E foarte riscant sa pui intrebarea asta pe un site atat de mare ( de ce? ), pentru ca parerile sunt extrem de impartite si ti-ar putea cauza mai multe nedumeriri . Eu apreciez mult faptul ca " te roade " intrebarea asta si vrei sa-i gasesti un raspuns. Iti bun de la inceput ca doar tu iti vei da un raspuns final, pentru ca adevarul religios e relativ si subiectiv in acelasi timp.
Eu iti scriu totusi parerea mea. Personal, imi fac cruce pentru ca sunt crestin, iar acest gest e pur crestin. Tu o sa ma intrebi : " De unde stii tu? " Uite, exista scrieri ale crestinilor din primele secole in care scrie ca e bine sa faci cruce.
"La fiecare pas şi la fiecare faptă ne însemnăm cu semnul Sfintei Cruci" (Tertulian, De corona, c. 3, Migne, P.L., II, col. 99). Tertulian a trait intre secolele 2-3 dupa Hristos.
"Crucea, zice Sfântul Ioan Damaschin, este pavăza, arma şi semnul de biruinţă împotriva diavolului". Sf. Ioan Damaschin a trait intre secolele 7-8 d.Hr.
"Nici un duh necurat nu va îndrăzni să se apropie de voi, văzând pe faţa voastră armele care l-au doborât, această sabie sclipitoare a cărei lovitură de moarte au primit-o" (Sf. Ioan Gură de Aur). Sf. Ioan Gura de aur a trait intre secolele 3-4 d.Hr.
Deci vezi, inca din primele secole de dupa Hristos si pana acum, majoritatea crestinilor isi fac cruce.
Este un mod de închinare. Dacă te închini lui Dumnezeu făcându-ți cruce, atunci este bine.
Nu înseamnă că cei care nu obișnuiesc să își facă cruce fac ceva rău.
Uite aici un videoclip care te poate lamuri
https://www.youtube.com/watch?v=xo0WUVPijJU
Prin semnul Sfintei Cruci un om isi marturiseste credinta in Mantuitorul Iisus Hristos, cel ce a fost rastignit pe cruce si implicit in Sfanta Treime: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Daca este "bine sau nu"... fiecare individ decide singur, cercetand.