Dumnezeu nu are o soţie cu care să fi adus în existenţă copii. Totuşi, el este Creatorul a tot ce are viaţă (Revelaţia 4:11). De aceea, Adam, primul om creat de Dumnezeu, este numit un ‘fiu al lui Dumnezeu’ (Luca 3:38). Biblia arată că şi Isus a fost creat de Dumnezeu, motiv pentru care este numit un ‘Fiu al lui Dumnezeu’ (Ioan 1:49).
Dumnezeu l-a creat pe Isus înainte de a-l crea pe Adam. Apostolul Pavel a scris despre Isus următoarele: „El este chipul Dumnezeului nevăzut, întâiul născut din toată creaţia" (Coloseni 1:15). Viaţa lui Isus a început cu mult înainte ca el să se nască într-un grajd, în Betleem. De fapt, Biblia spune că ‘originea sa este din vremuri străvechi, din zilele timpului indefinit’ (Mica 5:2). În calitate de Fiu întâi născut al lui Dumnezeu, Isus a trăit în cer ca fiinţă spirituală înainte de a se naşte ca om pe pământ. Isus însuşi a declarat: „Am coborât din cer" (Ioan 6:38; 8:23).
Matei 28:17: "Toata autoritatea mi-a fost data in cer si pe pamant"
1 toata autoritatea, inclusiv cea de a ierta pacatele
2 cine i-a dat autoritatea? el fiind Dumnezeu, nu are nevoie de nimic de la nimeni. cine i-a dat lui autoritatea? si-a dat-o el lui?
ma intreb cat de in intuneric poti sa fi sa refuzi asemenea dovezi?
Atunci exista 2 persoane. nu? nu ii logic ca Fiul sa-si dea lui autoritatea si apoi sa spuna ca "mi-a fost data". nu?
si in filipeni 2:6 ca tot ai mentionat intr-un raspuns versetul, se spune despre faptul ca desi avea chip de dumnezeu, (adica acelasi material, adica era corp spiritual, invizibil, nu carnal) nu s-a gandit sa fie EGAL cu Dumnezeu. ci mai mic.
si in ioan 17:11 Isus spune Tata Vegheaza asupra lor. de ce trebuia sa ii spuna Tatalui vegheaza asupra lor, daca el era tatal, si stia ca trebuie sa vegheze asupra lor? mergi pe logica, lasa teoriile pastorului acum.
Iisus a fost un evreu fariseu reformator din Galil, tipic pentru epoca in care a trait, care s-a mantuit singur (dar pe nimeni altcineva). Poate sa fie considerat numai un copil spiritual al Eternului. Asa cum suntem toti.
Nu...Isus nu e Dumnezeu. Biblia afirma ca este Fiul lui Dumnezeu. Dumnezeul Atotputernic este Iehova si chiar Isus ne indeamna sa ne rugam Tatalui
mentholinks întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: