| Inferno a întrebat:

Dupa voi un om care se sacrifica degeaba stiind ca nu va schimba nimic este un erou? Sa presupunem ca avem o armata de 100 de oameni intr-o cetate si alta armata tot de 100 afara. Un om din interiorul cetatii iese singur afara sa se lupte cu ceilalti. Desigur este ucis. Acesta este un act de eroism sau de prostie? Asa armata din interior a pierdut un om si ar fi avut mai multe sanse daca atacau toti odata.

Răspuns Câştigător
| kamykaze88 a răspuns:

E un act de prostie. Acel soldat este senil sau dobitoc. Un act de eroism nu implica sacrificiu prostesc. Actul de erois implica renuntarea la viata sau la alte facilitati pentru ca altii sa nu fie "sacrificati"

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand vei fi conducator de osti, iti vei da seama singur.pana atunci putem doar presupune.

| Inferno explică (pentru anonim_4396):

Un adevarat conducator de osti, nu se sacrifica ca un prost, se sacrifica, doar daca stie ca sacrificiul lui va motiva soldatii, sau cel putin va fi de folos.
Este cu adevarat o prostie imensa sa te sacrifici singur si sa-ti lasi trupa singura fara un conducator.
E nevoie de un conducator, pentru a organiza trupele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dragul meu hades, vom mai vorbi dupa vreo douazeci de ani, cand vei spune altfel, si iti voi da si funda, daca voi mai fi in viata.

Trebuie sa dau un raspuns la asta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai cuminte, ca doar no sa ne intindem la barfa pe un subiect inexistent, doar presupus.

Ok.

| Vibrations a răspuns:

Eroismul e una, vitejia e alta. Sacrificiul inseamna a ceda ceva pentru un anumit scop mai mult sau mai putin nobil. Cand stii ca nu poti schimba nimic si totusi te pretezi la un act de "eroism", atunci nu esti un erou ci un teribilist retardat.

| Wøodenpints a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce eşti tu aşa sigură că după 20 de ani, toţi vom gândi altfel?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Wodenpints? nu am spus nimic de tine. vorbeam cu hades.nu am spus caTU vei gandi altfel.din pacate.de unde stiu? se vede unde este potential, si in ce directie merge, si unde nu e.de altceva ma tem io.peste 20 de ani o sa spui; bagami-as in capul lui, de unde naiba stia dogarelu? eh.asta e.