| NoisyLight a întrebat:

Dumnezeu este cineva sau ceva?

24 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Dumnezeu poate sa fie orice.

| Paladiu a răspuns:

Dumnezeu este forma universală a tuturor tainelor sacre ale legilor rațiunii pure, un fel de sursă a originilor tuturor entităților/instanțelor de natură veridică sau adevăratul suport al tuturor motivelor clare, de la reglarea celor mai fine constante universale până la existența vieții organice! Nu este ceva care posedă atribute particulare căci este conturul tuturor atributelor secundare, un fel de,, esență glorioasă" cu care se înzestrează toate rosturile misterelor, adică un câmp fundamental omniprezent.

| Digikey a răspuns:

Dumnezeu este suma a tot ce exista si nu are nicio legatura cu Biblia.

| Mayhem666 a răspuns:

Nu este.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Digikey):

De ce sa nu aibă legătură cu Biblia? El prin ea ni se descoperă

| xerxes1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Omul exista pe planeta asta de milioane de ani si doar de cateva mii o mana de evrei s-au trezit sa inventeze un Dumnezeu, nervos, criminal, care vrea jertfe de animale, si care a spus doar aiureli.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru xerxes1):

Tu vorbești, dar tu Îl cunoști pe Dumnezeu, tu știi cine E?, ai vorbit cu El, ai citit Biblia? Tu nu Îl cauți și zici că nu există, are logica ce zici? Uita-te la videoclipurile 3. 16vlog! Și dupa aia poți să vorbești

| sanboss a răspuns (pentru xerxes1):

Darwin ti-a spus asta?

| sierra1 a răspuns (pentru xerxes1):

Apreciez!

Cred ca am citit Vechiul Testament de cel putin trei ori.
Acolo scrie ca dumnezeul evreilor ii isi trimitea la lupta supusii sa ucida femei, copii, batrani, femei gravide, sa ia prada de razboi, sclavi si sclave.
Apoi scuza-ma un dumnezeu normal la cap nu face asa ceva.Omnipotent dar se duce cu soldatii sa praduiasca un sat invecinat.Este inadmisibil.
E opera unui descreierat.
Citeste Vechiul Testament pana dai de pasajele astea.

| xerxes1 a răspuns (pentru sanboss):

Am citit in Vechiul Testament. Daca nu l-ai citit iti pot da versetele.

| sanboss a răspuns (pentru xerxes1):

Chiar am rugamintea sa argumentezi biblic.
1- De unde stii ca omul are milioane de ani
2- A fost inventat de catre evrei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru xerxes1):

Noul testament de ce nu îl citești? Da, Dumnezeu și trimitea poporul sa atace alte popoare dar oamenii din acele popoare erau extrem de păcătoși (de ex își sacrificau copii și se bucurau dansau cântau,...)

Daca Vechiul Testament ne arata ca zeul evreilor era dus cu capul, Noul pica de la sine.
Am citit si Noul Testament, este ca un film indian.
Scris de prosti pentru altii la fel de prosti.

| iurii75 a răspuns (pentru sanboss):

Xerxes A privit dar n-a văzut, ai citit dar n-a înțeles care era motivul pedepsei anumitor popoare.
Procedează că unul care vede trei metri de la nasul lui dar încearcă să-l judece pe cel ce vede înainte trei sute de km.
Am dorit să-i scriu dar mă ignorat, tipic pentru cei asemenea lui...

| h379m3973423 a răspuns:

Salut,
Dumnezeu este atât cineva cât și ceva. Așa cum este Andrei(cineva) și este om(ceva).
Isus(Cineva) este Dumnezeu(Ceva).

| Whateverrr a răspuns:

Cineva

| raMLesS a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu il cunosc personal. Stiu cum a aparut lumea, si o sa va explic in termeni omenesti. Am sa iti dau exemple. Cand deschizi un notepad sau ai o foaie alba si te apuci sa scrii sau sa desenezi pe ea. Ce a fost pe foaia alba inainte sa apara ceva pe ea? Nimic.
Sau programezi, esti programator. Te apuci sa scrii cod, ce era inainte sa te apuci sa scrii? Nimic! Timpul nu exista pe programul sau aplicatia aia, pana nu dai "import time", nu exista conceptul de timp. Ce a fost inainte este nedefinit. Nu mai ganditi folosind notiunea de timp cand abordati subiecte despre ce a fost inainte sa fie lumea, dumnezeu. Tu programatorul/scriitorul, nu ai existat niciodata si totusi ai fost dintotdeauna, foaia tot alba a fost mereu, pana sa te apuci sa scrii.
Ne vedem in curand!
~ Arhanghelul Gabriel

| ania a răspuns:

Cineva.

| Irinel15123532 a răspuns:

Este o persoana. Cand spune in Biblie in Geneza 1:26-27 ''
Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră''

Nu se refera la corpul fizic, ci la sentimente, ratiune, constiinta, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru raMLesS):

Când deschizi un notepad există deja calculatorul, sistemul de operare și aplicația notepad, deci nu poți să spui că nu există nimic.Sau foaia alba este ceva, iar tu scrii pe ea.

| raMLesS a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ma refer la foaie in sine, ci la ce e pe ea. Nu ai scris nimic, pe foaie nu e nimic

| Holiday a răspuns (pentru Irinel15123532):

"„Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră''

Doar ca a fost tocmai invers. "Sa facem Dumnezeu dupa interesele si minte noastra".

"Nu se refera la corpul fizic, ci la sentimente, ratiune, constiinta, etc."

Daca spiridusul ar avea aceste caracteristici, inseamna ca nu poate fi ce spuneti voi ca e.
Dar repet, directia e inversa. Nu Dumnezeu a creat oamenii, ci invers, spiridusul e inventie umana.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Orice.