| aabaaab3278 a întrebat:

Este ateismul o religie?

40 răspunsuri:
| Inferno a răspuns (pentru danut):

"RELÍGIE, religii, s. f. 1. Ansamblu de idei, sentimente și acțiuni împărtășite de un grup și care oferă membrilor săi un obiect de venerare."

Daca ateismul e o religie bazata pe venerarea inexistentei lui Dumnezeu, atunci crestinismul e o religie bazata pe venerarea inexistei lui Odin.

RELÍGIE ~i f. Credință în existența unei forțe supranaturale (care implică un ansamblu de acte rituale) și adorarea ei.

| oprescudorin11 a răspuns:

As da o pilda! Sunt credincios.Nu caut nici dovezi.Si ma intalnesc cu un necredicios.Nu crede in nimic, doar vrea sa supravietuiasca ca companiile multinationale.
Cadem in transportul comun, cu avionul intr-o zona apropiata cercului polar. Pustiu! Nici multinationale nici buticuri.Care il va manca mai inainte pe celalalt? Credinciosul sau ateul?

| drutzix a răspuns:

Ateismul nu este o religie si cine crede altfel e un cretin

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Vrei sa dai definitii la orice, crezi ca aerul care te inconjoara intra intr-un calapod, ii poti da forma dorita? Chiar nu ai inteles inca pana acum ca cei ce se cred fara religie sau Dumnezeu sanu nu vor sa creada in EL sunt adeptii Satanei chiar daca ii neaga existenta? Pe ce lume traiti copilasilor, mai priviti o data ce se intampla in jurul vostru si poate, poate incepeti sa intelegeti.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Daca pentru tine religie inseamna doar o explicatie din dex inseamna ca esti de plans. In ceea ce-l priveste pe Odin, este un personaj mitic pe langa Dumnezeu care ESTE.

| Inferno a răspuns (pentru danut):

"Chiar nu ai inteles inca pana acum ca cei ce se cred fara religie sau Dumnezeu sanu nu vor sa creada in EL sunt adeptii Satanei..."

Prietene. Nu am inteles pentru ca nu mi-ai spus.
Daca ai fi inceput raspunsul asa de la inceput, in mod cert nu mai comentam nimic la el si imi vedeam de treaba.
Se pare ca am sa fac asta acum.

| Lucică1998 a răspuns (pentru Dorugar):

Bă aia 1000 sunt numai la Indieni mai bagă câțiva

| aabaaab3278 explică (pentru drutzix):

Ba, da ce repede te grabesti sa-i faci pe altii cretini. Ai o credinta în inexistența lui Dumnezeu care poate fi chiar mai fermă decât credința, adesea fragilă, a celor ce cred în ființa supremă. Acționeazi pe baza unui crez, esti convins că poarti un mesaj emancipator pentru umanitate, că esti vestitor al progresului, că esti superiori celorlalți oameni pentru că ai descoperit adevărul (un „adevăr" al nimicului ca esență ultimă a lumii) și că te-ai eliberat de iluzii. Nu te deranjeaza că cei din randul tau sunt puțini, cât timp poarti convingerea nestrămutată că de partea lor, respectiv a ta este adevărul. Poti folosi legea, dacă e de partea ta, chiar să îi forțezi limitele ca să obțină cât mai mult pentru cauza proprie. Tu știi că vrei binele umanității, progresul, luminarea ei, chiar dacă ceilalți, mai înapoiați, nu își dau seama de asta, și nu te apreciază la adevărata ta valoare.

| drutzix a răspuns (pentru aabaaab3278):

Ai adaugat poveri nenecesare cuvantului ateism. Ateu este o persoana care nu crede in zei atat.
Credinta in inexistenta unui lucru. Citeste propozitia asta pana cand iti dai seama cat de aiurea suna.
Credinciosul vine la mine: "Dumnezeu a creat lumea in 6 zile, barbatul l-a facut din lut si femeia dintr-o coasta" Eu: "Nu te cred. Dovedeste-mi!" Crestinul "Ateu nenorocit care crezi in inexistenta lui Dzeu!"
Oamenii trebuie sa dovedeasca daca spun ceva iar faptul ca nu ii crezi nu inseamna ca de fapt crezi in inexistenta ceva-ului"
Tu crezi in Odin? Daca spui nu eu voi zice ca de fapt crezi in inexistenta lui. Am mai spus in alta discutie. Nicaieri in viata voastra nu folositi aceasta logica 'inteligenta'. Daca iti spun ca o sa iti dau 1 mil de euro pe casa dar mai intai trebuie sa mi-o vinzi pe 1leu ce vei face? O sa-mi ceri dovezi sau o sa iti dai casa pe un leu in speranta ca vei fi rasplatit? Cand vine vorba de religie de ce nu gandesti asa? Iti zice popa fa aia, fa ai si ai iar dupa ce mori vei ajunge in rai. De ce nu cereti dovezi si atunci?
O religie are dogme, ritualuri si o traditie specifica. Care sunt dogmele ritualurile si traditiile ateismului? O religie nu reprezinta niciodata doar afirmatia "Cred in dumnezeu!" Ci cara cu sine un bagaj intreg de notite.
Daca mi-ai putea dovedi ca dumnezeu exista crede-ma ca as fi printre primii care ar recunoaste ca s-au inselat.
Cat despre 'nimic' te referi la big-bang? Am vesti pentru tine, majoritatea teologilor sunt de acord ca evolutia si big bangul s-au intamplat. Teologi adica oameni care studiaza religia ani de zile. Deci te cam lupti cu morile de vant.

| Dorugar a răspuns:

Ateismul nu este o religie ci o forma de acceptare a realitatii in opozitie cu credintele fanteziste

Întrebări similare