| mentholinks a întrebat:

Dumnezeu mantuieste sau moartea care ne curma suferintele? Nu stim nici un om mantuit, nici macar Isus nu stim ce s-a intamplat cu el dar moartea a "mantuit" atatia oameni.

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Moarte in nici un caz nu mantuieste. Este doar o trecere in cealalta lume. Dupa moarte suntem mutati fie in iad fie in rai. La catolici mai este si purgatoriul. Moartea nu are nici o treaba cu mantuirea. Judecata de dupa moarte are treaba cu mantuirea. Faptele tale care vor fi puse in balanta au treaba cu mantuirea.

| anonimg a răspuns:

Mantuirea inseamna salvare; salvarea de la moartea vesnica. Oamenii mor. Dar ei vor invia: unii pentru viata vesnica, iar altii pentru moarte vesnica.

| mentholinks explică (pentru anonimg):

Presupuneri...

| anonimg a răspuns (pentru mentholinks):

Presupunera va disparea atunci cand Duhul lui Dumnezeu ne va descoperi adevarul. Aceasta este voia lui Dumnezeu; si se va implini spre binele si fericirea noastra, daca Il vom lasa.
De aceea in viata noastra nu trebuie sa existe presupuneri. Lucrurile cu privire la Dumnezeu trebuiesc cercetate, astfel inat sa nu mai existe nici o indoiala. Toti oamenii trebuie sa cunoasca si sa fie lamuriti in mod personal de lucrurile lui Dumnezeu.

| Holiday a răspuns (pentru mentholinks):

Nu sunt presupuneri. O presupunere implica totusi un grad de posibilitate pentru ca in momentul cand presupui ceva te bazezi pe o logica, niste experiente anterioare, niste factori care sa te determine sa presupui ceva. Pe cand ce spune el nu implica nimic din astea.

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns:

Dz fiind invizibil si inexistent si mantuiala lui e tot invizibila si inexistenta.

| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

"Moartea vesnica e ca si cum ai dormii. Ce, cand dormi mai stii ceva? Lasand la o parte visele."
Este adevarat ce spui. Dar noi nu trebuie sa gandim sau sa vedem lucrurile in felul acesta. Cand am putea sa bucuram de o viata vesnica fara durere si suferinta, unde totul este in armonie cu orice, cand exista numai bucurie si implinire, pentru ce sa "dormim"?
Subestimarea si auto-subestimarea este de fapt un rezultat al pacatului si nu trebuie ca sa lasam aceste stari sa ne cuprinda. Noi trebuie sa ne incurajam continuu pentru ce este bine si frumos. Nimeni nu este perfect; dar trebuie ca sa luptam sa indepartam din noi defectele de caracter.

"Eu vreau dovezi, nu cred ce nu poate fi dovedit."
Dovezi vei gasi NUMAI atunci cand vei incepe sa cercetezi lucrurile in mod serios.
Daca "cercetam" lucrurile doar asa cum ne uitam la un film nu am facut nimic.
Este adevarat ca si eu am cunoscut pe Dumnezeu citind o carte, in care autoarea povestea despre o fata cum ea a cunoscut pe Dumnezeu si problemele care le-a avut cu tatal ei din pricina aceasta. Adevarul este ca si la mine situatia s-a intamplat la fel cu tatal meu, doar ca eu am cunoscut pe Dumnezeu in alte imprejurari.
Am citit cartea, dar nu am ramas acolo; ci am inceput sa cercetez lucrurile in directia aceasta. Am inceput sa ma intreb: "Oare chiar exista Dumnezeu?" Pentru ca orice om are nevoie de dovezi. Si eu sunt un om realist. Nu stiu daca exista vreun om mai realist ca mine. Mai tarziu, intrebarea s-a transformat in: "Doamne, Tu chiar existi cu adevarat?" Pentru ca atunci cand cauti sa cercetezi lucrurile intr-un anumit domeniu, cu atat esti mai convins de realitatea acestor lucruri sau de lipsa lor.
Si chiar prin faptul existentei ultimei mele intrebari, mi-a fost dovedita existenta divina. Dar este mult mai mult decat o dovada de existenta.
Nu stiu cum sa-ti explic. Este atunci cand tu ca fata esti ceruta in casatorie. Nu-ti vine sa crezi de bucurie ce vezi si ce auzi. Si te bucuri astfel zile si nopti la rand. (Eu sunt baiat; n-am fost cerut in casatorie. happy Dar imi imaginez cam ce ar simti o fata).
Intr-adevar, poate exista o dovada mai mare a existentei dragostei pentru tine?
Este adevarat ca sunt fete care cred orbeste in "dragostea" prietenilor lor. Dar acest lucru nu trebuie sa existe. Cei mai multi oameni nu cunosc dragostea, ci se bucura de pasiune, care este doar un substitut (inlocuitor) al dragostei. Fetele se bucura doar de fluturii din stomac, si dupa ce acestia isi iau zborul, a disparut si "dragostea".
Eu nu cred in Dumnezeu asa cum cunosti tu despre credinta majoritatii crestinilor. Relatia mea cu Dumnezeu este una cat se poate de serioasa. cand gresesc nu zic in fuga "Doamne, iarta-ma" si apoi imi vad de treburi. Ci realizez gravitatea pacatului, deoarece pacatul meu a contribuit sa suferinta Aceluia care l-a purtat pe cruce in locul meu.
Iar cand Il rog ceva, o fac cu credinta ca ma asculta, chiar daca cererea mea nu este indeplinita cum vreau sau cum cred eu, sau chiar daca nu este indeplinita deloc. Experienta mea crestina m-a invata sa merg pe mana lui Dumnezeu, care conduce lucrurile intotdeauna in favoarea mea vesnica, chiar daca din pricina aceasta sufar pierderi pamantesti.
Dovezile iti vor veni pe parcurs. Trebuie doar sa mergi in directia aceasta. Si Moise a avut nevoie de dovezi cand a mers la faraonul Egiptului ca sa scoata pe poporul Israel de acolo.
El a spus: "Moise a zis: "Ah! Doamne, trimite pe cine vei vrea sa trimiti." (Exod. 4:13) Cu toate dovezile existentei lui Dumnezeu, Moise a evitata sa mearga sa ascoata pe Irael din Egipt.
Noi oamenii avem nevoie de dovezi. Ele vor veni pe masura cercetarii si cautarilor noastre, dar si pe masura experientei noatre.
Daca cineva cere demonstratii, acestea nu i se vor da. Dovezile existentei lui Dumnezeu sunt deja vizibile si contestate de catre aceia care refuza categoric existenta divina. Si ma refer aici la existenta pamantului si a vietii de pe el; a miscarii lui perfecte in jurul soarelui. Cum este posibil ca sa existe lucruri si viata, -lucruri ce nu au fost create de oameni?
Dovezile existentei divine pe care Dumnezeu le-a lasat pentru noi oamenii au fost transformate in dovezi ale inexistentei lui Dumnezeu. In astfel de cazuri Dumnezeu nu poate oferi alte dovezi ale existentei Sale. Pamantul insusi nu a fost facut de niciun om, si nu avea cum sa se creeze singur. Daca apare viata fara sa fi vazut in mod vizibil lucrarea lui Dumnezeu, este pentru ca El a lasat conditiile. Conditiile nu sunt rodul intamplarii. ca si un parinte care ii ofera conditii de dezvoltare copilului sua, tot asa si Dumnezeu ne-a oferit conditii de dezvoltare. Repet: conditia nu este o intamplare, ci o realizare, o creatie. Pentru ca daca conditia ar fi fost o intamplare, atunci in jurul soarelui ar fi existat si alte planete pline de viata ca a noastra. Dumnezeu a creat toate conditiile, si apoi a creat omul pentru ca acesta sa se poata dezvolta.
Nici firul de iarba nu este crescut la intamplare, nici pasarile cerului si nici tu si nici eu. Totul este facut cu un scop. Iar la baza acestui scop sta dragostea.

Viata vesnica nea fost oferita prin jerfa de la Golgota a Domnului Hristos. El a murit pentru pacatele noastre. Iar acest lucru nu are legatura cu animalele.
Noi oamenii suntem chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Adica avem ratiune si constiinta cu mult mai presus de animale (adica asa vreau sa cred si sa sper).

| danut a răspuns:

Din nefericire in capul tau este o mare confuzie a evenimentelor, eroilor si faptelor Biblice, De aici si haosul din intrebarea ta care este normal sa creeze ceva confuzii printre cititori dar si cei cu un mare handicap intelectual.
Ca sa poti intelege CE INSEAMNA MANTUIREA ar trebui sa intelegi care sunt evenimentele din viata unui om cu efectele ei.
Viata pe care o avem acum este DOAR un test, un test care duce catre doua drumuri in functie de alegerile noastre. Moartea de acum este DOAR un eveniment TEMPORAR care se va sfarsi intr-o anume perioada de timp in functie de alegerile noastre din timpul acestei vieti de test. In functie de alegeri Dumnezeu Fiul sau Isus Hristos cum ii spui tu, care ESTE VIU si face slujba de Mare Preot si JUDECATOR HOTARASTE pentru fiecare in functie de alegerile acestuia, VIITORUL. Cei ce vor trai sunt ce mantuiti sau iertati de Dumnezeu, asta inseamna MANTUIRE care vor fi INVIATI, cei morti iar cei vii nu vor cunoaste moartea si vor fi dusi in Capitala Universului pentru cele promise. Cei care NU TREC testul NU VOR fi mantuiti si vor avea parte de Judecata Finala care va avea loc peste cca o mie de ani CAND vor fi si ei REANVIATI pentru Judecata si pedeapsa finala. Moartea Vesnica. Deci daca Nu vei fi mantuit, Nu vei vedea pe cei mantuiti decat de la foarte mare distanta cand acestia sunt ridicati catre cava ce seamana cu un oras ce pluteste in aer si care ii va duce in Capitala Universului. Dar DACA citeati Biblia, aflati ca tot ce spun eu SCRIE in EA.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Moarte nu mantuieste si omul, cum multi ar crede nu se mantuieste prin fapte ci prin neprihanirea primita prin credinta si urmarea lui Hristos.
Potrivit scrierilor mantuirea este posibila numai prin Hristos si atat.