M ai erau si alti oameni inainte de Adam si Eva, zilele nu aveau nume pe atunci si dati
Eu nu inteleg, ce nu intelegi? Am raspuns destul de clar: zilele nu erau numarate si nu aveau nume si numere, numerologia de la 1 pana la 10 a aparut abia acum 32.000 mii de ani
Nu știm în a câta zi de la creațiune s-a întâmplat asta, pentru că Biblia nu ne spune.
Date exacte le găsim scrise doar în dreptul profețiilor.
Oricum, un oarecare răspuns la întrebarea ta ar fi acela după Sabat. Deduc acest lucru deoarece mai înainte de căderea în păcat a existat ziua de odihnă.
Ce nu mai știu este și dacă în vârsta lui Adam a fost calculată și acea perioadă de dinainte de păcătuire. Pentru că Dumnezeu lăsase numărul zilelor săptămânii (adică timpul) chiar mai înainte de facerea omului.
Oricum ar fi, acestea sunt lucruri neînsemnate care nu au de-a face cu mântuirea noastră. Le putem afla chiar din gura lui Adam și a Evei.
Nu este scris pentru că nu este important.
Probabil după mai multe zile* pentru că între aceste două evenimente(crearea omului și exilul) s-au întâmplan mai multe lucruri printre care atribuirea numelor tuturor animalelor(Gen. 2:19)și cerarea femeii(Gen. 2:22).
* cred că ani de zile, 490 mai exact dacă ne luăm după un algoritm după care se petrec cele mai importante evenimente în Biblie având ca efecte schimbări atât de drastice încât le poți numi etape.
Nici nu m-am sinchisit să citesc toate astea. Am întrebat pe baza cărții, nu ca și cum ar fi adevărat... Adevărat sau nu, face parte din convingerile mele, și tu rămâi cu ale tale. Nu a cerut nimeni dovezi sau chestii de genu'. Dar uite cam așa îți iei un block, dacă n-ai ce face.
Tu cauți dovezi și spui că nu sunt, dar unde le cauți și ce anume cauți?
Crezi că inginerii, doctorii, gospodarii care acum sunt credincioși nu au căutat și ei? Dar au găsit, iar unde și ce au căutat este diferit de unde și ce cauți tu.
Noi ne bazăm credința în Duhul Sfânt, sau mai bine spus: datorită Lui avem credință.
El este Cel care ne dă și credința(Matei 16:17; Ioan 6:44, 65; Efeseni 2:8) și cunoașterea(Prov. 2:6, Isaia 55:6) și toate dovezile de care avem nevoie, personalizate ca să putem crede(Luca 11:5-9).
Dar voi nu puteți crede pentru că voi căutați dovezi în lume adică acolo unde este satana care nu vrea să-L cunoașteți pe Dumnezeu(Ioan 12:31) în loc să le căutați în duh și în adevăr adică acolo unde este Dumnezeu(Ioan 4:24)...