luat gura pe dinainte.

"Geocentrismul inseamna un singur lucru, nu ai cum sa intelegi mai multe lucruri din el." - Stiu bine ce inseamna. Si mai stiu ca tu ai spus ca el este promovat in Biblie. Eu am intrebat unde si tu nu ai raspuns.

"Nu eu am sustinut asta." - Ba da! Ce, uiti de la mana pana la gura? Citez raspunsul tau: "Exact acolo unde scrie ca Terra este singura planeta din Univers capabila sa sustina viata."

O zi buna!

Ba da, conteaza la ce dadeam reply. Dadeam reply unui individ care sustinea ca in Biblie scrie imbecilitatea asta ( Terra este singura planeta din Univers capabila sa sustina viata). Astfel toata baza argumentului tau cade.

Iti mai citez o data ce ai scris, se pare ca uiti repede.

Tu ai scris: "Biblia mai sustine si ca Pamantul este plat si geocentrismul." Asta este o prostie, asa ca eu te-am intrebat: "Unde ai gasit asa ceva?"

NU mi-ai raspuns direct, ci ai pe ocolite, cu: "Exact acolo unde scrie ca Terra este singura planeta din Univers capabila sa sustina viata."

In ambele cazuri ai avut informatii gresite de oferit.

Auzi, leave it! Voi stiti mai bine cu ce scop va expuneti unui astfel de ridicol, mintind chiar pentru a impune un punct eronat de vedere. Asta nu e frumos si deloc principial...

Tu esti greu de cap? Din moment ce nu ai date exacte a discutiei originale, nu incerca sa te bagi.

| RuxandraBianca a răspuns (pentru HueyFreeman):

Nu scrie asa ceva

Nu e asa. nu vrei tu sa citesti mai bine Biblia? pentru ca se vede ca nu ai facut-o. dar iti este frica. iti este frica ca ai putea crede in Dumnezeu dupa ce o citesti.

Tu nu intelegi ceva. Eu nu resping divinitatile. Daca o divinitate mi s-ar arata si mi-ar spune clar: Ba, eu exist si in mine sa crezi ca restul' sunt povesti" as crede in el/ea.
Daca toate zeitatile voastre cu skitzofrenie nu fac decat sa "existe" datorita prostiei voastre, eu nu pot accepta astfel de entitati bazate pe frica si prostie.
Imi bag picioru' in ea de Biblie caci carte mai tampita n-am gasit. Mai bine citesc despre unicorni si smurfi.

Vezi? tocmai ce zicem... daca ai citi-o ai crede...dar iti e frica. si nu te mai `nerva atat ca-ti creste tensiunea. :*

A, da? si i-a zi-mi si mie de unde stii tu ca a avut loc big bangul? ai vazut cu ochii tai? sau ai vazut tu ca am evoluat noi oamenii din niste microorganisme?

Dar ai vazut tu ca Dumnezeu te-a creat pe tine si pe ma-t*?
Cel putin studiul iti aduce dovezi. Cum am spus, cainele se trage din lup. Este o evolutie si probabil una prea substabtiala ca sa o intelegi tu.

Vezi-ti de treaba. Am citit-o si a fost plina de retardisme specifice unor inculti barbari. Fa-mi si mie pe plac si citeste studiile lui Nikola Tesla sa vedem cui ii bubuie capul primul.

Asculta draguta, nu stiu cum cei care te-au crescut te-au invatat sa vorbesti, dar de mama nu zici nimic, ai priceput? pe mine poti sa ma injuri cat vrei.eu vorbesc frumos cu tine, tie-ti pica gura....in cazul asta mainile, daca faci la fel.

Vezi-ti de treaba ca n-am injurat-o pe maica-ta. Ti-am dat un exemplu. Sau daca poate consieri ca ma-t* e o injuratura inseamna ca ai probleme. Ma=maica ta=ta, ma-t*=maica-ta. Ideea era ca tu nu poti demonstra ca Dumnezeu te-a creat pe tine sau pe maica-ta, sau pe oricine de pe acest Pamant.

Auzi, sa stii ca nu m-am nascut ieri. n-ai citit nicio Biblie. daca ai fi facut-o s-ar fi vazut. si acum, demonstreaza-mi si mie te rog ca big bangul a avut loc. pa!

N-are sens sa-ti demonstrez ceva ce nu poti intelege.

| HueyFreeman a răspuns:

"Unde sustine asta. Cand afirmi ceva vin-o cu citate nu cu vorbe goale." Si unde sustine ceea ce ai afirmat tu?
"Ma tu ai raportat problema ca un necredincios." Atunci ce argumente poate prezenta o carte pe care toti o pot interpreta in felul lor?

| LordBolton a răspuns:

rolling on the floor universul este urias iar, pamantul este mic, este ca si cum ai zice ca ai facut o casa in 3 zile si palatul parlamentului in una laughing

cum crestea vegetatia daca in ziua aceea nu era soare?

| ErrorFound explică (pentru LordBolton):

Cum supravietuiau plantele daca nu era fotosinteza? straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu m-am gandit ca nu ar fi existat apa, cer, vegetatie si animale fara un soare dar e bun si ce ai spus tu. laughing
WrathOfTheJesus tu esti fost boschetar care asculta cedry2k si deodata ai devenit crestin? (doar o aluzie ca rapul este ascultat in mare parte de tampiti)
lasa tu gramatica si pune-ti capul la contributie.
Ia explica tu biblia luminatule de Dumnezo.

| BogdanVasc a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce comentezi fara sa stii? De unde ai aflat tu asa din mirare ca ascult eu cedry2k si de unde imi demontrezi ca stiu ce inseamna acest cuvant? Eu nu ascult rap in primul rand, pentru ca in Romania nu exista rapperi (nu vorbesc de cretinii care cred si ei ca sunt rapperi, vorbesc de rap). Ascult rock de cand ma stiu, si n-am pus urechea pe-o melodie romaneasca.

Daca eu sunt crestin, imi tai venele in direct la TV.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu esti ala de iti faceai cruce cu limba la concertele haarp cord?laughing
Rap cu un singur p si Hop tot cu un singur p se scrie din cate imi aduc aminte.
Eu am scris acolo ca n-am treaba cu rapul ci cu ascultatorii retardati, tu fiind printre ei se pare.
Cand iti cumperi primul cd cu rap mai vorbim.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As dori sa imi explici si mie cultura asta complexa a rapului cu tigani americani care se omoara intre ei cu bate si topoare.
In Romania este cam acelasi lucru numai ca aici canta manele. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma duc sa ma cultivez pentru ca mi-a spus unul care se minte zilnic ca Dumnezeu exista. S-au impuscat in mod indirect intre ei, doar nu vrei fata in fata. Oricum esti redus, mai treci pe la biserica poate te trezeste popa cu agheasma.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

אתה יודע מי אני

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar nu stiu de ce plangi. laughing
Un argument este folosit pentru a sustine o opinie. Am dat argumente pana acum astfel incat sa fie vagi?
Eu spun sa mai dai o laba ca o iei razna copchile, te visezi intelectual. laughing
Parerea mea este ca tu esti un terminat caruia ii este frica de lume si prefera sa injure pe TPU decat sa fie batjocorit in realitate de toata lumea. Nu-i asa?
Alt motiv care sa fie, acum raperii injura pe internet.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.stai cuminte si odihneste-ti mintea.sa nu se rupa ceva in tine.esti numai apa de atata ras si gandire.acuma lasa-ma sa rad eu.tu taci.chiar nu are sens., sa mai zici ceva.

| Scarbo a răspuns:

=> pamantul e mai mare ca si universul, acum are sens?

| Mikhtarian a răspuns:

Oh frate, daca ai stii tu ce greseli faci.
O sa vezi mai tarziu.
O zi buna.

| Aiwendil a răspuns:

Aceste lucruri sunt scrise de un om.Gand a scris asta asa si-a imaginat el. Mintea lui nu era chiar asa evoluata incat sa inteleaga aceste femone,nu aveau ca noi tehnolohie sau sateliti care ii trimiti in spatiu si daca aveau telescop foarte putin lume avea.
Dumnezeu e foarte inteligent.El a creat lucrurile in ordina care trebuie si care stie mai toata lumea,Univers,stele,planete,viata pe Pamant si alte planete, etc.
Fiind in locul celui care a scris cum vedea lumea era cam asa.El stand pe pamant prima oara crede ca a fost creat Pamantul, dupa se indepareaza cu privirea si vede apa si cerul, dupa ai mai departe vede Soarele, stelele si Luna si in ultimul rand vede Universul.El a luat-o invers.

| Ben00 a răspuns:

Si acuma la sfarsit ai aparut si tu, ca un luceafar.

| ViorelTeVede a răspuns (pentru Ben00):

De ce critici? Intrebarea este foarte logica!

| BogdanVasc a răspuns:

Biblia a fost creata astfel incat sa o cunoasca doar cei care nu vor sa inteleaga limba romana si gramatica din 2013, ei raman la acum 2000 ani, dar e bine...

| martzian a răspuns (pentru BogdanVasc):

Ce tare! Cred ca cei care scriau textele biblice se gandeau fix la anul 2013 si la gramatica de azi... Logica de logica, man! laughing