Degeaba te dai mare in fata mea baietas ca nu-ti merge.
Daca nu exista moralitate obiectiva nu se puteau crea organizatiile internationale precum ONU si alte asemenea.
Pe Dumnezeu nu il schimba nimeni este Iubirea suprema problema la cel rau ca este mandru si nu isi cere iertare.Iertarea e pe primul loc si la crestini.
Recomand acest film, explica intrebarea ta foarte frumos.
https://www.youtube.com/......tps?/watch
Pui niste intrebari la care numai experti in teologie iti pot raspunde, iar cineva care nu e bisericos vede gauri serioase in povestea a, cum ar fi:
daca D-zeu e atotstiutor, atunci cum se face ca ajunge sa aiba un inger care se intoarce impotriva lui SI devine rau? doar D-zeu poate sa vada in viitor si deci poate preveni efectiv ca ingerul ala sa existe... NU?!?
daca D-zeu e atotputernic, cum se face ca il lasa sa creeze iadul si sa faca rau si sa lupte impotriva lui? doar e atotputernic si il poate zdrobi fara nici o problema... NU?!?
moment in care, cineva care GANDESTE, o sa vada ca tot ce ai tu e o poveste de adormit... PROSTIME, in care se explica, cum a ajuns sa fie creeat iadul, atat si nimic mai mult
insa, daca mai e si cinic, atunci o sa iti arunce in fata ca un D-zeu atotputernic si atotstiutor care a lasat Satana sa ajunga sa aiba atata putere a facut-o special si cu intentie, si nu se poate altfel, pentru ca altfel e si mai rau, adica D-ZEU NU POATE CONTROLA SITUATIA, deci nu e D-zeu, e doar un zeu amarat... NU?!?
Din dragoste Dumnezeu a creat libertatea de alegere insa, in timp, cine foloseste contra Lui aceasta libertate moare vesnic fara ca Dumnezeu sa-l mai readuca vreodata la viata.
Dumnezeu e foarte pretentios si de aceea a creat libertatea de alegere ca sa stie ca cineva il iubeste din toata inima si cu tot sufletul si cu toata mintea chiar daca e liber sa nu-L iubeasca pe Dumnezeu. Dumnezeu vrea sa fie iubit si apreciat de buna voie si nu de catre niste roboti.
Nu intelegi, sau vrei sa schimbi subiectul in speranta ca eu o sa consider ca, poate, poate argumentele mele nu sunt destul de clare
NU exista "din dragoste", asta e doar o scuza prapadita
exista numai un D-zeu care NU este atotstiutor (dovada e CATEGORICA) si nici atotputernic (iar dovada CATEGORICA), SAU co-interesat (care e si mai rau)
deci, care dintre ele e?
si sa nu imi dai "crede si nu cerceta" ca te las balta pentru ca esti prea dus