Esti irelevant...
Adica tu pacatuiesti pentru ceva ce a spus altcineva, dar tu ai auzit din intamplare?
Daca zici de pacat, e "pacat" sa le folosesti, pentru ca creierul cauta imagini asociate cu respectivii termeni. E posibil ca de aici sa apara dorinta, asta e toata chestia. De auzit n-ai cum sa nu auzi. Pentru a nu cadea in pacat trebuie sa te feresti de ispita. Parca as fi popa b-)
In Ieremia 15:17 se spune:,, Nu am stat în grupul celor ce fac glume şi nu m-am înveselit cu ei. Din cauza mâinii tale am stat singur, fiindcă m-ai umplut de indignare".
Din acest reiese ca ne atragem mania divina daca luam parte la astfel de discutii.
Ce spune Dumnezeu.tu doar ascultaL pe Isus daca il iubesti.
Serios? eu fac pacate pentru ca glumeste x si y? Pe bune? nasol, daca toate lumea glumeste asa ce vrei sa fac? serios acum.
Poi in armonie cu versetul, nu mai trebuie sa continui cu aceleasi asocieri (,, grupul") daca prietenii tai nu impartasesc normele Bibliei. E timpul sa colaborezi mai strans cu persoane care, ca si tine, au obiectiv sa-i isi foloseasca vorbirea, cadoul primit de Dumnezeu in modul in care el o cere.
Si gandeste-te mereu, daca ar fi Isus in locul meu, ar fi prieten cu persoana cu care ma asociez eu?
Ce fac ei:
Isus a chemat mulţimea la Sine şi a zis: „Ascultaţi şi înţelegeţi:
11 Nu ce intră în gură spurcă pe om; ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om."
Matei 15:10-11
Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud.
Efeseni 4:29
Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase care v-ar putea ieşi din gură.
Coloseni 3:8
Cine-şi păzeşte gura, îşi păzeşte sufletul; cine-şi deschide buzele mari aleargă spre pieirea lui. –
Proverbe 13:3
Rolul tau:
Să nu-ţi pui mâinile peste nimeni cu grabă şi să nu te faci părtaş păcatelor altora; pe tine însuţi păzeşte-te curat.
1 Timotei 5:22