Poate pentru ca cel "atotputernic" nu este chiar atotputernic. Sau poate ca cel "atotputernic" nu este iubitor de oameni si isi arata puterea cu boli, saracie, etc. Sau poate pentru ca cel "atotputernic" este atotputernic, dar nu este cel bun, ci din contra el este cel rau si nu vrea sa faca bine. Si de batausii din cartier ne temem dar nici ei nu te pot face sanatos. Mergi la medic pentru ca numai el vrea si te poate face sanatos.
Salut!
Atat timp cat iti doresti o profesie ce ajuta lumea in general, Dumnezeu de ajuta. Doctor de exemplu. Ai sa vezi ca in momentul in care intrebi un crestin el iti va spune ca Dumnezeu le-a dat intelepciune, nu este tocmai gresit.
Este scris ca Domnul da ploaie si peste cei rai si peste cei buni, daca ar vindeca numai crestinii bolnavi ar discrimina pentru ca si ceilalti vor sa se insanatoseasca asa ca doctorii, persoanele ce au dorinta de a ajuta in privinta asta, primesc binecuvântarea Domnului fie ca sunt sau nu crestini pentru ca doresc sa faca ceva bun in general.
Ai putea spune ca Dumnezu deja a ajutat oamenii bolnavi in mod egal(fie ca sunt crestini sau nu) binecuvântând doctorii.
Nu oricine vrea sa analizeze p$7da unei babe, daca intelegi ce vreau sa spun.
Unii se vindeca fara sa mearga la doctor.
Altii se duc la cei mai renumiti medici si tot mor dintr-o banala gripa.
Dumnezeu da fiecaruia dupa credinta lui.
Bunicul meu a murit de cancer la 60 de ani(cand eram mic) si era un om foarte bun, darnic, milostiv si probabil unul dintre cei mai cinstiti oameni pe care i-am cunoscut eu. Dumnezeu e mai ocupat sa dea cancere decat sa ii pedepseasca pe ci rai
Ca sa vezi.Se pare ca tine cu cei rai. Evident ca daca ar exista.
Vezi sa nu.La un credincios ii da cancer si pe un criminal il lasa sa traiasca toata viata.
Dumnezeu de ce ar mai avea nevoie de doctori? Nu poate face asta singur? Doar e atotputernic, nu?
Si atunci de ce cei mai credinciosi mor de diverse boli si sunt milioane de atei care traiesc vine mersi?
Cam are niste bug uri solutia ta.
Eu nu merg la doctor. Cand ma imbolnavesc ma rog si imi trece. Am facut o data cancer, m-am rugat si mi-a trecut a doua zi. Doar necredinciosii se duc la doctor.
E ca și cum ai întreba: Dacă tatăl tău e dentist de ce te mai speli pe dinți?
Dumnezeu e atotputernic, dar e și înțelept. Dacă ar răspunde la toate cererile noastre am deveni o lume de leneși și profitori.
În învățătura lui Iisus (într-o comparație pe care o făcea cu viața spirituală) găsim și asta: e absolut necesar ca oamenii bolnavi să fie îngrijiți de medic.
E perfect normal să apelezi la medic pentru probleme medicale. Și e foarte bine dacă te și rogi în același timp.
Vindecarea până la urmă nu e munca medicului, el doar are un anumit rol în proces după cum râdea și Voltaire când a spus că „Arta medicinii constă în a amuza pacientul în timp ce natura vindecă boala."
Vindecarea vine de la Dumnezeu (vezi Psalmii 103:3), dar de obicei El lucrează prin oameni. Deci a te ruga să-ți dea vindecare în timp ce fugi de medici e cu totul negândit.
Cum funcționează "adevărul" în religie?
Conciliul de la Niceea a fost convocat de împăratul Constantin în 325, pentru a lămuri chestiuni privind natura divină a lui Iisus și realitatea Treimii.
În ciuda unor dezacorduri, ambele chestiuni au fost confirmate.
Cu alte cuvinte, problema adevărului religios a fost lămurită prin vot.
Condiția confesiunii individuale, pentru ștergerea păcatului, nu a fost adoptată de catolici până în secolul al IX-lea...
Doctrina infailibilității papale a fost adoptată odată cu primul Conciliu de la Vatican, întrunit abia în 1870, iar înălțarea trupului Mariei la Ceruri, o chestiună dezbătută de secole, nu a devenit dogmă catolică până în 1950, când papa Pius al XII-lea a postulat acest lucru.
În plus, papa Benedict al XVI-lea, acționând, abia în 2007, la sfatul unei comisii întrunite de predecesorul său, a declarat că sufletele pruncilor nebotezați pot ajunge, mai nou, în rai, în loc să zăbovească la porțile iadului.
Dată fiind absența informațiilor noi pe care s-au fundamentat aceste schimbări, cum să poată cineva să creadă, în mod serios, că aceasta este o modalitate rațională de a decide asupra „adevărului" religios?
Inseamna ca mai demult spiridusul era mai bulangiu sau neputincios/nestiutor pentru ca vindeca mai putine boli/traumatisme. Ca altfel e de neinteles de ce celor de astazi le trimite vindecarea (medicamente) pentru un banal abces, iar altii mai demult mureau din cauza lui.
"Deci a te ruga să-ți dea vindecare în timp ce fugi de medici e cu totul negândit."
De fapt a te ruga in orice circumstante e cu totul "negandit".