Dacă dumnezeu are preferințe înseamnă că are motivație, dacă are motivație înseamnă că are nevoi, dacă are nevoie înseamnă că e incompatibil cu perfecțiunea. Deci Dumnezeu nu are preferințe.
Evident, refrenul nu se refera la faptul ca Dumnezeu are o preferinta de material si marime cand se decide constructia unei biserici. Se refera la faptul ca biserica trebuie sa duca cu gandul la smerenie.
Adevarat, dar ironic totusi. Romanii nu sunt prea credinciosi, iar cantecul vrea sa spuna ca noi romanii dorim mai degraba biserici mici. Din toti artistii aia, cati se gasesc care merg duminica de duminica la biserica? Mica sau mare, cum o fi. Romanul se poate preface credincios intr-o zi, iar in alta zi sa-L batjocoreasca pe Dumnezeu.
Refrenul este adevarat, mesajul este in corcondanta cu Biblia.
Osea 6:6 : "Căci milă doresc, și nu jertfă, și cunoștință de Dumnezeu, mai mult decât arderi‑de‑tot."
Totusi, sa nu exageram. Cladirea bisericii trebuie sa aiba niste standarde. Dar, alta e sa ai cele necesare in biserica, alta e sa faci nu stiu cate egaje, parcare subterana, etc.
Nu agreez nici eu proportiile la care se construieste... Chiar daca peste tot in lume intalnim constructii -simboluri care dainuie peste milenii. E bine totusi ca oarecum s-a finalizat, si mai mult decat atat, se va construi in incinta complexului si un spital ultramodern de urgenta. E BINEVENIT. Din moment ce statul nu a mai ridicat de 30 de ani nici un spital.
Unii "solisti" nu prefera spatiile mici... ei prefera viloaiele si suv-urile. E ciudat cand necredinciosii, ca sa nu zic anti-crestinii, pretind ca stiu ce anume prefera Dumnezeul pe care-L neaga si impotriva caruia lupta schizofrenic.
Ce comparatie de tot rahatul... ce treaba au artistii cu popii care fura banid e la naivi sa isi faca casa de aur si clopote cu mecla lor?
Credinta ar trebui sa se desfasoare in interior.
Druizii mergeau in cranguri sacre, dacii pe munti, vikingii in mijlocul marii sau in varful dealurilor. Dar aveau si temple de lemn la Upsalla.
Religia, noua sau antica trebuie sa se desfasoare in spatii sublimate, sub cerul liber, aproape de elemente. Stiinta sacra, Eliade si altele.
anonim_4396 întreabă:
Adrian_Vasile_1998_TBzt întreabă:
DeProfundis99 întreabă: