| Inferno a întrebat:

Este ateismul un "pumn in stomac" pentru toti cei ce sustin universalitatea moralitatii? Argumentati.

15 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

Nu.Este un ''semn de intrebare''.Un om ar trebui sa-si puna multe semne de intrebare despre cata dreptate are ateismul si despre faptul ca orice crede el poate sau nu sa fie gresit. Tind sa cred ca ateismul este un ''pumn in stomac''doar pentru cei care niciodata nu-si pun intrebarea ''Oare ce stiu despre...(orice zeitate, n-are importanta) este adevarat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este deloc "un pumn in stomac". De ce? Deoarece ateismul este ceva prostesc din punctul meu de vedere si ceva care contrazice realitatea creata de Dumnezeu. Pariul lui Pascal este un "pumn in stomac" pentru ateism.

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

"Deoarece ateismul este ceva prostesc din punctul meu de vedere si ceva care contrazice realitatea creata de Dumnezeu."

Realitatea creata de Dumnezeu? Interesanta premisa, ai si stabilit adevarul, esti plin de "dovezi". Ok, daca realitatea a fost creata de Dumnezeu intr-adevar ateismul este ceva prostesc. Dar daca realitatea nu a fost creata?

"Pariul lui Pascal este un "pumn in stomac" pentru ateism."

Pariul lui Pascal este o porcarie, el creeaza ipocrizie, elimina sinceritatea fata de propria persoana, el este doar o piedica in calea ratiunii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da. Moralitatea este produsul societatii in care traiesti cu valoriile si normele societati, si produsul empatiei, deci ca atare moralitatea nu e universala.

| Kalla a răspuns:

Depinde.Ateii au tot dreptul sa nu creada in orice zeitate sau explicatii nestiintifice.Dar daca un ateu insulta o persoana care are pareri diferite despre un argument stiintific demonstrat atunci nu numai ca este un pumn in stomac pentru credinciosii de toate tipurile dar este un pumn in stomac si pentru ateism care nu ar trebui sa judece persoanele cu pareri si credinte diferite ca orice fanatic religios.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Alphawolf):

laughing

"Realitatea creata de Dumnezeu? Interesanta premisa, ai si stabilit adevarul, esti plin de "dovezi". Ok, daca realitatea a fost creata de Dumnezeu intr-adevar ateismul este ceva prostesc. Dar daca realitatea nu a fost creata? "
In cazul divinitatii nu se pune problema existentii dovezilor ci a propriei opinii. Daca esti de opinie ca Dumnezeu exista este normal tot ce am spus.

"Pariul lui Pascal este o porcarie, el creeaza ipocrizie, elimina sinceritatea fata de propria persoana, el este doar o piedica in calea ratiunii."
Si asa incercati voi ateii sa negati totul din prima..Cica este o "porcarie". Nu este de loc o porcarie. Acesta ne apropie spre adevar, spre a crede in existenta lui Dumnezeu. Ratiunea nu contrazice cu nimic existenta lui Dumnezeu. Insa din ce a spus Pascal, ratiunea chiar ar trebui sa ne apropie spre Dumnezeu. Este o ipocrizie ateismul. Credeti ca ajungeti spre calea cea dreapta, spre cunoastere dar voi ajungeti de fapt in locul opus unde ati vrea sa ajungeti.

"In cazul divinitatii nu se pune problema existentii dovezilor ci a propriei opinii." - Si daca este vorba doar de propria opinie de ce incerci sa faci din ea un adevar?

"Daca esti de opinie ca Dumnezeu exista este normal tot ce am spus." - Si cum ar fi daca si eu as stabili/impune adevaruri(sau cel putin as incerca) doar asa dupa ureche?

"Si asa incercati voi ateii sa negati totul din prima..Cica este o "porcarie". Nu este de loc o porcarie. Acesta ne apropie spre adevar, spre a crede in existenta lui Dumnezeu." - Da, sunt de acord cu tine, te ajuta sa crezi in "dumnezeu", adica, mergand pe acel rationament ratiunea este influentata, asfel inlatura din start posibilitatea ca zeul sa nu existe.

"Ratiunea nu contrazice cu nimic existenta lui Dumnezeu." - Eu nu pot sa inteleg cum ai dedus asta, dar iti spun ceva: te inseli amarnic.

"Este o ipocrizie ateismul. Credeti ca ajungeti spre calea cea dreapta, spre cunoastere dar voi ajungeti de fapt in locul opus unde ati vrea sa ajungeti." - Ratiunea ateului nu este influentata de tot felul de ineptii sau superstitii. Cand slabiciunile dicteaza ratiunea nu mai functioneaza(bine), apar erori...

anonim_4396

" Si daca este vorba doar de propria opinie de ce incerci sa faci din ea un adevar?"
Iar din opinia ta incerci contrariul>?
"Si cum ar fi daca si eu as stabili/impune adevaruri(sau cel putin as incerca) doar asa dupa ureche?"
Pai ai facut-o..Ma contrazici. Pe ce baza?
" Eu nu pot sa inteleg cum ai dedus asta, dar iti spun ceva: te inseli amarnic."
Nu ma insel.
" Ratiunea ateului nu este influentata de tot felul de ineptii sau superstitii. Cand slabiciunile dicteaza ratiunea nu mai functioneaza(bine), apar erori"
Nici ratiunea mea nu este influentata.

"Iar din opinia ta incerci contrariul>?" - Nu, eu nu am incercat sa stabilesc un adevar, eu doar am atacat adevarul tau.

"Pai ai facut-o..Ma contrazici. Pe ce baza?" - Ai facut o afirmatie nefondata.

"Nu ma insel." - Ok, eu nu vreau sa-ti schimb opinia.

"Nici ratiunea mea nu este influentata." - Cum ramane cu "beneficul" pariu al lui Pascal? Parca erai adeptul lui.

anonim_4396

" Nu, eu nu am incercat sa stabilesc un adevar, eu doar am atacat adevarul tau."
Eu mi-am expus opinia. Nu ai pe ce baze sa o ataci.
"Ai facut o afirmatie nefondata."
Si tu ai facut extrem de multe afirmatii nefondate. "Dumnezeu nu exista" Este complet nefondata.
" Cum ramane cu "beneficul" pariu al lui Pascal? Parca erai adeptul lui."
Eu credeam si inainte sa aflu de acest pariu a lui Pascal deci nu am o problema din acest punct de vedere ca vezi doamne pariul asta m-a influentat sa cred in Dumnezeu.

| RAY a răspuns:

Ateismul e un nimic,ateismul nici nu exista in realitate e un nimic, minus, eu nu joc tenis, eu nu joc fotbal, eu nu pilotez avioane inseamna vreo actiune astea? spunea americanul ala de culoare nu-mi amintesc de el vb el de ozn ca el nu e ateu pentru ca ateismul nu inseamna nimic

| RAY a răspuns (pentru Kalla):

Cum sa insulte un ateu un fapt stiintific demonstrat eu n-am vazut asa ceva in viata mea

| Kalla a răspuns (pentru RAY):

Am zisbig grinar daca un ateu insulta o PERSOANA care are pareri diferite despre un argumwnt stiintific demonstrat.
Citeste de doua ori data viitoare.

| RAY a răspuns (pentru Kalla):

Am citit eu altceva

| Maxim96 a răspuns:

Nu...