Nu e deloc adevarat, nu are cum sa te ajute cineva care nu exista. E invers, vad ca aia raii o duc cel mai bine in viata.
Cum s-a verificat?! Aia mai nesimtitii o duc mult si bine in general.
Ca daca era dzeu ala, nu mai erau atatia copii bolnavi nevinovati.
Mosotti, de aceea nu-mi plac mie discuțiile despre religie.
Fiecare o tine pe a lui și nu se ajunge nicăieri.
Dacă ajuți oamenii sunt șanse mai mari să te ajute tot oamenii pentru ca interacționezi într-un mod pozitiv cu toți. Când oamenii se ajută e mai bine pentru toți. Zeul e inexistent și nu ajuta cu nimic. E util doar pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori.
Pai nu, ca adevarul e doar unul, nu exista 3 adevaruri, si se pun argumentele pe masa si asa se afla adevarul, din moment ce zici ca s-a verificat, ar trebui sa spui si cum, altfel pe ce baza sustii ca s-a verificat?
Nu e ca la filosofie ca exista 3 pareri ce nu se pot verifica, ca acolo poti zice fiecare cu a lui.
Si la politica nu merge sa fie 3 pareri corecte, una este, ca doar o parere se verifica in real.
Ca daca zici ca PNL e bun, eu zic ca socilistii-s buni, corecta e varianta care se verifica cu fapte.
Iar in general a sustine ceva fara legatura cu realitatea, aia deja e putina psihoza. Ptr ca se pune problema pe ce baza se sustine acel lucru.
Unii zic că da, alții că nu, din punct de vedere al experiențelor proprii. Ca și doctrină religioasă,unii vor spune că faptele bune îți garantează Mântuirea și atenția lui Dumnezeu, iar alții vor spune că nu contează deloc,ba chiar că ridiculizezi/anulezi Harul Mântuirii, încercând să mai faci ceva în plus.
Creștinismul, din ce știu eu aproximativ, învață că :
-E bine să faci bine chiar și celor ce ți-au greșit, când ai ocazia.
-Cine știe să facă un bine și nu-l face, păcătuiește.
-Poți să-ți dai toată averea săracilor... dacă nu ești un om cu inima curată înaintea lui Dumnezeu, nu-ți va ajuta aproape la nimic.
Deci dacă se face un bine din interes, nu este ok, mai ales pentru un creștin, pentru că pe lângă Încercările ce vor veni în viață ca scop al modelării firii Duhovnicești, vor mai fi cele pentru remedierea acestei fățărnicii.
RAY întreabă: