| Rainbowling a întrebat:

Este religia legata direct de spiritualitate?
Atunci cum apreciati ca religiosii convinsi se calca in picioare unii pe alti mai rau decat animalele ca sa sarute o icoana infectata cu microbi, doar pentru ca asteptata "minune" sa i se intample numai ei personal si familiei sale?
Oare cat de degradat trebuie sa fii incat sa te comporti in asemenea hal?
Asta este spiritualitatea catre care va duce religia, sub privirea apobatorie a preotilor care nashesc prin prezenta lor aceasta manifestare degradanta?
Nu va dati seama ca religia este o arma sociala de manipulat lumea, astfel ca fiecare om sa caute doar "solutia individuala" si nu pe cea colectiva, pentru ca Solutia Colectiva ii poate da jos pe tiranii care vor sa va fure, asa cum l-au dat jos in Decembrie 89 pe tiranul care voia sa va faca sclavi!

Oare nu va dati seama ca solutia salvatoare nu vine din individualism ci numai din solutia colectiva?

30 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Http://i.imgur.com/EQIEOGZ.png

| EmaS a răspuns:

laughing
Nu toti credinciosii fac asta!

| 22SWAG22 a răspuns:

Eu acuma o sa ma iau de cei care au luat credinta pe calea dura...
Bai oameni buni. Trebuie sa pupi icoana nu sa-i iei limba-n gura!

| kira30 a răspuns:

Degeaba iti dau raspunsul meu aici ca nu meriti si nu vei accepta ce am spus...

| BlackSulphur a răspuns:

Cald azi...

| Exilee a răspuns:

Religiile pot desparti, insa spiritualitatea uneste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Exilee):

Nici aceasta, deoare si spiritualitatea difera, ceia ce ne uneste cu adevarat este faptul ca suntem oamenii.

| Rainbowling explică (pentru kira30):

Nu crezi ca era mai bine sa taci decat sa te bagi singura in seama aratand ca nu stii sa raspunzi?

| cristi202 a răspuns:

Daca vezi religia doar ca pe o inchinare la icoane, si doar atit, nu ma mir ca ai ideile despre religie pe care le ai. Religia, adevarata religie e mult mai mult, e o relatie cu o persoana vie, adevarata, o relatie cu Cel ce te-a creat. Asta spus doar asa, intr-un cuvint. Insa nu poti pune religia intr-un cuvint, caci complexitatea ei este la fel ca a oricarei stiinte. Deci e mult mai mult decit o inchinare la o icoana si cersirea unui ajutor.

| Rainbowling explică (pentru cristi202):

Deci seara cand ma unesc cu sotia mea inseamna ca fac religie?
Sau vrei sa zici ca ne jucam de Dumnezei care creaza oameni (in prima faza omuleti care apoi cresc mari doar daca nu-si baga nasul Dumnezeu)
Religia nu este stiinta, dar accept ca este ceva complex, adica o minciuna atat de complexa incat nici cei care au inventat-o nu au putut-o controla, asa se explica ca sunt numeroase fire de ata alba (cu care e cusuta minciuna) pe care un om inteligent le poate trage astfel ca minciuna sa se desireze in fiecare zi tot mai mult!

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Rainbowling):

Asa si cum evolutionismul e o minciuna atat de complexa si de ferita de ochii oamenii de rand, incat de mai bine de 200 de ani multi oameni cred astfel de bazaconii, desi de atunci s-au ridicat foarte multi impotriva acestei "Teorii" ( Darwin avea un statut foarte prost printre savantii vremii ca sa stii, deci nu a fost cine stie ce acest Darwin).

Chiar modul de a procrea cred ca iti este de neinteles.Nu,cand faci sex nu faci religie.Insa cand uniunea dintre spermatozoid si ovul are loc, are loc si insufletirea acelei celule!

Religie nu este stiinta pentru oamenii mediocrii, pe care numai o carte cu eticheta "stiinta" i poate convinge(apropo, toata stiinta acumulata dea lungul vietii, iti va fi inutila cand te calca tranvaiul si mori)."Bazele biblice ale stiintei modderne" de Henry M.Morris.Iti zice ceva? Ei bine, ar trebui sa stii daca te dai mare "cunoscator" al acestui domeniu.

Referitor la cei care se comporta astfel la Sfintele moaste sau icoane : nu sunt crestini adevarati, nu au inteles Biblia si Cuvantul

Dar daca esti crestin adevarat(ma refer ortodox), nu putine sunt cazurile de vindecare a bolilor incurabile, cancere si cate altele!

| milan9 a răspuns:

Cinstirea icoanelor nu presupune nici obligativitatea atingerii lor, nici obligativitatea sărutării lor. Aceste acte care apar uneori ţin doar formele de exteriorizare a sentimentelor neîngrădite ale credincioşilor care cinstesc persoanele reprezentate!

Un alt lucru esenţial de ştiut este faptul că sfinţilor li se acordă CINSTIRE şi NU ÎNCHINARE (nu ca lui Dumnezeu). Deşi cinstirea sfinţilor este numită uneori "închinare", asta nu este decât o confuzie cauzată de polisemia termenului, foarte gravă sub aspect lingvistic, terminologic.
Confuzie doar pe teren lingvistic, deoarece practic, nici un creştin al Bisericii nu face confuzie între Dumnezeu şi creaţia sa (sfinţii săi), între închinarea (adorarea) acordată divinităţii şi cinstirea (minimul respect) acordat sfinţilor, respectiv obiectelor de cult.

| milan9 a răspuns:

Cinstirea icoanelor nu prezintă nici o problemă atât timp cât, lemnului icoanei nu-i dai "personalitate", în afara legăturii de a-L "reprezenta" pe Hristos, spre exemplu, de a aminti Persoana Sa!

Tu când te lași sensibilizat, lăcrimezi sau oftezi după cineva privindu-i fotografia, cu siguranţă nu faci acest lucru pentru că hârtia este - ISO "A" standard, 4768 pentru x 6741, sau pentru pentru că formatul este "japanese postcard" sau "letter", ci pur și simplu pentru că este o persoană dragă, de care probabil îți este dor...

La fel este și cu icoana- valorifică imaginea. Și nu s-a inventat încă un cult între cele 40.000 de secte care să nu exploateze la maxim funcția imaginii în propriul cult, în biblii, reviste, filme, postere, etc...

Aşa cum în fiecare cult creştin există "imagini" ale lui Hristos, iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect, la fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!

| Rainbowling explică (pentru milan9):

Si ce are polologhia ta cu intrebarea pusa de mine!

| Rainbowling explică (pentru LegionarulRoman):

Cazurile de vindecare miraculoasa sunt lucratura Diavolului!
Dumnezeu vindeca zilnic milioane de oameni in spitale si nu in biserica!

| Maxim96 a răspuns:

Acestia sunt religiosi fanatici.Religia nu este un fanatism sau un hobby!

| cristi202 a răspuns (pentru Rainbowling):

Nu faci religie, insa e foarte asemanator cu religia. Daca ai citi Biblia, ai putea vedea acolo si ca relatia cu Dumnezeu este comparata cu cea dintre un sot si sotia sa. Adica sotul cu sotia sa este o imagine a ce poate fi intre Dumnezeu si fiecare om. Si te asigur ca extazul pe care ti-l poate da El in legatura de dragoste dintre tine si El, poate intrece cu mult extazul pe care ti-l poate oferi sotioara ta in vreo seara minunata.
Religia is are si ea stiinta ei, se numeste telologie. Adevarata teologie nu e o minciuna, nu e cusuta cu ata alba, ci poate fi verificata de oricine care doreste sincer sa descopere adevarul. Ca sunt multe alte aspecte care zic ca fac parte din teologie, numai ca nu sunt teologie, ci cu totul altceva (chestii babesti, sa zicem), asta e cu totul altceva.

NOname
| NOname a răspuns (pentru cristi202):

"Si te asigur ca extazul pe care ti-l poate da El in legatura de dragoste dintre tine si El, poate intrece cu mult extazul pe care ti-l poate oferi sotioara ta in vreo seara minunata."

Nu cred că în calitate de femeie mi-ar plăcea ca soţul meu să fie mai entuziasmat pentru relaţia lui cu un prieten imaginar, decât pentru relaţia lui cu mine. M-aş simţi desconsiderată şi jignită şi probabil m-aş lipsi de un astfel de soţ.

| Rainbowling explică (pentru Maxim96):

Dar ce este?
Cumva o prostie sau o sarlatanie prin care se cauta sa fie manipulati oamenii?

| Rainbowling explică (pentru cristi202):

De ce imi dai exemplu Biblia pentru ca ea este o maculatura fara nicio valoare din moment ce nici Dumnezeu si nici rabinul Isus nu ne-o recomanda EXPLICIT sa o citim si cu atat mai putin sa o urmam?
Alta carte mai interesanta nu ai gasit?
Adevarata teologie nu are nicio legatura cu crestinismul pentru simplul motiv ca religia crestina nu vine de la Theo, adica de la Dumnezeu ci de la o adunatura de smecheri interesati care isi spun singuri "parintii bisericii" sau cei 66 de "apostoli ai bisericii"!

| Rainbowling explică (pentru NOname):

Pai se vede ca tu nu stii cat de minunat este sa faci sex cu Dumnezeu, nu am zis nimic de rabinul Isus pentru ca asta nu era de loc interesat de femei, ci doar de baietei.

NOname
| NOname a răspuns (pentru Rainbowling):

O fi mimând şi preoţii un act de genul, având fantezii sexuale cu Dumnezeu? :))

http://stirileprotv.ro/......_embed.php

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Rainbowling):

Aha,am inteles "doctorandule". Sa sti o chestie: "medicina actuala nu are ca scop vindecarea omului, ci ca rpin medicamente si tratamente care nu vindeca, sa prelungeasca suferinta pentru a imbogati marile companii! "

| cristi202 a răspuns (pentru NOname):

Da, e adevarat ce zici, orice femeie s-ar simti desconsiderata si jignita daca sotul ei ar fi extaziat pentru o relatie imaginara. Insa cum ar fi daca ai descoperi ca de pe urma acelui extaz, sotul tau ar fi mai iubitor, mai intelegator, ti-ar acorda mai multa atentie, te-ar ajuta mai mult la treaba, i-ar pasa mai mult de problemele tale, ar fi mai grijuliu fata de tine, ar lasa mai mult de la el pentru tine (si lista poate contiuna)? Vezi tu, daca un crestin se margineste doar la extaz, si sunt destui cei ce cauta doar asta, atunci e grav, nu mai poate fi vorba de crestinism. Insa nu e vorba doar de extaz, ci de dragoste, o dragoste cu care te umpli prin acel extaz, si pe care o dai mai departe. In fond, stii ca crestin ca esti pe calea cea buna, ca nu e doar un extaz, o imaginatie a mintii tale relatia ta cu Dumnezeu, abia atunci cind vezi ca relatiile tale cu cei din jur, cu apropiatii tai, se imbunatatesc considerabil. Si nu cred ca te-ai mai simti desconsiderata si jignita. Pe mine asta m-a atras la crestinism din prima clipa cind am dat de un grup de crestini adevarati: modul in care relationau cu cei din jur, respectul lor, dragostea lor, capacitate lor de a ajuta, renuntarea lor la sine. Si am vrut sa fiu ca ei. Acum, stiu ca pare ilogic, dar este o realitate: cu cit te apropii de Dumnezeu mai mult, cu atit te apropii si de cei de linga tine, esti mai deschis fata de ei. Si te asigur ca daca sotul tau s-ar apropia de Dumnezeu, nu numai ca nu te-ai considera desconsiderata si jignita, dar ai realiza ca a facut cel mai bun lucru pe care il putea face. Cineva asemana relatia cu Dumnezeu cu sarea in bucate. Pilda e buna, caci sarea da adevaratul gust al mincarii, insa pina la o limita, caci, daca pui prea multa sare, vei avea saramura, gustul mincarii va disparea. Nu la fel e si cu Dumnezeu. Poti sa pui din El in personalitatea unui om, si astfel, acea personalitate devine marcanta, are ceva unic, Dumnezeu scoate in evidenta acea personalitate, cum scoate sarea gustul mincarii in evidenta, insa oricit de mult ar fi Dumnezeu implicat, personalitatea nu se pierde, ci se contureaza si mai bine. Si nu cred ca nu ai vrea ca sotul tau sa exceleze si in acest sens. Asa ca, extazul pe care Dumnezeu il poate oferi, il va apropia pe sotul tau de tine, si nu te va face sa te simti prost.

| cristi202 a răspuns (pentru Rainbowling):

Mda, vad cit de bine esti informat. Asa ca, nu mai zic nimic. De unde ai scos chestia cu cei 66 de apostoli ai bisericii?!? Eu stiu ca nu erau decit 12.
Si, vazind cit de bine informat esti, nu ma mir ca ai ajuns sa crezi ca Biblia e doar o maculatura fara valoare. E usor sa zici despre o carte ca e ceva fara valoare, fara ca macar sa o fi citit, nu crezi? Citeste-o, dar nu pe sarite, nu in fuga, nu din auzite, si mai vorbim!
Si inca ceva: Isus nu a recomandat explicit intr-adevar sa citim Scriptura, insa, atita timp cit El a facut referire la mai multe pasaje din ea, eu cred ca se intelege ca a recunoscut-o, si ca nu e cum zici tu.

NOname

Ştiu doar că ar trăi în iluzii, iar dacă ar fi pus în situaţia de a alege între mine şi copii şi iluziile lui, ar alege iluzii.
Nu prea m-ar încălzi că trăieşte în minciună (adevărul lui), iar pe mine mă pune pe locul doi (şi asta în caz fericit).

Dar dacă pentru soţia ta e ok, e în regulă.

Avem o scală de valori şi priorităţi diferită.

NOname

Îţi propun spre vizionare filmul "The Ledge" (2011).
(Este oarecum legat de subiect.)

Răspuns utilizator avertizat
| wales a răspuns (pentru Rainbowling):

Să nu confundăm religia, cu voia Lui Dumnezeu. Ceea ce ai prezentat tu este o viaţă trăită după voia omului. Dumnezeu ne vrea credincioşi, nu religioşi, este o mare diferenţă.

Nu îmi place să contrazic pe nimeni, dar afirmaţia ta este eronată, te citez:

'' Biblia pentru ca ea este o maculatura fara nicio valoare din moment ce nici Dumnezeu si nici rabinul Isus nu ne-o recomanda EXPLICIT sa o citim si cu atat mai putin sa o urmam? ''

De fapt, Isus Hristos nu ne '' recomandă '' să citim Biblia, ci ne ÎNDEAMNĂ s-o studiem, s-o CERCETĂM BINE:

`` Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. `` Ioan 5:39.

CERCETAŢI SCRIPTURILE, este un imperativ. Este cât se poate de EXPLICIT!

| wales a răspuns (pentru cristi202):

Cristi, aşa cum i-am răspuns şi interlocutorului nostru, Dumnezeu ne îndeamnă să cercetăm Biblia, nu doar s-o citim '' Cercetaţi Scripturile '', este un imperativ:

`` Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. `` Ioan 5:39.

Bineînţeles, Isus se referea atunci la V.T., iar acum, noi înţelegem totalitatea Scripturii.