Întrebarea asta am pus-o și eu acum câteva zile. Latina nu e cunoscută de mulți. 1% din cei prezenți la Vatican dacă cunosc limba. De ce crezi că se folosește limba asta? Oare nu pentru a ascunde anumite treburi? Oare ei știu niște lucruri care sunt total opuse celor pe care noi le cunoaștem? Eu așa zic.
Daca erai curios te puneai sa citesc comentariile la video ca poate afli vreo explicatie.
Pentru ca tie ti-a fost prea greu, o sa iti arat eu comentariul:
"This term "Lucifer" is confusing. In latin it means "morning star". Only came to be associated with Satan later in Christian history. Christ refered to himself as the "morning star" in revelation 22:16, which is the meaning of this prayer, obviously, as it refers to Christ as the morning star. Many ancient latin prayers in Catholic, Anglican and Lutheran rites refer to Christ as the morning star."
Asa este intr-adevar, cand se sarbatoreste nasterea lui Isus se merge cu Steaua, adica cu Morning Starul, pentru ca Lucifer este metaforizat sub forma unei stele, dar asta NU schimba cu nimic datele problemei, el este considerat a fi Satana, si prorocul Isaia ne explica de ce, adica pentru ca a vrust sa-l detroneze pe Dumnezeu, motiv pentru care in Biblie mai este numit si Potrivnicu, dar asta nici pe departe nu inseamna ca NU este el Diavolul, fapt confirmat si de Apocalipsa 1:18 unde Christos recunoaste ca el este Seful Iadului, adica Dracu!
Asa ca ce faci? ...ma contrazici dandu-mi dreptate?
Si eu care credeam ca tu ai terminat cu stupiditatea asta cu "Luceafarul"... Dar nu, tu trebuie in continuare sa fii plin de rautate si falsitate (încep să cred că tu le vezi drept calităţi...)!
"Luceafăr" NU inseamna "diavol"! "Luceafăr" inseamna "luminator". "LUCEAFARUL" ESTE O STEA.
De ce nu-ti intra in cap lucrul acesta? Pune mana pe un dictionar pentru a te convinge...
Ingerul care a căzut din cer fusese numit "Lucifer" tocmai pentru ca înainte de cădere avea la Dumnezeu o mare demnitate, o demnitatea pe care însă a pierdut-o, pierzând astfel si comparaţia cu acea stea numita "Luceafăr"...
Foarte bine ti+a explicat @Dadusa:
"This term "Lucifer" is confusing. In latin it means "morning star". Only came to be associated with Satan later in Christian history. Christ refered to himself as the "morning star" in revelation 22:16, which is the meaning of this prayer, obviously, as it refers to Christ as the morning star. Many ancient latin prayers in Catholic, Anglican and Lutheran rites refer to Christ as the morning star."
De terminat voi termina doar daca se va interzice o biserica care i-l slujeste pe Diavol! Asa ca sa nu te astepti sa termin eu.
Asa cum spui si tu, Luceafarul= Lucifer este o metafora atribuita Diavolului, lucru cat se poate de evident in Biblie de ex. in Isaia 14:12.
Asa ca daca nu iti convine metafora, desi tot timpul spuneai ca iti plac metaforele, atunci cearta-te cu cei care au scris Biblia si nu cu mine!
Nimeni nu conteste ca inainte de a cadea, Lucifera a avut o mare demnitate, dar daca a abuzat de ea si a vrut sa-L detroneze pe Dumnezeu, iata a pierdut-o si a devenit Diavol. Din aceasta cauza Diavolul a aparut odata cu nasterea lui Isus Chritos, adica in NT.
Asa ca iti spun si tie, nu vezi ca ma contrazici dandu-mi dreptate, sau esti atat de bezmetic incat nu realizezi ce vorbesti?
Ce faci, ma contrazici repetind acelasi lucru pe care i-l spun si eu?
Si eu tot asta spun de un an de zile pe acest forum si culmea era ca inainte nu erai de acord ca Isus Christos este Lucifer, desi iti dadeam exact acelasi verset din Apoc 22:16 pe care tu mi-l dai mie acum?
Pai numai repeta pentru ca si eu sustin acelasi lucru, si anume ca Isus Christos este Luciferul cel despre care zice si Isaia in Isaia 14:12, adica acel inger mult iubit de Dumnezeu si aflat in functii inaltev si de incredere, care s-a razvratit impotriva tatalui sau si a fost aruncat in IAD si culmea coincidentei iata ca in Apocalipsa acest Lucifer se lauda singur ca este Seful Iadului adica tot Dracu asa cum i-l numete Tatal Sau ceresc!
Biblia este PLINA DE METAFORE, si in consecinta, foarte usor pentru unele persoane sa scoata ABERATII CRUNTE, interpretari stranii ce arata ca nu au inteles nicioadata ce inseamna "valoare metaforica" a cuvintelor.
Fiul lui Dumnezeu mai este numit si "Luceafarul de dimineata" dar asta nu inseamna ca trebuie sa-L discutam pe Mantuitorul Hristos din punct de vedere astronomic...
Pentru ca metaforele respective nu se refera la o stea, ci la Isus Christos care este comparat cu o stea. Aberatiile crunte le-au scris in Biblie prorocii ca Isaia sau Ioan Teologul, asa ca nu ma acuza pe mine pentru ca eu nu am facut altceva decat sa citez din Biblie. Da dragutule, intr-adevar Fiul lui Dumnezeu este acela care este numit Lucifer, si tot acela pe care Tatal sau si Biblia il denumeste Diavol sau Potrivnic, ia citeste tu i 2 Tesaloniceni 2: 4 ca sa vezi cine s-a asezat in biserici si cine este acela care se lasa slavit ca Dumnezeu... desi nu este...nu cumva in Biserica ta tot Lucifer adica Christos este slavit ca Dumnezeu?
Daca nu cine?
Isus nu este mantuitorul vostru din cauza ca voi sunteti pentru evrei niste Goimi, si un rabin evreu nu isi sacrifica pentru un Goim nici macar mucii darami-te viata, sau tu nustii ce scrie Talmudul despre Goimi?
Pai cat de naiv trebuie sa fi incat sa crezi ca rabinul Isus se sacrifica pentru toti Goimii si nu pentru tovarasii sai apartinand SECTEI pe care chiar el a infintat-o?
Biblia este PLINA DE METAFORE, si in consecinta, foarte usor pentru unele persoane sa scoata ABERATII CRUNTE. "Luceafăr" NU inseamna "diavol"! "Luceafăr" inseamna "luminator". "LUCEAFARUL" ESTE O STEA.
Talmudul despre Goimi? Se pare ca tu l-ai citit de esti asa plin de iubire pentru fratii tai...
RAY întreabă: