| TrăieşteClipa a întrebat:

Dumnezeu sta in adunarea lui Dumnezeu; El judeca in mijlocul dumnezeilor.
Eu am zis: "Sunteti dumnezei, toti sunteti fii ai Celui Preainalt." (Ps.82:6)
Nimeni nu este ca Tine intre dumnezei, Doamne, (Ps.86:8)
Caci chiar daca ar fi asa numiti "dumnezei" fie in cer, fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi "dumnezei" si multi "domni"), (1Cor.8:5)

Cine este cel Preainalt si cine sunt dumnezeii?
Si cine este Dumnezeu care judeca in miljocul dumnezeilor?

68 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Singurul Dumnezeu adevarat este scris cu D mare, acesta va judeca pe toti oamenii. El da viata si El oare putere sa ia viata. Pavel recunoaste ca sunt asa numiti zei in mitologia pagana, cum ar fi Jupiter, Juno si Neptun. Credinciosii stiu ca este un singur Dumnezeu Tatal, din care sunt toate lucrurile si pentru care suntem noi. Aceasta inseamna ca Dumnezeu, Tatal nostru, este Creatorul tuturor lucrurilor si ca noi am fost creati pentru El. El este scopul existentei noastre.

| TrăieşteClipa explică (pentru EmaS):

Exista cu siguranta un creator si noi suntem celulele lui, dar nu are nici cea mai mica legatura cu bazaconiile pe care le sustine crestinismul.
Si nu era nici Elyon si nici vreun amarat din ceata elohimilor din care Jehova facea si el parte.

| EmaS a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Crezi in divinitatea Domnului Isus si in jertfa Sa de pe cruce? Crezi ca El a platit pretul pentru iertarea pacatelor?

Pai daca Yahweh este un impostor de ce fiul sau ar fi divin?
Mitul lui Iisus a fost compus cu elemente preluate din alte mituri mult mai vechi.
Rugaciunea Tatal Nostru este plagiata de la egipteni din cantecele catre zeul Amun si se regaseste pe papirusul lui Ani pastrat la British Museum.
Papirusul este scris cu 1200 de ani inainte de nasterea lui Iisus, in cazul in care acesta intr-adevar a existat.
Amun, Amen, Amin!

De ce faci asemenea afirmatii? Poti sa argumentezi?

| database8 a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

@AnonimSuprem1: Matei 7, 6
Am incercat cu diferite argumente sa port o conversatie cu Clipa dar pana la urma am fost blocat ca sa mai pot continua, desi iti poti face cati useri vrei...
Matei 7, 6.
@TraiesteClipa: iti recomand sa citesti toate cartile din religiile lumii, nu doar din domeniul tau.

| database8 a răspuns (pentru EmaS):

Dragilor, Matei 7, 6. Cam atat.

| EmaS a răspuns (pentru database8):

Dar ce religie are TRaiesteClipa?

Liber cugetator.

Nu stie nici el.

| database8 a răspuns:

Super. Am spus doar sa citesti cate putin din fiecare, atat. Nu incerc sa te conving. Suntem liberi sa alegem.
Nu te am intrebat si nici nu am spus ce crez am. Societatea si educatia se formeaza pe respect.

Ai inceput studiul biblic cu martorii si ai plecat si de acolo.

Nu sunt sigur de ultima parte.
El afirma ca unii sunt prinsi in doctrine. Uneori ma intreb asta, sa fie oare reciproc, el isi pune aceasta intrebare?

Am locuit intr-un apartament al unui martor.
Baiat inteligent.
A reusit pana la urma sa se elibereze de sub controlul organizatiei.

Credinta este una singura in Domnul Isus Hristos. Nu a unei organizatii sau a unei biserici.

Share

„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. "

Pe cat punem pariu ca nu ai citit niciodata tot Vechiul Testament?

„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. "

Oricum crestinii se inchina la un dumnezeu fals.

Jehova a fost un impostor, Iisus o inventie.
Poti sa te rogi la Batman cu aceleasi efecte.
Trebuie doar sa crezi.
Credinta face miracole, nu pacaliciul de Jehova.

Tu in ce crezi?

In legile universului.

Prima dintre cele sapte Legi Universale ne spune ca "totul este in mintea noastra – Universul este mental". Tot ceea ce vedem si experimentam in lumea noastra fizica isi are originea in domeniul invizibil, mental. Aceasta este legea care ne spune ca exista o singura Constiinta Universala si o singura Minte Universala, originea manifestului. Toata energia si toata materia, la toate nivelurile, este creata si este subordonata Mintii Universale. Mintea ta face parte din Mintea Universala. Realitatea ta este o manifestare a mintii tale. Aceasta este adevarata putere a mintii tale.

A doua Lege Universala ne spune: "Precum sus, asa si sus. Precum sus, asa si jos.". Acest citat implica faptul ca exista o "armonie, un acord si o corespondenta intre cele doua", intre taramurile fizice, mentale si spirituale. Nu exista nicio separare, deoarece totul in Univers, inclusiv tu, cel care citesti aceste randuri, provi dintr-o din aceeasi sursa, la fel ca tot ceea ce exista. Totul este unul singur. Pe peretii Templului lui Apollo din Delphi, Grecia, exista o scriere antica ce face referire la aceasta lege a corespondentei: "Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste toate tainele Zeilor si ale Universului".

Cea de a treia dintre cele sapte Legi Universale este cea care ne atrage atentia ca, in Univers, "nimic nu este static, totul se misca, totul vibreaza". Aceasta este legea care ne spune ca "intregul Univers este o vibratie". Stiinta a confirmat de curand aceasta lege. Noi, oamenii, inclusiv dumneavoastra, suntem energie pura care vibreaza la frecvente diferite.
Axioma "energiile asemanatoare se atrag", cea pe care se bazeaza Legea Atractiei, are ca fundatie de baza aceasta lege. Tot ceea ce experimentam cu ajutorul celor cinci simturi este transmis prin vibratii. Acelasi lucru este valabil si in planul mental. Gandurile tale sunt vibratii, emotiile tale sunt vibratii, iar ceea ce este si mai interesant este ca poti sa inveti sa-ti controlezi aceste vibratii cu ajutorul vointei tale. Aceasta este adevarata putere a gandirii tale.

Si cum a aparut Universul? Cine l-a creat?

| Huugoop a răspuns:

Cea mai mare suferinta a omului este sa fie singur si fara de Dumnezeu. Speranta pentru mantuire poate sa irumpa in ultimul moment al vietii, precum talharul.
Ai studiat religii, dar cati ani ai copilule?

| Huugoop a răspuns (pentru EmaS):

Tutea om inteligent. Sa mergem de aici sa ne rugam si pentru clipa.

| TrăieşteClipa explică (pentru Huugoop):

"Cea mai mare suferinta a omului este sa fie singur si fara de Dumnezeu."
Corect.

Voi crestinii, aveti ca Dumnezeu un criminal psihopat care a disparut de mult din decor.
Un timp avea cortul lui si traia in aceeasi tabara cu israelitii.
Ii ajuta sa invinga luptele impotriva unor nepoti ai lui Avraam si ai lui Lot.(Asta daca ai citit VT).
Un impostor ca sa nu o mai lungim.
Batman versiunea crestina.

Ai intuitie 0, in privinta varstei mele.
De aceea ai si ramas crestin si o sa ramai pentru multa vreme.

Creat de o inteligenta superioara, care nu are legatura cu Jehova.
Jehova a fost un fel de zeu de provincie.
Mic din toate punctele de vedere.

Nu exista alta inteligenta superioara. Dumnezeu este singurul care scrie despre faptul ca El a creat acest univers si pe om. Nimeni altcineva nu a indraznit sa faca asemenea afirmatii. Daca crezi sau nu, aceasta nu schimba cu nimic Adevarul. Si Lucifer a vrut sa fie mai mare ca Dumnezeu, dar nu a reusit.

Nu exista niciun Lucifer.
Evreii rad si cu fundul de interpretarea crestinilor.

Pana si Wiki in romana stie despre mistificarea crestinilor.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Lucifer

Adevarul este unul singur.
Macar suntem de acord cu ceva.