anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E posibil ca un profesor de religie să fie ateu şi de ce?

22 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dupa ce ai studiat istoria religiilor te prinde indoiala in privinta existentei lui isus =horus, da e posibil sunt si preoti ateii dar daca recunosc ca sunt isi pierd locul de munca, sunt si pastori care fac milioane si sunt ateii, totul pentru banii

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

E posibil si fara sens in acelasi timp.

| Mădă0611 a răspuns:

Job-ul e job si e criza economica, nu poti sa faci mofturi. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

Mda, dar totuşi nu cred că e posibil să convingi pe cineva de isus şi să îl înveţi tot despre el când nici măcar nu crezi în el.

| tudorviorel a răspuns:

Orce este posibil mai ales la noi, in primul rind unii se dec la teologie pentru bani nu ca ar avea o chemare.altii devin medici si depun juramintul lui hipocrate si te lasa sa mori in spital daca nu dai spaga.altii devin judecatori si jura sa imparta dreptatea.si culmea vedem cum este justitia la noi. ministrii de la noi ii vedem cum jura cu mina pe biblie ca se daruiesc pentru binele si prosperitatea tarii.si de 20 de ani vedem cum am prosperat si exemplele ar putea continua

| M25M a răspuns:

Poti sa predai dogmele, ideologiile si practicile religiilor sau a unei religii fara sa fii credincios, fara sa apartii uneia.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

E usor sa convingi copii, chiar persoane mature, chiar daca nu crezi. Eu pot laughing

| HueyFreeman a răspuns (pentru anonim_4396):

Mda, problema e ca in Meltenica se preda ortodoxism, nu religie.

| 3xfemeie a răspuns (pentru Mădă0611):

Esti profa de religie?

| Mădă0611 a răspuns (pentru 3xfemeie):

Nu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, e posibil.

"nu cred că e posibil să convingi pe cineva de isus şi să îl înveţi tot despre el când nici măcar nu crezi în el"... aici vorbesti de crestinism. Religie NU inseamna DOAR crestinism. Ora de religie inseamna predarea tuturor religiilor din pdv neutru. In Rromania nu se face "religie". In Rromania se face "crestinism". E o diferenta uriasa. In plus de asta, profesorul de la scoala isi bazeaza ora pe favoritism. El nu are dovezi cu adevarat bune iar toate afirmatiile gen "crestinismul e miezul din fanta" tin de favoritism si atat.

Pentru a preda religie poti sa fi ateu, singura cerinta e sa cunosti cat mai multe religii (pentru a fi un profesor bun, de preferat e sa le stii pe toate). Pentru a preda crestinism si a fi in favoarea acelei religii nu poti fi ateu. Ar fi absurd.

Observ ca nici nu tu stii diferenta dintre "ora de RELIGIE" si "ora de crestinism". Oricum nu ma mira.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Corect! Nu fac diferenţa, pentru mine e oricum acelaşi bullshit!

| Calininio a răspuns:

E posibil practic si legal. Moral e ca si cum ai fi antibăsist si ai fi jurnalist la B1. Eu n-as putea sa ma injosesc atat incat sa predau unor elevi niste lucruri in care personal nu cred.

| GhuRtty1989 a răspuns:

Ca profesor de religie e important ce pedai nu ce crezi. oricum mi se pare jalnica o astfel de persoana deoarece da dovada e ipocrizie

| trolololo a răspuns (pentru Mădă0611):

E chiar mai ușor ca ateu sa ii convingi pe oameni ca exista Dumnezeu. Mai mult, ii poți manipula foarte ușor, folosind subtilități morale. Chiar e amuzant și îmi pare rău de ei câteodată. Dar asta e situația. Selecția naturala o sa ii spună ultimul cuvânt.

| FucktheSystem a răspuns:

E posibil și des întâlnit. De fel ateii cunosc cel mai bine religia. Dacă te uiți pe materia de la ora de religie nu trebuie nimeni să te convingă să crezi în Iisus sau ceva de genul ăsta ci înveți istoria religiilor, obiceiuri și alte tâmpenii.

| Parintele a răspuns:

Majoritatea sunt atei. Cunosc cativa care practica asta doar pentru salariu si sa aiba o pensie candva. daca vor apuca.D-ne ajuta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Parintele):

Si tu esti ateu. Si mai esti si ''parinte''. laughing

| Parintele a răspuns (pentru anonim_4396):

Doamne ajuta!

| tasmania a răspuns:

E posibil, sigur ca da. Pentru ca "ziua trece, leafa merge". In plus, inca nu a ajuns la intrebari existentiale si traieste pentru a manca, nu mananca pentru a trai. Din nefericire. Pentru ca profesorul - indiferent de materia predata - trebuie sa fie un model pentru elevi, ca un arac pentru ciresul abia plantat.

| bogdan1004 a răspuns:

Normal nu poate fii deoarece face seminarul si facultatea de teologie