| CinevaAnonimă a întrebat:

Este sinuciderea mentionata in Biblie sau in istorie? Cine a fost primul om care s-a sinucis?

11 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

Eva, femeia, a fost prima, stiind ca daca mananca din pom urmeaza sa moara.

| SG1995 a răspuns (pentru mentholinks):

Conform mitului nu știa, doar Adam.

| mentholinks a răspuns (pentru SG1995):

Dupa reactia ei cand s-a luat Dumnezeu de ea, eu sunt de parere ca stia.

| SG1995 a răspuns (pentru mentholinks):

Știa că nu avea voie, nu de consecințele efectul mărului.

| mentholinks a răspuns (pentru SG1995):

"Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină.
3 Dar*, despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: ‘Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.’"

| Nilsson a răspuns:

Cred ca Saul daca imi amintesc bine cand era sa fie prins de filisteni si s-a aruncat in propria lui sabie, urmat de acelasi gest si de cel care ii ducea armele.

| SG1995 a răspuns (pentru Nilsson):

E primul om care e menționat de Bibliei sau primul sinucis?

| Mclaren12 a răspuns:

Daca vrei sa verifici ceva istoric iti recomand sa nu iei biblia drept referinta pentru ca biblia poate fi orice numai istorie nu.

| CosminCD a răspuns:

Da, sinuciderea este mentionata in Sf Scriptura in mai multe ocazii, toate fiind tragice. Din cate stiu, Abimelec este primul care recurge la o metoda de felul acesta, din cauza faptului ca nu putea s-o faca singur (ranit fiind), a rugat pe cel care-i purta armele (Judecatori 9). Ar mai fi Saul, cel care-i purta armele lui Saul, Samson, Ahitofel (2 Sam 17), Zimri (1 Imp. 16) si Iuda Iscarioteanul.

| Cîrștioabă a răspuns:

Teorie religioasă 'Eva' sinucindâuse cu propria mână. Teoria istoriei pe vremea aia oamenii erau torturați nu prea cred să se fii menționat de o 'sinucidere'. Pe atunci religia creștină ortodoxă era 'puterea' și cine trăda religia și regele era executat fără discuții.

| Alexandru1493 a răspuns:

Abel s-a sinucis deoarece fratele sau Cain ii facea avansuri sexuale.

Întrebări similare