@AskAlex Iti recomand Cartea Ucenicului Vrajitor si Manual de Initiere in Vrajitorie. Sunt toate bazate pe Wicca. Nu te documenta de pe site-uri, pentru ca pe Internet nu stii daca ajungi Wiccan sau satanist...
P.S. Autor: Oberon Zell RavenHeart... In cartile acelea vezi cum decurg toate ritualurile!
Mersi mult, scuze ca nu am raspuns mai devreme ^_^, am fost foarte ocupat si nu am mai avut timp sa intru pe TPU, o sa caut cartile si o sa le citesc.
Imi pare rau sa te dezamagesc, dar Oberon Zell Ravenheart nu este cea mai potrivita persoana de la care poti invata despre wicca iar cartile lui... sunt fantezii pentru copii, Cel putin cartea ucenicului vrajitor pe care am vazut-o Exista destule loje, organizatii unde poti invata, trebuie doar sa stii unde sa le cauti
Cel putin... Nu poti citi in Cartea Ucenicului Vrajitor! Mai intai trebuie sa parcurgi manualul de initiere, si sa vezi cum fanteziile alea se transforma in realitate. P.S. Ce ti se pare tie fantezie este de fapt parapsihologie, lucruri care daca le cultivi te bucuri de ele !
Nu multumesc, probabil ca stiu mai multe despre ocultism, magie, vraji etc. decat autorul asa ca nu am nevoie de acel manual de initiere
Pai, presupun ca, pentru a fi invitat in organizatie, trebuie sa fii cat de cat bun sa zic asa si probabil sa cunosti pe cineva (cred). Deci, nu stiu mare lucru, incerc si eu sa aflu cat mai multe, dar cum nu cunosc pe nimeni care practica... sunt cam dezorientat sa zic asa._. Ceva sfaturi? O, si daca esti cunoscator imi poti spune unde pot gasi o organizatie care primeste membrii? Daca nu cer prea mult bineinteles.
Erau mai multe si la noi in tara acum cativa ani, acum nu stiu daca mai sunt. De una pot sa iti spun ca este activa inca, dar momentan nu sunt acceptati membri noi, peste cateva luni e posibil sa fie mai "deschisa" In alte tari gasesti multe, cea mai cunoscuta dintre ele este Ordo Draconis et Atri Adamantis.
Eu consideri ca tu nu prea stii ce e acea Vrajitoria Wicca, si nici pe ce se bazeaza Acel tip de Vrajitorie... Poti avea cunostinte in ocultims pentru ca sunt zeci de religii oculte, care mai de care.
"Cand elevul va fi pregatit, profesorul va aparea."
Gasesti zicala in una din carti, care ascunde secrete necunoscute de... unii.
De ce crezi asta? Stiu ce este wicca, dar cartea recomandata de tine mi se pare foarte slaba. Adica nu gasesti in ea nimic interesant, doar asa, cateva informatii generale si multe care nu au nici o legatura cu subiectul... Spre exemplu: cum sa faci un foc de tabara, cum sa recunosti urmele unor animale, cum sa faci unele trucuri etc. Crezi ca lucrurile astea ar trebui sa le gasesti intr-o carte despre magie?
Citatul asta mi-a dat fiori.
Post Scriptum: Nu poti sa ii recomanzi Cartea Umbrelor, spre exemplu pentru ca este prntre putinele specealizate total in Wicca. Pentru ca am si eu altele care sunt mai mult pentru a se opune altor religii. Si probabil stii ca un Vrajitor (Wizard) este diferit de un vrajitor (Witch). Diferenta imi inchipui ca o stii...
Cum sa nu, daca el vrea sa afle despre wicca mai multe, asta ar trebui sa caute. Witch inseamna vrajitoare, poate diferenta dintre wizard si sorcerer
Witch a fost la origine vrajitoare, este un tip de vrajitori mai aparte. Vad ca vorbim de subiecte total diferite. Adica eu vorbesc de vrajitoria dinainte de 1600 si tu de la Gerald G. Tatal religiei Wicca moderna...
Nu confunda witchcraft cu witch Witch inseamna doar vrajitoare, provine din engleza veche - wicce = vrajitoare, wicca = vrajitor. Am inteles eu ce vrei sa spui, diferenta dintre magie si vrajitorie.
De fapt magie-magie si ma refer la alte lucruri...
Lucruri care nu au legatura cu Gerald G. Este si el un muritor. La fel ca si Oberon Zell-Ravenheart. Din cartea aceea trebuie sa invete niste lucruri mai importante sa i se dezvolte abilitati de vrajitor.
Un exemplu minor este proiectia astrala. Si sunt curios ce spui tu despre ea, sa ma conving ca nu esti Vrajitor al Internetului, daca intelegi unde bat...
Ăsta este un lucru fals... Nu Gerald este "sursa". Sub nici o forma! Nu el a fondat Wicca. Daca stiai atatea despre ocultism stiai ca sunt vrajitoare de secole care practica Wicca, si care o numesc Wicca cu sute de ani in urma.
P.S. Care este prima religie aparuta pe pamant? Adica chiar la "sursa", de cand au aparut primi oameni cu o orientare religioasa si care este primul simbol de pe pamant?
Eu ma referam la wicca nu la vrajitoria care este practicata de mii de ani. Gerald Gardner a incercat sa faca populare vechile traditii pagane prin anii '50 si a reusit, de asta este considerat parintele cultului wicca.
Mda... a readus Wicca cu traditiile ei pagane. Daca lasi 20 de ani o care in pod apoi o readuci in casa sa fie citita de mai multi, asta nu te face "tatal"/creatorul cartii... nu? Si eu nici nu sunt de cord cu multe din lucrurile pe care le-a readus el. Nu ma pronunt pentru ca nu vreau sa fiu interpretat. Tu ce reliie ai?
Cultul wicca a fost creat de el chiar daca nu a facut decat sa adune niste traditii mai vechi sa le modifice putin si sa le dea alt nume. Daca nu era el, tu astazi nu ai fi avut acel avatar Eu sunt pagan.
De fapt daca nu era el pentru mine nu erau schimbari. Eu nu am devenit pagan dintr-o frustrare, ci toata familia mea practica vrajitoria de sute de ani...
Tu nu stiu cum ai ajuns pagan si nici cum se numeste religia ta. Sunt sigur ca nu ai nicio abilitate care sa te ajute sa fii un adevarat vrajitor, daca spui ca stii cam totul despre asta, deci nu esti chiar 100% pagan...
Daca stii tu asa sigur ce abilitati am si ce nu e bine Spune-mi si mie ce varsta ai daca nu te superi, din curiozitate intreb.
Mă simt importantă pentru ca am citit cartea "Ucenicul Vrăjitorului"; a fost o carte minunată ^^
Amice te joci cu diavolul. vrajitoriile indiferent daca sunt bune(aparent bune dar de fapt contin un rau) sau rele sunt facute cu ajutorul diavolului. deschizi usi pe care nu le mai poti inchide.
Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua. (Apocalipsa 21, 8)
Allrc, daca nu stii ce cu viata ta mai bine taci! Du-te tu la biserica! Pentru ce crucile mele ai raspuns asa doar sa iti bagi nasul ca insecta in... stii tu expresia!
AskAlex Iti recomand Cartea Ucenicului Vrajitor si Manual de Initiere in Vrajitorie. Sunt toate bazate pe Wicca. Si Demonii exista, dar wicca este total in potriva, de aceea atunci cand se creeaza Cercul spui: "Se vor deschide portile intre lumi, Iar cei ce vor intra in al raului nu vor mai iesi si raul nu va intra in Cercul Binelui! Distrusa fie ori ce parte din rau, din Altarul meu, Al BINELUI!(Allrc24!)
Unde era merlin... fie ca e magie alba fie ca e magie neagra magia e facuta cu puterea demonilor. pentagrama reprezinta pe diavol. 2 coarne, 2 urechi si barbia(5 colturi). Dumnezeu condamna magia.
Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi FERMECATORI şi INCHINATORI LA IDOLI şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua. (Apocalipsa 21, 8)
Du-te ma si te culca. De unde stii tu ca noi folosim pentagrame inverse, adica cele sataniste? Nu vezi ma ca esti vai de viata ta, documenteaza-te din adevarate carti inainte sa condamni. Cine te crezi tu, Dumnezeu? Stii tu ca este facuta de la demoni magia/vrajitoria? Esti o victima a crestinismului, crezi si tu ce auzi de la un popa sau doi.
Chiar tu ai spus ca toate sunt bazate pe wicca.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wicca
Felicitari, acum inteleg de ce crezi ca Wicca este ...satanista. Ma rog... asa, bravo, documenteaza-te tot de pe internet ca bine ai sa o mai duci
Poate tu nu ai inteles bine, dar nici exprimarea mea nu a fost stralucita. Am spus ca acele carti sunt bazate pw Wicca...
Eu am aflat destul de multe despre wicca din seria de carti legendele din avalon, toate practicile religioase din cartile alea se refera la religia wicca. In prezent nu stiu sa iti spun cati o practica (stiu ca sunt practicanti) si nici ce fac exact. Dar poate te-ar ajuta sa citesti cartile respective
OAMENI BUNI! Va rog, mai taceti putin! Daca nu stiti, nu mai ametiti pe cei nestiutori. Acum, fara suparare dar raspunsul cu funda mie, ca wiccana, mi se pare idiot. Foarte. Am si eu cartile astea si nu au nicio legatura cu ce inseamna Wicca cu adevarat. In Romania in present, din pacate, suntem cam 150 de toti wiccanii. Cu alte cuvinte, FOARTE putini romani practica aceasta religie. Acum intreaba-ma ceva. Daca nu e ceva stupid sau ciudat, si care are legatura cu Wicca, in mare parte o sa iti pot raspunde.
Intrebarea are cam un an de cand e postata ^_^. Oricum, caut un site, sau o carte unde pot sa aflu mai multe despre aceasta religie, iar cand am postat intrebarea voiam mai mult sa vad daca chiar exista "magie" si daca da, cum pot sa fac si eu o: Deci, ma poti ajuta in acest sens?
In legatura cu un site, daca stii engleza binisor (ceea ce cred ca stii) sunt 2 site-uri care mie mi se par folositoare si care te-ar putea ajuta: http://www.wicca-spirituality.com/ si http://www.magickaschool.com/, si ai garantia ca nu inveti Satanism, ci Wicca. Cat despre magie, ea exista, si oricine o poate practica. Insa nu e ca in filme, si nu e ceva cu care sa glumesti. Daca vrei sa practice magia, intra pe primul link cel putin, sa te lamuresti ce e "magia". O carte foarte folositoare e cea a lui Scott Cunningham: A guide for The Solitary Practicioner, sau daca esti din Bucuresti o gasesti in romana ca "Wicca manual de initiere". Daca mai ai intrebari, o sa iti raspund, insa pentru Wiccani vine acum una din cele mai mari sarbatori, Beltaine, si datorita pregatirilor nu stiu cat de mult o sa fiu online.
Pe site www.esoteris.ro gasesti cari gen manual de vrajitorie....nu extraordinare.dar in linii mari explica
sincer cele mai bune manuale insa le gasesti pe e-bay.doar ca in limba engleza...nu ar trebui sa fie o problema...
una dintre cele mai bune carti in domeniul wicca insa e scoasa de editura Teora...initiere in wicca daca nu ma insel..intra pe situl editurii teora si cauta ce au despre wicca
Ry_Rian_2000 întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: