| aabaaab3278 a întrebat:

Este ateismul o religie?

40 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toti cei ce nu cred in Dumnezeu sunt atei. Deci, acesta e un concept. Conceptul de a nu crede in Dumnezeu (sau ceva). Toti acesti oameni se incadreaza in categoria ATEI si formeaza o grupare. Prin urmare asta poate fi o secta mai degraba, nu neaparat religie.
(parerea mea)

| LePotato a răspuns:

Ateismul reprezintă negarea existenței lui Dumnezeu și a oricărei alte divinități sau zeități. Ateismul este opusul teismului, cea mai generală formă a credinței în existența a cel puțin unei zeități.

WIKIPEDIA (DAR STIAI DEJA)

| aabaaab3278 explică (pentru anonim_4396):

Ei au o credință în inexistența lui Dumnezeu care poate fi chiar mai fermă decât credința, adesea fragilă, a celor ce cred în ființa supremă. Acționează pe baza unui crez, sunt convinși că poartă un mesaj emancipator pentru umanitate, că sunt vestitori ai progresului, că sunt superiori celorlalți oameni pentru că au descoperit adevărul (un „adevăr" al nimicului ca esență ultimă a lumii) și că s-au eliberat de iluzii. Nu-i deranjează că sunt puțini, cât timp poartă convingerea nestrămutată că de partea lor este adevărul. Pot folosi legea, dacă e de partea lor, chiar să îi forțeze limitele ca să obțină cât mai mult pentru cauza proprie. Ei știu că vor binele umanității, progresul, luminarea ei, chiar dacă ceilalți, mai înapoiați, nu își dau seama de asta, și nu-i apreciază la adevărata lor valoare.

| Caddyi a răspuns:

A numi ateismul religie e ca şi cum ai numi chelia o culoare de păr.
- Don Hirschberg -

Răspuns utilizator avertizat
| LePotato a răspuns (pentru LePotato):

Later edit: "Religia este credința în supranatural, sacru sau divin, și codul moral, practicile de ordin ritual, dogmele, valorile și instituțiile asociate cu această credință" (Wikipedia)

Deci?

NOname
| NOname a răspuns:

Nu.

| RAY a răspuns:

Ateismul este lipsa unei religi

| 愛日本 a răspuns:

Nu, nu este.

| Dandanache a răspuns (pentru aabaaab3278):

Ai definit foarte bine totalitarismul politic. Asta înseamnă ca nazismul sau comunismul sunt religii?

| Dorugar a răspuns:

In genera toata populatia planetei este atee. Spun asta ca exista cca 1000 de Dumnezei, iar credinciosii oricare ar fi ei, cre intr-unul singur, adica nu cred in 999 de Dumnezei, si daca nu crezi in 999 de Dumnezei se cheama ca de fapt esti ateu in proportie 99, 9%

| danut a răspuns:

Depinde, daca te referi la CREDINTA care este esenta unei religii, Da ateismul este o religie.
Uite propozitia care indica acest lucru: " Ateii CRED ca nu exista Dumnezeu sau CRED in neexistenta unui Dumnezeu. Care este cuvantul central, CREDINTA, asta este esenta unei religii, deci ateismul este o forma de religie. Multi vor sarii in sus dar asta este adevarul, tragedia este ca pe pamant actioneaza doua forte, Dumnezeu si Satana, nu exista neutralitate. Esti cu Dumnezeu esti un credincios, nu esti un religios esti in tabara adversa char daca spui ca nu crezi in Dumnezeu.

| Dandanache a răspuns (pentru danut):

Stelistii CRED ca Steaua e cea mai tare echipa din Romania. Inseamna ca vorbim de o noua religie: STELISMUL.

| letolas a răspuns:

Pentru inceput faptul de-a zice sau ideea ca ateismul este o religie suna ridicol. Chiar poate suna ca o insulta pentru adeptii ateismului. Dar ateismul chiar ar putea fi si ca o religie pentru unii deoarece este o alegere/un stil de viata; la fel cum si faptul de a fi crestin este un stil de viata. Dar spre deosebire de crestinism (care cred intr-un Creator), ateismul nu este o religie deoarece nu impartaseste niciun fel de credinta intr-o Divinitate si respinge orice fel de doctrina care invata despre un Dumnezeu invizibil. Asadar, parerea mea este ca ateistii nu sunt considerati ca fiind o religie deoarece nu sunt oameni religiosi, simpluwinking

| Inferno a răspuns (pentru danut):

Ce tare. Credinta = religie.

Religia mea e bazata pe credinta ca "anumiti" useri sunt prosti.
De ce nu am dreptul sa imi exprim convingerile religioase la categorie religie?

De ce cand spun ca cineva e prost imi este sters raspunsul?

In definitiv eu chiar cred asta si drept urmare e religia mea.
Categoria se numeste religie, asa ca nu vad nicio problema in a face prost pe cineva atat timp cat asta e o religie.

| ania a răspuns:

Dacă definim religia etimologic, re -ligare, adică o reconectare cu divinitatea creatoare a universului, ateismul nu e o religie, nu te ajută să-l cunoști pe creatorul universului.
Dacă definim religia ca pe o poziție inetlectuală pentru care nu ai dovezi materiale, ateismul este o religie. Știința se ocupă de materie, materia are un început și științei îi e imposibil să aducă dovezi materiale despre ce a cauzat existența materie, ce a existat înainte de materie. Orice poziție alegi, teism, ateism e o credință.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Dreptul tau sa crezi ce vrei, chiar CREZI ca ceea ce crezi este ceea ce trebuie sa crezi, daca asta e ceea ce crezi atunci asta crezi.

| danut a răspuns (pentru Dandanache):

Nu exista o echipa Steaua la ora actuala deci ei cred in ceva iluzoriu. Si eu cred ca o vaca este o bovina, asta nu este o religie. Religia se refera STICT la un Creator, Dumnezeu si la lucrurile legate de acesta. P.S. Felicitari, observ ca multi au pus intrebari asemanatoare, chiar asta e nivelul cunoasterii pe aici, cati au peste 15 ani, faceti un recensamant copilasi.

| Dandanache a răspuns (pentru danut):

"Religia se refera STICT la un Creator, Dumnezeu si la lucrurile legate de acesta."

Asa e. Si atunci cum ar putea ateismul sa fie o religie?

| RAY a răspuns (pentru ania):

Ce legatura are ateismul cu stiinta? nu stiam ca credinta cere dovezi de vreun fel,ateismul e lipsa unei religi logic ca nu cere nici credinta,credinta inseana sa crezi in ceva,ateismul e lipsa a crede in ceva,iar faza ca stiinta nu poate explica,religia nu poate explica nimic, stiinta poate explica cat poate ea, totul este materie, materia a rezultat din energie, desi nu baga ateismul langa credinta, religie apropo care religie ca nu va impacati pe o singura carte in fine

| Caddyi a răspuns (pentru Dandanache):

Grasit! Stelistii STIU ca Steaua este cea mai tare echipa din Romania.

| aabaaab3278 explică (pentru RAY):

"ateismul e lipsa unei religi" credeam ca e a unei religii, dar ma rog.

| danut a răspuns (pentru Dandanache):

Pai simplu, ateismul tot la un Creator se refera, ii neaga existenta.

| JayLuckyLuciano a răspuns:

Nu. Ateu este atunci cand crezi doar in tot ce tine de lucruri care pot fi dovedide, de aici necredinta in Dumnezeu.

| ania a răspuns (pentru RAY):

-Ateismul e lipsa a crede în ceva-
Ateii, fără ca geneza materiei să fi fost lămurită de ştiinţă, sunt convinşi de exemplu că teişii (, care zic că sursa existenţei este o cauză necauzată), veşnică ) se înşeală, sunt în eroare.Cei care zic că nu ştiu dacă universul are o cauză necauzată sau dacă e personală sunt agnostici, nu?

| RAY a răspuns (pentru ania):

Ma omule ce legatura are ateismul un minus care nu inseamna nimic cu stiinta sau materia? un chel e lipsit de par asa si ateismul e lipsit de ceva e zero,cum poate fi un minus ceva,o alta minciuna ateii nu sunt convinsi de nimic, nu poti fi convins de ceva ce presupune nimic, nici eu nu pot fi convins ca nu exista fantome pentru ca nu am nevoie de vreo convingere, credinta sa nu cred ca exista, eu acuma vb de mine eu sunt ateu, de agnostici vb cu un agnostic

| RAY a răspuns (pentru aabaaab3278):

E lipsa a orice ce inseamna teism, e nimic, ateismul e nimic, nu inseamna nimic, nu presupune nimic, uni sunt antiteisti e la ei inseamna sa se contrazica cu teisti asta e altceva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ahaaa.a desteptilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ahaaa.a desteptilor.ce crezi tu ca insamna o negare a tot ce e zeu, Dumnezeu, forta creatoare, idol, de ce e nevoie sa nege ei ceva inexistent? fiindca stiu ca exista nu-i asa? pai efortul nici nu are rost e si inutil.ei cred ca nu cred si trebuie sa nege ceva in care nu cred.a absurd.

| Inferno a răspuns (pentru danut):

Ateismul e religia care crede in inexistenta lui Dumnezeu?
Tu definesti o religie in functie de zeul pe care ea NU il venereaza?

Pai si atunci crestinismul ce este?
Este religia care crede in inexistenta lui Odin, sau este religia care crede in inexistenta lui FSM?

Întrebări similare