Nu e adevarat de fapt ceea ce ai spus. Celulele alea, evolueaza in interiorul pantecului, evolueaza foarte mult si din 2 celule sau cate sunt se fac trilioane de celule care alcatuiesc organele - organismul. Din punct de vedere logic ceea ce spui tu e lipsit de sens, si daca privim tot din punct de vedere logic Dumnezeu asta nu exista. Aproape toate bacteriile din lumea asta au posibilitatea de reproducere si unele bacterii sunt mortale omului, atunci Dumnezeu e izvorul mortii? Daca asculti crestini fanatici si nu gandesti limpede nu o sa gasesti niciodata raspunsul potrivit. Scoateti capul din carti si priviti inainte, nu inapoi.
E irelevant raspunsul tau pentru ca acumularea de energie de la mama si din alimentatie nu contribuie la vitalitate. Daca ar contribui la vitalitate omul nu ar mai muri.
Pai da, dar ceea ce spui nu are sens, asta ti ame xplicat mai sus. Ovulul si spermatozoidul evolueaza, se inmultesc drastic. Incep sa ia o forma si de acolo apar alte tipuri de celule, unele din organismul gazdei ( mama ). Evolueaza toate drastic laolalta si asa apare un om. Daca ele nu ar evolua, cum ai spus si tu, in 20 de zile ar muri, e logic. Fara conditiile optime dezvoltarii ( interiorul mamei ) acele celule nu ar mai evolua si viata copilului nu ar mai avea loc.
Dezvolt replica. Definitia vitalitatii:
https://dexonline.ro/definitie/vitalitate
"VITALITÁTE s. f. Caracterul a ceea ce este viu; intensitate a proceselor de viață; putere de viață, vigoare vitală; energie, forță, dinamism."
Daca energia din alimente ar contribui la "intensitatea proceselor de viață" din celula sau organism atunci omul nu ar mai muri. Insa pe la 35 de ani se intampla ceva vizibil adica oricat de bine ar bea si manca un om acesta pierde din vitalitate adica procesele de viata din corpul sau scad vizibil in intensitate: apar ridurile, apare cate un fir alb, etc.
Da, aici e o explicatie logica foarte simpla. Exact cum tu stii si ai spus ca celulele mai sus mentionate ar avea o viata de 15-20 de zile maxim daca nu ar avea conditiile optime ( mama ) ar muri, asa si celulele din organismul uman au un "termen limita". Dupa o anumita varsta unele celule inceteaza sa se reproduca sau sa se multiplice si organismul stagneaza chiar daca primeste hrana. Nu exista nici macar 1 caz in lumea asta in care un om sa aiba de exemplu 80 de ani si organismul sa fie la fel ca la 20 de ani si nu vorbim despre aspectul fizic pentru ca aia se poate, ci despre performante ( plamani functionali in proportie de 100% si curati, inima puternica tanara etc. etc. intelegi tu ). In viitor, e logic ca se vor crea anumite medicamente sau ceva care sa faca asta si probabil nemurirea va exista candva dar nu curand.
"termen limita" - deci vezi tu cum frumos si elegant si logic am scos din ecuatie aportul energetic din alimente si de la mama.
Nu inteleg la ce te referi. E logic ca fiecare organism are o durata de viata. In cazul de fata, de la 20 de zile prin inmultire in masa si evolutie constanta se ajunge la diferite varste de viata pana la 100 de ani +. Pana si chestiile mecanice au nevoie de combustibil pentru functionare si au o durata de viata. Eu cred ca raspunsul la intrebare l ai primit.
Ce legatura are combustibilul ( hrana, alimentatia ) cu durata de viata a unei masini sau a unui om? O masina poate avea o durata de viata de 30 de ani fara sa primeasca combustibil tinuta in garaj. Diferenta din energia consumata si arsa nu contribuie la durata de viata a unei masini. O masina tinuta 30 de ani intr-un garaj are zero energie consumata - zero energie arsa ( pierduta ) adica 0 - 0 = 0, dar rezultatul acestei diferente nu contribuie cu nimic la durata de viata sau la integritatea structurala a masinii.
Captarea energiei din alimente si consumul acesteia nu contribuie la vitalitate. Daca ar contribui omul nu ar mai muri. Alimentele nu conserva vitalitatea.
Tu confunzi ce consuma si arde organismul uman cu vitalitatea organismului uman care e ce ramane din diferenta energie consumata - energie arsa ( pierduta ).
1. Tine o mașină în garaj 30 de ani și vezi daca mai porneste după, e că și cum mi as îngheța corpul 30 de ani și apoi l as dezgheța, o să fie în stare perfecta in gheata dar mort de mult.
2. Normal că alimentația contează. Toate organele din corp consuma substanțe nutritive din mâncarea pe care o mănânci tu. Nu mai manca o lună și ești mort. Celulele noastre nu sunt capabile să își facă singure mâncarea fiind consumatori. Ele alcătuiesc un organism care e capabil să producă mâncarea proprie și așa câștigi și tu și ele.
3. Mâncarea oferă vitalitate pentru că vitalitatea înseamnă energie. Fără mâncare nu ai energie și fără energie ești leguma practic, nu faci nimic. Și normal că contribuie, tu de ce crezi că mor ovulul și spermatozoidul? Pentru că nu au mâncare fara o gazda. Normal că contribuie, cum am spus, nu mai manca o lună și vezi atunci că de fapt mâncarea e cel mai important factor în viața asta. Ceea ce arde organismul sunt grăsimile acumulate din mâncare, nu mâncarea. E logic ceea ce spun și dacă cauți puțin pe internet o să îți dai seama cine nu înțelege aici pentru că bănuiesc că tu crezi teoria cum că Dumnezeu a creat oamenii dar așa ca idee, Isus mânca pâine și bea vin deși era o ființă divină și pe pământ om.
"Ele alcătuiesc un organism care e capabil să producă mâncarea proprie" - te-ai incurcat in explicatii.
Tu spui asa "organismul nu poate avea vitalitate fara hrana". Eu extind aceasta idee si spun ca "daca omul ar avea nevoie doar de hrana pentru vitalitate atunci nu ar mai muri". Ceva esential lipseste din explicatiile tale.
Tratezi cu usurinta "termenul limita". Tratezi cu superficialitate "termenul".
Dupa 30 de ani tinuta in garaj nu trebuie sa fabric din nou masina. Eventual ii ung niste rulmenti si merge de n-ai idee.
Nu știi ce vorbești și explic degeaba. Celula singura nu poate să producă mancare singura, s-a înmulțit in gazda (mama) și a creat un organism capabil să își producă mâncarea. Celulele din organismul nostru au o durată de viață care depinde de multi factori. Va muri și dacă mananca și dacă nu, diferența este timpul când va muri. Cel mai bun exemplu e un bec : primește energie dar se arde Intr un final, așa si noi, mâncăm și murim Intr un final orice ar fi. Și îți spun eu sigur că după 30 de ani nu o sa mai pornești mașină aia niciodată. Ești prost informat pe multe subiecte dar ai potențial sa înțelegi tot daca ai dorința. Am explicat tot, daca nu înțelegi ceea ce spun nu mă mai privește pentru că nu ține de mine aici. Salutare.
"Celula singura nu poate să producă mancare singura... a creat un organism capabil să își producă mâncarea" - aici e ciudat. Odata spui ca nu poate sa-si produca mancare si apoi spui ca-si produce mancarea.
Spermatozoidul si ovulul moare pentru ca nu mai consuma hrana sau nu se mai alimenteaza si dupa ce isi epuizeaza rezervele de energie moare.
Dar organismul nou format are un ciclu permanent de consum-pierdere de energie si ar trebui sa nu mai moara. De aceea in mod logic am scos din ecuatie partea cu consumul si pierderea de energie preluata din alimente sau de la mama.
Lal, aiurea intrebarea
tu spui ca DOAR energia a doua celule e responsabila pentru 70-80 de ani, lucru absolut FALS, femeia mananca cat pentru doi (sau doi... sprezece (doisprezece), si se ingrasa ca dracu cat e insarcinata) iar "fatul" mananca, ca un porc timp de 40 de ani si apoi moare la 41 de atata grasime
poate ca D-zeu a creeat viata, dar NU e izvorul vietii pentru fiecare ovul, spermatozoid si fat
"tu spui ca DOAR energia a doua celule e responsabila pentru 70-80 de ani" - NU am spus asa ceva ci din contra atrag atentia asupra faptului ca e nevoie de o energie vitala din exterior fara a lua in calcul aportul de energie din hrana. Am explicat logic motivul pentru care aportul de energie asimilat din hrana nu are ce cauta in ecuatie.
Dumnezeu e izvorul vietii pentru fiecare embrion care se formeaza. Asadar raspunsul "am primit viata de la parinti" e incomplet.
Defineste "izvor"!
intrebarea ta sugereaza ca ar fi indeajuns sa aduca un embrion la o persoana de 80 de ani FARA MANCARE, FARA APA
NU
"Deci, din punct de vedere matematic si biologic, e imposibil ca doar din energia vitala a celor doua celule sa rezulte ceva care cumulat traieste mult mai mult. "
ai dat doua raspunsuri asa ca raspund de 2x
de unde si pana unde "e nevoie de o energie vitala din exterior fara a lua in calcul aportul de energie din hrana. "?!?
poti sa iti dovedesti punctul asta?!? ca nu vad de unde l-ai scos... TOATE fiintele cresc, o fac din mancare, NU DIN NASTERE + D-ZEU...
dar sunt numai ochi si urechi, daca tu dovesti PRACTIC ca exista fiinte care nu mananca si totusi traiesc si cresc si imbatranesc pana la adanci batraneti, sunt... NUMAI URECHI, dar TREBUIE sa dovedesti PRACTIC, pana acum tot ce vad e ca doar incerci sa provoci si nimic mai mult
Mancarea si apa nu sunt hotaratoare in ce priveste durata vietii pentru ca in prezenta lor omul nu traieste vesnic. Putem lua in calcul stabilitatea structurala. Incepand cu 35 de ani ( in medie ) incepe evident un declin structural. Dar nici asta nu explica vitalitatea intrucat 35 de ani e mult mai mult decat cele douazeci de zile ale ovulului si spermatozoidului. Embrionul are o structura mai complexa si mai stabila decat structura ovulului si spermatozoidului si asta se traduce in interventia unei inteligente externe care sa faca embrionul mai structurat decat spermatozoidul si ovulul la un loc.
Daca soarele ar primi nelimitat atomi de hidrogen atunci soarele nu s-ar epuiza niciodata.
De fiecare data, in mod ironic, omul moare inconjurat de fripturi, de banane, de vin, de apa, de prajituri, de zacusca si de multe bunatati.
Ai un raționament total greșit. Hrana și apa condiționează modul și durata vieții. Te rog să nu mai mănânci o lună sau două să vedem ce durată a vieții vei mai avea? Fără hrană corpul nu are energie și nu mai poate trăi. Același lucru se întâmplă cu oxigenul, doar că în cazul că nu mai poți respira moartea e mai rapidă. Și de ce să trăim veșnic? Ce e veșnic în univers? Timpul le afectează pe toate, chiar și pământul, chiar și universul va avea un sfârșit într-o zi. După cum fierul ruginește din cauza elementelor naturii și se degradează datorită timpului, așa și celulele din corpul nostru, cele care au ca scop producerea de noi celule se deteriorează și nu mai produc celule de aceeași calitate ca la început.
Daca viata omului ar depinde de hrana si apa nu ar trebui sa mai moara. Logica simpla si buna. Daca bagi mereu lemne pe foc focul nu se stinge atata timp cat e alimentat cu lemne. E o chestie fizica. La om nu e acelasi lucru adica nu e ca focul daca ii dai de mancare pe patul de moarte nu mai moare ci din contra tresalta si incepe si face treaba ca la 20 de ani in functie de cate calorii baga in el. Asa ceva nu se intampla la om, pe patul de moarte poti sa-i bagi in perfuzii multe calorii si vitamine ca tot moare. Hrana nu e decisiva pentru vitalitatea omului.
Cu asta nu vreau sa spun ca omul nu are nevoie de hrana si apa ca sa traiasca, doar ca nu e suficient.
"Mancarea si apa nu sunt hotaratoare"
de fapt, cam sunt, fara apa mori in 3 zile de, deshidratare, fara mancare mori in 7 zile dupa ce incerci sa mananci ORICE, inclusiv persoanele din jurul tau
eu nu m-am referit sa mananci prea mult, ci la faptul ca, fara mancare si apa nu poti supravietui
Dar embrionul rezultat din fecundare... nu traieste 70-80 de ani de la sine :/ Nici un pom nu traieste atat daca nu ii dai ce are nevoie si ii creezi toate conditiile. Si cine a creat aceste conditii, acel sistem ADN, acel uter, acea prima particula de la care a pornit totul acum miliarde de ani in univers?
Am exclus alimentatia intrucat omul nu ramane tanar daca mananca si bea.
"fara mancare si apa nu poti supravietui". Nu am negat asta si e evident. Doar ca am extins: cu mancare si apa omul nu traieste vesnic.
DeProfundis99 întreabă: