Tot ce ti-am prezentat sunt argumente iar contextul e foarte clar. Toate acestea vorbesc despre Isus, chiar crezi ca ar fi o concidenta incredibila (dupa tine) ca aceste pasaje ne fac sa ne gandim la implinirea lor cu Isus? Cum ar fi nasterea Lui sau calaritul pe magar, sau faptul ca nu scotea o vorba in fata acuzelor "ca o oaie muta inaitea celor ce o tund", sau mortea Sa pentru pacatele noastre, Daca in Isaia 53 ar fi vorba de poporul Israel personificat ca o persoana, ei bine, moartea pentru pacatele noastre n-ar avea ce cauta, nici "oaia muta", nici altceva.
Iisus nu a fost niciodată zdrobit, nici nu a redus regi la tăcere, nici nu a avut urmași, nici nu a fost bătut de YHWH nici nu i s-au prelungit zilele, și nici nu a avut pradă de război să o împartă cu nobili, iar Isaia nu menționează reînvierea. Cum explici toate asta?
Numai ce nu vă convine vouă e metaforic, restul e adevărat, nu-i așa?
Și încă o întrebare, cum decizi ce părți din biblie sunt literare și care metaforice?
Și apropo vezi că Coranul are și el destule profeții împlinite, printre care și formarea națiunii Israel. Ok, la vreo cateva sute de ani după Biblie, dar cu mult mai mult de 1000 de ani înainte de eveniment și mult mai multe chestii http://musliminc.com/......illed-8853
Coranul chiar l-a prezis pe Trump! https://religionnews.com/2017/01/31/is-trump-fulfilling-quranic-prophesy/
Deci te vei face musulman acum?
Pentru că dacă nu, iar profețiile coranice nu contează pentru tine absolut deloc, cred că îți poți imagina cat de mult înseamnă interpretarea ta greșită a folclorului evreiesc pentru mine!
Implinirile profetiilor coranice pot fi rezultatul teinterpretarii acestuia.
In Biblie ne este clar cand un anumit pasaj se refera la o vorbire concreta sau metaforica. Daca am lua totul literalmente sau doar metaforic, nu am ajunge la nicio profetie implinita insa Biblia e clara insa evident ca este interpretata spre pierzarea celor alesi. Satan va intarata sufletele sa faceti aceasta lucrare.
Musulmanii: daca te convertesti la islam suntem fratii tai.
Cartea lui Iosua: canaanitii nu trebuie convertiti, ci exterminati direct.
1. Canaaniti din acele timpuri erau ca ateii din zilele noastre (probabil), cum ai fi vrut sa-i converteasca?
2. Crezi ca le-ar fi dat asa de buna voie pamanturile lor ca sa isi formeze Israel o natiune?
3. Dumnezeu le-a poruncit acest lucru asa ca oricare ar fi motivul nu pot fi invinuiti.
4. In incercarea de a face asta exista riscul sa se piarda si ei pe drum la cat de repede uitau de Dumnezeu si treceau la idoli, sa se mai imprieteneasca cu canaanitii mai trebuia.
5. Pacatele lor erau mari, si Sodoma cu Gomora au fost nimicite pentru pacatul lor, presupun ca erau o cauza pierduta.
Deci copiii sub trei ani erau atei? Trebuiau omorati direct, nu educati sa creada in Dumnezeu?
Daca Dumnezeul tau a dat ordine sa omoare pruncii: tu-l in jbant de Dumnezeu!
Nu-L poti judeca pe Dumnezeu pentru ca nu poti judeca ceea ce nu cunosti.
Religia este despre moralitate. Daca Dumnezeul tau e imoral, am tot dreptul sa-l judec. Noi secularistii suntem mai morali ca dumnezeiasul tau.
Soarele nu este o persoana, ca sa poata avea moralitate. Un recamier nu poate face alegeri morale, la fel si Soarele.
Spune-mi, tu plantezi grau intr-un camp cu neghina? Nu, ci prima data trebuie sa smulgi buruiana astfel i-a ii va lua apa si substantele necesare cresterii si ii va face umbra astfel incat graul sa nu dea roadele pe care putea sa le dea daca nu era neghina. Cat despre copii, Dumnezeu nu va judeca pe nimeni pentru ce n-a cunoscut ci doar dupa ce li s-a dat sa cunoasca, dar copii mici nu au nicio vina, ei si toti aceia care sunt handicapati mintal, vor mosteni cerul fiindca n-au nicio vina.
Da, asta e cum si-au pus problema niste militari catolici (cruciati) care atacau in numele Vaticanului un oras in care erau laolalta catolici si eretici: omorati-i pe toti, Dumnezeu ii va sti pe ai sai!
http://istoriiregasite.wordpress.com/......pe-ai-lui/
Dap, daca omori un bebelus se duce direct in rai. Daca-l lasi sa creasca mare poate ajunge-n iad. Asa ca de ce crestinii nu omoara toti bebelusii? Conform logicii tale cel mai bun lucru pe care-l poti face cu un bebelus este sa-l omori. Isus te va rasplati ca i-ai trimis un suflet in rai. Daca-l trimiti garantat in rai, de ce-ar fi pacat? Daca-l lasi sa creasca pierde garantia mantuirii.
Poate e din cauza ca nici Martin Luther, nici Papa de la Roma nu au predicat minciunile tale?
Misionarul: Acum din moment ce ti-am explicat cine e Isus Hristos si nu vrei sa-l urmezi vei ajunge-n iad. Daca n-ai fi aflat asta ai fi ajuns in rai.
Indianul amazonian: Pai n-ar fi fost mai bine sa nu-mi explici cine e Isus Hristos?
Scris de minrest:
Draga Mircea, stii cum se citea presa fascista? Pe timpul lui Mussolini, un slogan al Partidului Fascist proclama ca presa fascista se citeste invers, tinand ziarul cu titlul in jos. Toti functionarii erau membri ai partidului, era conditia ca sa isi pastreze serviciul, (de aceea carnetul de partid se numea ''tessera del pane'', carnetul painii), si ii puteai vedea la cafenea, seriosi, tinand ziarul invers in mana ca si cum ar citi. Asta inseamna sa nu interpretezi, daca esti consecvent. Esti de acord cu un punct de vedere, indiferent care o fi ala. Asta inseamna sa nu interpretezi, sa nu intelegi nimic, dar sa fi de acord cu interpretarea altuia. Tu interpretezi Biblia, dar o faci inconstient, caci nu ai nici macar notiunea de interpretare, si asta asigura rezultatul prost al interpretarii tale. Daca te uiti mai sus, am explicat concluziile aberante la care ajung multi interpretand Biblia, prin faptul ca nu stiu ce e aia interpretare, si nu sunt constienti ca o interpreteaza. Quod erat demonstrandum. Multumesc ca mi-ai ilustrat explicatia cu un exemplu.
Dumnezeu e dragoste si dreptate, nici una dintre aceste elemente n-o desfiinteza pe cealalta. La fel cum soarele e o sursa de caldura si nu poate produce frig la fel si Dumnezeu e o sursa de iubire si nu poate pacatui. Legea lui Dumnezeu e Legea Iubirii fiindca in asta se intrupeaza toate poruncile. Daca legea se intrupeaza in iubire(de aproapele si de Dumnezeu), incalcarea ei nu se face neaparat printr-o regula nerespectata ci prin iubirea de sine - mandria. Daca Dumnezeu e iubire (pentru celalalt) atunci nu are cum sa-si incalce Legea. Legea a fost impartita in porunci pentru om odata cu intrarea pacatului in lume. Un om nu poate ucide decat prin ura, de aceea e pacat si de aceea nu era pacat atunci cand trebuiau sa-si ucida dusmanii, pentru ca nu-i urau personal dar era o necesitate. Daca Dumnezeu face totul din iubire n-are cum sa pacatuiasca. E pacat daca un copil isi loveste parintele dar nu e pacat ca un parinte sa-si loveasca copilul pentru ca a gresit (ca sa-ti dau un exemplu) fiindca parintele o face din iubire in timp ce copilul o face din ura.
Hai, dom'le, las-o balta cu scuzele astea puerile. Devii ridicol. Ai redus teologia crestina la scuze ridicole. Din tot ce-au scris teologii timp de mii de ani n-ai putut reda decat aberatii infantile. La modul la care scrii s-ar putea sa vrei sa-ti bati joc de teologia crestina. Cel putin asa lasi impresia, ca faci pe misionarul dar de fapt scrii in bataie de joc, scopul tau nemarturisit fiind sa faci crestinismul de cacao. Daca esti sincer, cred ca n-ai inteligenta necesara pentru a intelege teologia si teodiceea. Sau esti imatur sau needucat.
Eu nu interpretez biblia fiindca stiu ca Dumnezeu nu poate fi nedrept.
Stiu mai multa teologie ca tine si sunt sigur ca pacatul consta in ura. Orice e facut din iubire nu poate fi numit pacat. Nu sunt nici imatur nici needucat, nimeni nu are dreptul de al judeca pe om in afara de Dumnezeu fiindva doar El ne cunoaste pe deplin.
Lasa-i pe altii sa predice evanghelia, tu esti inapt pentru asta. Unui doctor in teologie i-ar fi rusine de ce poti sa scrii tu.