Cred ca Saul daca imi amintesc bine cand era sa fie prins de filisteni si s-a aruncat in propria lui sabie, urmat de acelasi gest si de cel care ii ducea armele.
Da, sinuciderea este mentionata in Sf Scriptura in mai multe ocazii, toate fiind tragice. Din cate stiu, Abimelec este primul care recurge la o metoda de felul acesta, din cauza faptului ca nu putea s-o faca singur (ranit fiind), a rugat pe cel care-i purta armele (Judecatori 9). Ar mai fi Saul, cel care-i purta armele lui Saul, Samson, Ahitofel (2 Sam 17), Zimri (1 Imp. 16) si Iuda Iscarioteanul.
Eva, femeia, a fost prima, stiind ca daca mananca din pom urmeaza sa moara.
Dupa reactia ei cand s-a luat Dumnezeu de ea, eu sunt de parere ca stia.
"Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină.
3 Dar*, despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: ‘Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.’"
Daca vrei sa verifici ceva istoric iti recomand sa nu iei biblia drept referinta pentru ca biblia poate fi orice numai istorie nu.
Teorie religioasă 'Eva' sinucindâuse cu propria mână. Teoria istoriei pe vremea aia oamenii erau torturați nu prea cred să se fii menționat de o 'sinucidere'. Pe atunci religia creștină ortodoxă era 'puterea' și cine trăda religia și regele era executat fără discuții.
DeProfundis99 întreabă: