Am gresit. M-am referit la Matei 5:17 si nu la matei 5:7.
Romani 8:3:"Legea nu putea să facă,+ deoarece era slabă din cauza cărnii"
Pavel a subliniat că, prin spiritul sfânt şi prin jertfa de răscumpărare a lui Isus, Dumnezeu a realizat ceva ce Legea mozaică nu putea realiza.
Legea, cu multele ei porunci, îi condamna pe păcătoşi. În plus, marii preoţii din Israel, care slujeau sub Lege, erau imperfecţi şi nu puteau oferi o jertfă corespunzătoare pentru păcat. Prin urmare, Legea era „slabă din cauza cărnii". Însă, ‘trimiţându-l pe Fiul său într-o formă asemănătoare cărnii păcătoase’ şi oferindu-l ca răscumpărare, Dumnezeu „a condamnat păcatul în carne", realizând astfel ceea ce „Legea nu avea putere" să facă.
A nu se confunda lucrarile carnii cu mancatul carnii de animale curate si necurate conform cu legea mozaica.
Galateni 5:19-23:"Lucrările cărnii se văd clar și ele sunt: imoralitatea sexuală*,+ necurăția, conduita nerușinată*,+ 20 idolatria, spiritismul*,+ dușmănia, cearta, gelozia, izbucnirile de mânie, disputele, dezbinările, sectele, 21 invidia, beția,+ chefurile* și alte lucruri asemănătoare.+ Cu privire la aceste lucruri, vă previn, așa cum v-am prevenit deja: cei care practică astfel de lucruri nu vor moșteni Regatul lui Dumnezeu.+
22 Pe de altă parte, rodul spiritului este: iubirea, bucuria, pacea, răbdarea*, bunăvoința, bunătatea,+ credința, 23 blândețea, stăpânirea de sine.+ Împotriva acestor lucruri nu există lege."
Cine respecta legea lui isus nu mai este sub legea mozaica. Cine are rodul spiritului nu exista vreo lege mozaica sa-l condamne.
Daca te viziteaza un extraterestru se duce naibii toata teoria barbosului creator...
Hai breh, tu iei in serios colectia aia de povestioare? Mai da-o in spanac de treaba...
De ce nu as lua-o prietene in serios? )))
Cum poti sa scrii o filosofie ca asta
https://www.google.com/amp/s/www.bible.com/ro/bible/191/PRO.20.27.VDC
in perioada antichitatii?
Sau asta https://www.biblegateway.com/passage/?search=Iov+38%3A22-23&version=RMNN; NTLR cand oamenii din vremea aia nu aveau nici macar cel mai prost microscop.
Si altele.
Cineva trebuia sa fi stiut asta inainte sa apara, nu?
Nici daca ai arunca cu zarurile nu ai putea prezice ca nr 66 cade din prima decada.
Incorect spus.
Dovada =https://www.biblegateway.com/......?/passage/
Iti dai seama ca umbli cu rationamente circulare cit cuprinde, nu? Teorema lui Pitagora nu e adevarata fiindca a scris-o Pitagora si scrie ceva in ea, ci fiindca poate fi demonstrata. Tu zici ca biblia e pe bune pentru ca... scrie in biblie? Serios? P.S. Asa hai sa discutam si despre desenele din Nazca, si despre alea de pe piramidele din Egipt, si despre tona de scrieri asa-zise sfinte care preced biblia...
Pai tot ce am citat acum din Biblie e demonstrat stiintific, vrei sa zici ca nu?
Mai bine nu.
Nu, eu zic ca nu merita discreditata complet, adica
poate sa ii acorde si un pic credit domnia ta, macar pentru atat in calitate de ateu.
Pai hai sa vorbim, mai aflam lucruri noi.
Deci nu ati vrut sa depuneti efort, ati vrut sa depuneti efort in a ma contrazice din nou.
Rusine sa va fie drumul de acum incolo:
1. Matei 5:17 e un argument in favoarea mea.
2. Legea putea sa faca, dar era slaba din cauza necredintei = Romani 9:31, 32
3. Pavel a subliniat faptul ca, Legea e buna, pentru ca cunosti pacatul prin ea, dar pacatul nu poate fi izbavit de Lege, ci prin credinta (vezi si R. 9:31, 32)
4. Meditati la ce am spus mai devreme.
5. Lucrarile carnii se refera la poftele carnii, si ea include: furnicatia, minciuna, pofta rea s.m.d
6. Bun, deci ati vazut ca lucrarile carnii mai inseamna si
necuratie, animalele necurate nu sunt necuratie?
Concluzia:
Cine respecta legea lui Isus nu mai este sub legea mozaica, adica nu il mai condamna legea aia, ca e implinita prin credinta in:https://www.google.com/amp/s/www.bible.com/ro/bible/191/1CO.15.56-57.VDC
"Nu am venit sa stric Legea, ci sa o implinesc."- citat atribuit lui Iisus Nazarineanul.
După faptul că nu zic "Dumnezeu" zic,
"Iehova" sau ambele în aceeași frază dar niciodată "Dumnezeu" fără "Iehova".
Să te ferești de a te converti la ei.
Cine e mic si cine e mare dintre noi acum?
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matei+5%3A19&version=NTLR
Asta era raspunsul mult asteptat.
Asa voi face, te asigur.
O gramada de chestii aproximative de acolo le poti potrivi peste chestii demonstrate stiintific. Asta face mai putin hilare toate gogomaniile de acolo? Avem dumnezoul asta mega-perfect care a creat fiinte care sufera de cancer si alte nenorociri - nu doar omul e afectat de degenerare celulara din diverse motive - si o gramada de fracturi logice, iar tu imi zici ca nu merita discreditata complet? Mai degraba dau din banii mei de impozite unei biserici care are ca si scriere de capatii versetele lui Nostradamus sau profetiile babei Yanga...
Vezi ca biblia gateway e tradusa gresit. In aceasta biblie, dupa versetul din Matei 5:19, chiar si cel care incalca porunci va ajunge in imparatie chiar daca va fi cel mai mic.
Uite aici o traducere corecta, New World Translation, Matei 5:19:"Așadar, cine încalcă una dintre cele mai mici porunci și îi învață pe alții să facă la fel va fi considerat nedemn de* Regatul cerurilor. Dar cine le respectă și le predă altora va fi considerat demn de* Regatul cerurilor."
Acum, legat de porunca de a nu manca animale necurate, cred ca am lamurit-o. Aceasta porunca facea parte din legea mozaica. Evreii din Israelul antic nu aveau cum sa inteleaga scopul vesnic al lui Dumnezeu intrucat erau mai inapoiati. Dar acum, oadata ce avem si noul testament intelegem mai bine motivul pentru care Dumnezeu a dat acea porunca si intelesul acesteia intr-un sens mai larg mai general si care corespunde cu scopul lui Dumnezeu. La evrei le-a intrat in cap ca Dumnezeu doar pe ei ii aproba omitand ca de fapt Dumnezeu e creatorul tuturor oamenilor si ca Dumnezeu cerceteaza atat pe cel drept ( curat ) cat si pe cel rau ( necurat ).
Daca vream puteam apela la propria-mi traducere, una la fel de buna sau si mai.
Deci ce vrea sa insemne asta, ca porunca de a nu manca animale necurate este porunca si pentru noi crestinii?
Deci am ajuns la un consens?
Sau iar se abereaza si se interpreteaza in mii de feluri doar ca sa dea frumos la religie?
1.Isus a implinit legea si implinind-o nu mai e nevoie de acele lucrari care prefigurau ce avea sa implineasca Isus.
2."era slaba din cauza necredintei" - Ro. 9:30-33:"dreptatea care vine prin credință;+ 31 dar Israelul, deși urmărea dreptatea care vine prin respectarea legii*, n-a ajuns la ea" - evreii nu intelegeau ce statea in spatele acelor legi si ce prefigurau ele, la fel ca legea cu interdictia mancatului animalelor necurate.
3. "cunosti pacatul prin ea" - acum e pacat sa aduci jertfa de miei?
4. Am meditat si aprofundat si am ajuns la o intelegere mai clara.
5. Lucrarile carnii care caracterizeaza animalele necurate ( oamenii natiunilor ).
6."Bun, deci ati vazut ca lucrarile carnii mai inseamna si
necuratie, animalele necurate nu sunt necuratie?" - animalele necurate sunt de fapt oamenii natiunilor dar care devin animale curate prin aderare la crestinism prin botez si prin roadele spiritului.
"Concluzia:
Cine respecta legea lui Isus nu mai este sub legea mozaica, adica nu il mai condamna legea aia, ca e implinita prin credinta in:https://www.google.com/amp/s/www.bible.com/ro/bible/191/1CO.15.56-57.VDC
"Nu am venit sa stric Legea, ci sa o implinesc."- citat atribuit lui Iisus Nazarineanul." - eu, ca si crestin nu mai sunt sub legea mozaica, pentru ca implinesc legea mozaica prin credinta. Eu nu mananc animale necurate pentru ca pescuiesc animale necurate ( oameni ai natiunilor ) care sunt curatite prin adevar adica prin Cuvantul lui Dumnezeu Biblia. Ioan 17:17:"Sfințește-i* prin intermediul adevărului;+ cuvântul tău este adevărul." Fapte 10:9-16.
"Deci ce vrea sa insemne asta, ca porunca de a nu manca animale necurate este porunca si pentru noi crestinii?
Deci am ajuns la un consens?" - da, este si pentru noi crestinii insa nu in sensul literal dat in legea mozaica ci in sens figurativ si moral. Fapte 10:9-16. Dumnezeu a interzis mancatul animalelor necurate pentru ca avea treaba doar cu oamenii pe linia genealogica a lui Set si din care a vrut sa faca o natiune binecuvantata printre natiunile pagane din jur. Cum acest lucru nu s-a realizat si evreii ( linia genealogica pe linia lui Set ) l-au respins pe Isus ( prezisul Silo ) s-a incheiat si interdictia de a nu manca animale necurate din legea mozaica aducand aceasta lege la un nivel figurativ.
Am inteles, interpretari dupa interpretari, culese, bineinteles, din Turnul de veghe.
Ne auzim de Craciun cand vei taia porcul.
Nu tu m-ai luat cu contextul din Fapte 10:9-16? In acest context animalele necurate sunt oamenii natiunilor si nu porcii.
Si culmea, nu e din Turnul de Veghe ci din contextul din Fapte 10:9-16. Ce am explicat pe marginea contextului, nu apare in Turnu de Veghe. Tu m-ai ajutat sa belesc mai bine ochii la context si acum am inteles ce au prefigurat acele animale curate si necurate.
Daca e la figurat si nu literal, se mai mananca porc in cazul asta!?
Aia care editeaza Turnul de Veghe ar trebui sa ma ridice in grade ca am belit ochii si am descoperit ceva ce ei n-au bagat in Turnul de Veghe. Si asta datorita provocarii tale pe marginea acestui subiect.
Pentru ca ce fac sau nu fac e pe baza credintei, dreptatea mea nu se mai bazeaza pe lucrarile din legea mozaica ci pe credinta care ma ajuta sa inteleg scopul maret al lui Dumnezeu. Mananc porc acum in acest sistem, pentru ca in lumea noua se pare ca nu va mai fi permis pentru ca atunci voi deveni vegan si voi ajunge ca Adam sa mananc doar fructe din pomi si macris.
Tie nu-ti spun cand mananc fripturica de purcel ca sa nu te poticnesc. Nu e pacat sa fii vegan. Veganismul e o incercare de a trai doar cu vegetale ca Adam si Eva.
Am inteles, Meme10Memu, deci dupa atatea argumente date jos, inca se mai mananca fripturica de porc necurat.
Nici ca nu o sa mai insit deloc la religiosi.
In lumea noua promisa de Dumnezeu, vor creste ciuperci comestibile pe toate drumurile si lipsa carnii va fi compensata din plin. Evreii, erau si ei compensati, pentru ca tara era roditoare si puteau sa renunte la carnea de purcel datorita interdictiei de a nu manca porc.
Bag sama ca dumneavoastra nu credeti in Dumnezeu iar veganismul e ceva care sa va ajute sa traiti 200 de ani cu mult peste media mondiala. Eu sunt mai sarac. Si in general dieta vegana este mai scumpa decat dieta omnivora. Iar dezbaterile acestea cred ca le-ati purtat doar pentru a arata ca nu exista niciun consens sau adevar clar revelat in Biblie datorita unor aparente contradictii intre noul si vechiul testament.
Am zis astea pentru ca la prietenii dumneavoastra din profil figureaza niste atei.
Ozanaf întreabă:
recedaniel3 întreabă: