Recunosc ca m-ai pus in dificultate. Dar voi schimba putin foaia.
Dumnezeu este "ABSOLUT-ul". Nu exista ceva care sa nu'i fie cunoscut.
Absolutul reprezinta Totalitate/Perfectiune. Ajungand la Perfectiune, evolutia este completa.
Ca evolutia unui "lucru" sa fie completa, acel lucru trebuie moara. Un lucru care este perfect, este mort.
Intrebarea e: Cum poate Dumnezeu sa fie omniscient, omniscientul reprezentand perfectiunea care poate fii atinsa doar prin evolutia completa din moment ce EL exista?
Tu te adancesti in teorii nefondate. Daca intrebi intreaga umanitate: "Evolutia este reala?" ai sa auzi doar pareri impartite. Este argumentata si "demonstrata" stiintific, dar tot degeaba. Asa este si cu timpul, sau orice alta teorie. Pur si simplu sunt oameni care abereaza pe langa realitate, oameni care nu pot intelege "ceva" nici daca ii bati in cap, ei o tin pe a lor, mai mult, o raspandeste in lume ca pe un adevar. Asta-i motivul pentru care am spus in raspunsul anterior ca gandim diferit.
Am spus ca "timpul il simtim pe pielea noastra" in sensul ca modifica. Eu, tu, si tot ce este existent vom muri, iar informatia se va transforma. Aici nu este subiectivitate.
Stiu(din afirmatiile oamenilor de stiinta) ca este particula subatomica care sfideaza logica, nu se supune timpului si nici spatiului. Stiu si de demonstratia facuta cu cubul de culori in care se argumenta ca culorile nu exista. Stiu si de teoria in care se sustine ca miscarea nu exista. Pentru a explica acea teorie respectivul se ajuta de valurile marii.
Deocamdata, pentru mine, sunt doar niste teorii, si pana nu se face lumina ele raman acolo unde sunt.
Compari evolutia,care este un lucru clar si a fost demonstrata cu timpul care nu a putut fi explicat pana acum si nu a fost inteles de nici un fizician.
Nu stim ce este timpul,din punct de vedere stiintific nu stim. Stim ca un organism se tranforma,moare. Dar de ce se tranforma diferit daca este in miscare? Einstain explica timpul intr-un fel cu a lui teorie a relativitatii,mecanica cuantica il exlica in alt fel, alti oameni in alt fel. Poti spune ca exista,ceva exista nu este total inexistent,dar ce? Asta e intrebarea. Ce este timpul?
Culorile nu exista, dar poti spune ca este ceva,ceva este si acel ceva este radiatia electromagnetica de lunimi diferite de unda.
Asa este si in cazul timpului, stim ca exista ceva pe care noi il numim timp, dar nu stim ce este acel ceva, nu stim de ce are o singura directie, etc.
Este suficient si unul singur...dar sa fie argument, nu basm mitologic contrazis de toate bazele logicii si stiintei si care se bazeaza pe superstitii vechi de mii de ani.
Daca ideea de Dumnezeu mi-a fost inspirata de alti, nu cred ca imi pune la indoiala credinta in Dumnezeu. Gandeste putin logic. Aproape toti avem ideea de Dumnezeu inspirata de altcineva si nu din Biblie. Iti dau un exemplu:
Un copil de doar 3 ani trage de coada unui catel. Nu are de unde sa stie copilul ca pe catel il doare. Mama lui observa ce face si ii spune "Nu mai chinui catelul ca te vede Doamne Doamne si se supara pe tine". Atunci copilul lasa catelul in pace. De ce?
Copilul are deja ideea de Dumnezeu. Nu vrea ca "Doamne "Doamne" sa se supere pe el.
De unde are ideea de Dumnezeu? De la mama lui. Nici decum din Biblie.
Acum spune-mi tu mie, cand eram copii, mamele noastre nu ne spuneau si noua ceva asemanator? Cred ca da.
In concluzie, ideea ta de Dumnezeu nu a fost inspirata de Biblie. Nu din Biblie ai auzit pentru prima data de Dumnezeu. Din ce mi-ai spus tu ar insemna ca nici un copil care are mai putin de 9-10 ani nu are idee de Dumnezeu din moment ce el nu a invatat sa citeasca, aptitudine necesara pentru citirea Bibliei.
Te-ai gandit vreodata ca exista in afara spatiului si timpului?
Dar daca privim mai profnd "ideea de Dumnezeu" unde ajungem? La Biblie. Copiilor le-au fost inspirata ideea de Dumnezeu de parinti, parintii, la randul lor, au aflat de la parintii lor... dar tot din Biblie se trage ideea. Undeva a fost si inca este legatura dintre om si Biblie. Daca nu era Biblia aveam alta viziune cu privire la un creator. In Biblie sunt porunci, morala, etc care "trebuie" respectate.
Este o mare diferenta dintre ideea ce ti-o faci din povestile altora cu ideea ce ti-o faci cunoscand tu. Cei care-ti povestesc pun accent pe ce le place lor, le "umfla", omit cate ceva care pentru tine ar conta, inteleg diferit fata de tine, etc. Si uite asa ti-ai facut o idee sau imagine "gresita".
Chiar crezi tu, fiinta limitata, ca poti teoretiza atotcunoasterea cand nici cunoasterea nu o cunosti...
DeProfundis99 întreabă: