| StrongHeart a întrebat:

E normal sa trec prin stari de credinta,necredinta, agonosticism si sa nu fiu niciodata 100% hotarat care e adevarul?
Stiu ca sunt multi oameni convinsi de o parte si de cealalta si nu le-ai putea schimb convingerea nici daca ai trece cu escavatorul peste ei,am si eu cateodata stari de convingere absoluta,dar se duc,apare dubiul, apar intrebari si niciodata nu sunt satisfacut complet de raspunsurile pe care le gasesc?
Sa fie viata o gluma a unor extraterestrii care au vrut sa isi bata joc de noi si sa ne ascunda adevarul ca sa ne batem in cap ca prostii pe ce credem despre viata?

21 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Daca inveti lucruri noi in legatura cu asa ceva este normal sa treci prin asta, si nu numai.
Viata poate fi orice, nimeni nu cred ca stie exact ce este... ramane un paradox.

| StrongHeart explică (pentru Celcestietot):

Poate nici nu ar trebui sa ne punem astfel de intrebari complicate.

| Celcestietot a răspuns (pentru StrongHeart):

Intr-adevar, sunt complicate, dar este bine sa ni le punem, macar asa avem sansa la aflarea unui raspuns. happy

| Celcestietot a răspuns (pentru StrongHeart):

Mie unul mi-au placut intrebarile tale din aceasta intrebare, le consider bune. cool

| doctorandus a răspuns:

Cum zicea Heidegger, credinta care nu se expune permanent dubiului nu este deloc o credinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E normal. Fii sincer și Dumnezeu o să îți întărească credința în El. Dumnezeu e real, toate indiciile duc la El. Și Universul cu viață și dorul din inima ta.

| CostinAlamariu a răspuns:

E normal sa treci prin astfel de stari, mai ales daca esti tanar. Si eu am trecut prin astfel de stari. De aia am continuat sa studiez, sa aflu mai mult si sa inteleg mai mult. Cat timp nu devi nepasator fata de lucrurile astea e ok sa ai drumul tau prin care ajungi la adevar. Sfatul meu e sa asculti cu intelepciune ce are de zis fiecare. Nu pleca urechea la pseudoargumente idioate si ironii.

| bettybetty a răspuns:

Da, este normal. Fiindcă esti om, gandesti și analizezi. E normal ca acolo unde ceva nu ti-e clar să-ți pui întrebări.
Credința și necredința... Și eu ma intrebam uneori dacă El chair există. Dacă tot ce cred ca imi spune, nu e de fapt imaginatia mea creată de o dorință interioară în aflarea unui lucru. Mereu, mi s-a dovedit contrariul și ca El chiar există.
Problema de multe ori nu este ca nu știm despre El, problema este ca nu Îl știm personal pe El. Una e să stiu lucruri despre tine, alta e să te stiu pe tine.
Și deși ajungem să-L cunoaștem, uitam Cine e.

| milan9 a răspuns:

Normal este sa din sinceri și să căutăm sincer pe Dumnezeu și sensul pe care îl are existența noastră. Dumnezeu ne va putea găsi la nevoie circumstanțe atenuante doar în măsura în care noi am căutat sincer raspunsuri...

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, vrei sa stii adevarul? Nimeni nu iti poate da tie tot ce vrei tu sa stii.
Credinta si stiinta au argumente, si in credinta sunt intrebari si si in stiinta sunt mari intrebari, teoriile stiintifice de acum 20 de ani, desi la vreme aceea au fost considrate revolutionare si imbatabile, astazi sunt injurate si sunt numite prostii, iti pot da exemple daca doresti.

Noi crestinii avem dovezi dovedite chiar si de stiinta in biblie, dar stiinta care neaga biblia de multe ori se dovedeste a fi falsa, din nou iti pot da exemple daca doresti.
Stiu ca voi fi blamat, dar iti dau un exemplu minor.

Simetria dintre materie și antimaterie este perfectă, condiții în care, după Big Bang, particulele de materie și cele de antimaterie ar fi trebuit să se anuleze reciproc, iar Universul nu ar fi trebuit să existe, conform concluziilor la care au ajuns fizicieni de la Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN),
Universul nu ar fi trebuit sa existe confirm teoriei Big Bang, nici un om nu stie totul, pana la urma, fie ca iti place fie ca nu, si in stiinta se rezuma la credinta, alegi ceea ce vrei sa crezi, fie pe Dumnezeu, fie un om cu anumite ipoteze, repet, ipoteze, nu raspunsuri sigure. Ipoteze care de-a lungul timpului au fist schimbate de nenumarate ori, cauta singur daca nu ma crezi.
Eu am cercetat vreme de 10 ani ambele variante, si am ajuns la concluzia bazandu-ma pe toate argumentele, ca biblia este relala si are temelia reala, biblia este o busola care arata spre Dumnezeu, si este reala si demna de incredere, nu citi de pe internet tot ce scrie, cauta singur, citeste carti, nu doar brosuri scrie de nu stiu cine.
Un savant a spus sincer unei televiziuni ''Daca adunam tot ce stim despre univers, si punem la un loc toate informatiile, realizam ca nu stim nimic''
Nu se pot explica raional gaurile negre care absorb pana si lumina si curbeaza spatiul si timpul, rational nu ar trebui sa existe.
Cerceteaza singur, si nu singura sursa sa fie de pe net, cauta carti, citeste si afla.

Faptul ca ai intrebari nu inseamna ca esti pierdut, din contra, faptul ca ai intrebari inseamna ca totusi ai o credinta reala, pentru ca te interesezi, vrei sa afli, cauti, intrebi, iar Dumnezeu spune ''Daca ma cautati, ma veti gasi''
Cauta-l pe Domnul, si il vei gasi, nu vei cregreta, crede-ma.
El se lasa sa fie gasit de ce-l ce il cauta din toata inima.

| StrongHeart explică (pentru Irinel15123532):

Multumesc pentru raspuns.

| Ineys a răspuns (pentru Irinel15123532):

Materia nu e perfect simetrica cu antimateria. Fix din cauza asta existam, deoarece CUMVA, exista mai multa materie decat antimaterie.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Nu e normal sa fii nehotarat, ezitant sau caldicel in credinta, si pentru nimeni nu este normal, deoarece normalitatea este credinta in Dumnezeu.
Daca ne uitam in Biblie, pana si unii dintre martorii oculari ai minunilor lui Hristos, nu credeau in El, iar Sfintii Apostoli au fost si ei ezitanti, preocupati uneori de cine este mai mare dintre ei, iar cand au venit soldatii sa-L aresteze pe Hristos - spune Biblia - "Atunci toţi ucenicii, lăsându-L, au fugit." -Matei 26:56
Cand nu s-au mai indoit ucenicii, cand au fost gata de martiriu pentru Hristos? Dupa pogorarea Duhului Sfant! Caci "nimeni nu poate să zică: Domn este Iisus, – decât în Duhul Sfânt" -1 Corinteni 12:3
Credinta este un dar al Duhului Sfant (1 Corinteni 12:9), si Duhul Sfant se impartaseste in Biserica prin Sfintele Taine. Sfantul Serafim din Sarov spunea ca scopul vietii crestinesti este dobandirea Duhului Sfant.
"Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul Adevarului, Care pretutindeni esti si pe toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si te salasluieste intru noi si ne curateste de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre!" - rugaciunea Bisericii catre Duhul Sfant, care este Dumnezeu, si purcede din Tatal si este impreuna inchinat si slavit cu Tatal si cu Fiul.

| RAY a răspuns:

Trebuie sa faci diferenta intre credinta =ceva in care crezi fara nici o dovada, asta care au credinta nu poti comunica cu ei rational pentru ca ei orice intrebare are acelasi raspuns, cat e 2 plus 2 =dumnezeu stie,de ce sa gandesti e pacat, ajungi in iad, ei iti confirma mereu credinta, in subconstientul lor stiu ca sunt basme dar prin a minti pe alti si pe ei iti reconfirma credinta bazata pe nimic, 5, 5 miliarde de persoane vor arde in iad conform bibliei,cat de lipsit de empatie poti fii sa nu iti pese de aia, pe cealalta parte sunt cei care cauta mereu o explicatie rationala,romani doar cred ei nu stiu nimic,sunt usor de manipulat,nu au o educatie stiintifica,nu vezi, cum e cu corona,imi scria unu pai eu cred,daca era si la tribunal asa,eu cred ca x la omorat pe y, o gandire primitiva,viitorul tau e in strainatate,asa ca poti ramane la agnostic -ateu sau teist,daca vrei sa te minti ca un zeu te vede non stop si iti ia viata si te pedepseste cand vrea,saracul iov ia luat familia,casa,animale totul,a dovedit ca e sclavul lui iahve,adam si eva erau doi papagali care erau intr o colivie inchisi,fara satana nu existam noi azi, dar un copil se naste defect,pacatos,fara botez va arde in iad,dar unde e localizat acest iad imaginar? sufletul simte durere? sufletul arde fiind imaterial? de ce satana va face ceva daca stie ca va pierde,ce sens are,rost,gandeste si tu de ce iahve ti-a dat copilul sa se sinucida pentru a ierta lumea,nu putea sa le ierte, apropo iahve asta stia totul, atunci de ce regreta ca a facut omul? pocaiti sunt obsedati de iad si de satana, satana asta face totul cu voia lui iahve, iahve a creat niste marionete, sclavi

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Care indici?

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Credinta si stiinta au argumente =ce argumante are religia ta vs religia hindisa?

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Din nou golul cunoasteri, ce nu stim dumnezeu este raspunsul

| StrongHeart explică (pentru RAY):

Si hindistii o cam lalaie. Uite-te la Osho sau Sadhuguru,astia asa numiti oameni spirituali,intelepti,cand de fapt sunt doar lideri de cult,orice ii intrebi, niciodata nu raspund direct si danseaza pe langa subiect.
La crestini nu exista asta, ori e alba ori e neagra, ori e rau, ori e bine.

| RAY a răspuns (pentru StrongHeart):

Cum la crestini nu e asa, sunt multe secte crestine

| StrongHeart explică (pentru RAY):

Nu vorbesc de secte, vorbim de religii care au fost aici sute sau mii de ani, nu astea aparute peste noapte care dispar dupa un mass suicide.

| ania a răspuns:

E normal să treci prin stări de necredință dar eu zic că nu e bine să te mulțumești să rămâi așa.