anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E vorba de un psalm

3. Cat timp am tacut,
mi se topeau oasele
de gemetele mele necurmate.
4. Caci zi si noapte
mana Ta apasa asupra mea;
mi se usuca vlaga
cum se usuca pamantul de seceta verii.

explicati-mi putin, exista solutii?

e ca atunci cand cain a fost pedepsit pentru ca vroia o conditie mai "adevarata", ca pamantul sa fie neproductiv, o oboseala fara sa poata muri.

Răspuns Câştigător
| Leocerba a răspuns:

Exista solutii.
Poti incerca sa nu te joci pe strada, poti fi lovit de o masina. Sa nu te joci cu focul, poti aprinde un foc mare, daunator. Poti sa nu alergi cu foarfeca in mana, te poti taia. Na, citite intr-o societate Dada, aceste solutii pot deveni utile, adica invers decat sunt ele acum, iar dadaistii sunt prin definitie niste psalmagii sublimi, ai incredere!

22 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Nu cred ca exista solutii. Slabiciunile, confuzia si incertitudinea creeaza acea tacere. Ele creeaza neputinta.

| angus35 a răspuns:

Daca exista solutii la ce? Solutii impotriva suferintei?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru angus35):

Da. nu ca nu as vrea sa ma crucific dar mainile mele sunt obosite...
vreau doar sa o inteleg. pot suferi orice cat timp am un motiv

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tot corectez usca in usuca si invers si fantoma mea le schimba

| angus35 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si pe mine ma dor picioarele cum il dor pe un mos de 85 ani.Nu a existat de multi ani o dimineata in care sa ma trezesc si sa costat ca nu ma dor picioarele.
Stiu motivul pentru care ma dor dar ma stiu ca nu e vina mea.Stiu ca orice actiune aduce cu sine o reactiune la fel de puternica.
"How did I get into the world? Why was I not asked about it and why was I not informed of the rules and regulations but just thrust into the ranks as if I had been bought by a peddling shanghaier of human beings? How did I get involved in this big enterprise called actuality? Why should I be involved? Isn't it a matter of choice? And if I am compelled to be involved, where is the manager—I have something to say about this. Is there no manager? To whom shall I make my complaint?"

| iurii75 a răspuns:

Aici David vorbeste despre mustrarile de constiinta pe care le avea tainuind pacatul cu Bat-Seba, deci nu are legatura cu Cain.
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2001407#h=18:0-18:549
in ce priveste suferinta Biblia explica de ce exista si de ce o permite Dumnezeu
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102005141

anonim_4396

The First Noble Truth is the existence of suffering. Birth is suffering; growth, decay, and death are suffering. Sad it is to be joined with that which we dislike. Sadder still is the separation from that which we love, and painful is the craving for that which cannot be obtained.
The Fourth Noble Truth is the Middle Path that leads to the cessation of suffering. There is salvation for him whose self disappears before truth, whose will is bent on what he ought to do, whose sole desire is the performance of his duty. He who is wise will enter this path and make an end to suffering. Eight steps on the Middle Path are:1. Right Understanding [*] 5. Right Living
2. Right Mindedness [*] 6. Right Effort 3. Right Speech 7. Right Attentiveness [*] 4. Right Action 8. Right Concentration [*]
cute dar sunt atat de obosit, his yoke n-ar trebui sa fie easy? and his burden light? uneori ma gandesc ca cineva mi-a luat mintile, in genul lui saul, al lui nabucodonosor sau al sodomei daca as incepe sa plang ca david cu natura mea chinuita nu cred ca as avea forta sa duc un plans

| suffarstar a răspuns:

Suferinta este legata de conditia noastra umana. Orice drum spre cunoastere,spre intelegere,spre iluminare abunda de suferinta. Noi toti suferim. Unii constient, altii inconstient. La final, cand facem un scurt rezumat al vietii, vedem cat de goi si nefericiti suntem. Intelegerea si experimentarea adevarurilor absolute ne pot elibera de suferinta. Habar n-am cum se face chestia asta, din pacate.

https://www.youtube.com/watch?v=co5gy_2uOEY

Viata mea este absurda de cativa ani buni.Simt angoasa existentei din plin in fiecare zi.Nu pot sa ma iert pe mine insumi pentru alegerile facute. Poate ca tu ai probleme familiale si de aceea te simti obosit fizic si psihic.Nu pot sa plang pentru ca nu mai am lacrimi.

anonim_4396

Sunt atat de tampit sa sufar doar pentru mine
am fost destul de personal si daca te-am facut sa te simti inconfortabil sau... daca am inceput o conversatie..despre durere...imi pare foarte rau. multumesc mult pentru ca mi-ai marturisit din ce suferi, sper sa ai totusi o zi buna

Nu mai facut sa ma simt inconfortabil. Legat de o zi buna n-am mai avut una de ani de zile.Am uitat cum e sa ai una.

| Ben00 a răspuns:

David a scris psalmi si la o varsta inaintata. In afara de asta, atunci nu existau medicamente, se foloseau extracte din plante; unele boli ravaseau mult fiinta.

In ce priveste oboseala pe care o resimtim multi astazi, cred ca provine de la lipsa de miscare si de oxigenare a tesuturilor; fara asta, corpul ajuns la maturitate este mai putin dezvoltat; daca ai sa observi oamenii mai inaintati in varsta au mainile si spatele mai dezvoltate decat tinerii crescuti in fata calculatorului si a manualeleor de matematica. Solutia: sport.

anonim_4396

Si iar a si iar a te-ntorci, o, tu, melancolie,
blandete a sufletului insingurat.
aproape-i de stingere o zi de aur.

plin de umilinta, cel indelung rabdator se inchina durerii, rasunand de-armonie si dulce dementa.
te uita! amurgul se lasa.

si ia ra noaptea se-ntoarce si muribundul se tanguie
si sufera si altul cu el.

cutremurata, sub stelele toamnei
an de an mai adanc fruntea se-nclina.
georg trakl

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru suffarstar):

E Absolut superba

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Ben00):

Nu se poatelaughing in a doua strofa spune ca se simte bine
daca sa faci sport inseamna sa te misti dintr-un loc in care nu faci nimic intr-un altul in care nu faci nimic fac sport doua ore pe zi

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Nu stiu care psalm l-ai scris, in psalmul 3 nu scrie asa ceva. Dar stim ca suferinta este cauzata de catre Satan, stim ca intreaga lume imperfecta este in atacurile lui Satan prin bolii, suferinta moarte, lipsa de iubire, lipsa de cunoastere a lucrurilor adevarate ne pate cauza suferinta. Dumnezeu in marea sa iubire ne-a oferit Cuvantul sau Biblia tocmai pentru a cunoaste cate este adevarul, si cum putem face fata problemelor vietii chiar si in aceasta lume instrainata de Dumnezeu si stapanita de Satan, lume care incurand se va sfarsi (psalmul 37:9-11). Apropierea de Dumnezeu si acceptarea unui studiu biblic gratuit la domiciliu, te va ajuta sa dobandesti cunostinta exacta si sa faci fata probelorsi ve-i sti de ce permite Dumnezeu inca raul si suferinta. Daca vrei acceseaza wwwjw.org in vederea unui studiu biblic.

| Leocerba a răspuns:

Too much funda, deci stop abuzurilor cu fundha!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Leocerba):

Nu am destula febra cat sa raspund dada, dar ti-as fi trimis un unicorn daca ar fi existat unul

| Leocerba a răspuns (pentru anonim_4396):

Thank you veri maci dar too maci unicorn si uite-asa am trecut de la psalmi la egloga macului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Leocerba):

Oh*se multumeste sa respire regretul*

Întrebări similare