Ce fel de pericol? Daca iti pune in pericol viata intra in actiune instinctul de autoconservare si e normal sa te protejezi pe tine si pe cei dragi
Se referea la vicii probabil, dar cristi în general nu trebuie băgat în seamă.
Prea generica intrebarea, dar interesanta. Probleme pot fi un milion de tipuri. Poti da un exemplu?
Cheers
Dacă se referă la vicii, atunci de ce mai spune
„Păcatul nu înseamnă doar ce imi face mie rau"?
Îți poate face bine un viciu?
Viciu = 1. Defectul unei persoane sau al unei comunități 2. Pornire puternică și nestăpânită pentru satisfacerea unor dorințe.
Dar subiectul nostru a fost complet diferit și se referă la satisfacerea propriilor nevoi într-un mod controlat.
''Îți poate face bine un viciu?''
Da, fumatul te relaxează, dar dacă ești dependent, o simți ca pe o gaură în buget, îți afectează sănătatea dar nu te poți lăsa, e viciu.
Băutura poate să te facă să te simți bine, vesel, să uiți de probleme, de timiditate și altele, dar dacă ți-e rău fără ea, e un viciu.
Păcănelele pot să-ți dea un sentiment bun, o speranță pe moment, că poate câștigi și viața ta o să se schimbe radical etc.
Dacă ar avea doar aspecte negative, nu le-ar avea nimeni.
''Dacă se referă la vicii, atunci de ce spune
„Păcatul nu înseamnă doar ce imi face mie rau"?''
Nu știu contextul, vicii mărunte avem toți, dar dacă viciul tău este băutura, de exemplu, s-ar putea să sufere mai mult cei din jurul tău decât tine din cauza acțiunilor tale.
Nici nu contează dacă un viciu aduce si părți pozitive, atâta timp cât există ceva rău în acel viciu
este considerat un păcat de la început și, dacă nu, nu.
Exact asta spun, că viciile sunt păcătoase în acest sens, dar nu satisfacerea propriilor nevoi într-un mod controlat, că până la urmă acesta a fost subiectul discuției noastre, doar știți.
Pericolul de a ramane singur și de a te mulțumi fără a avea nevoie de o relație în care să te dedici, dar asta se datorează faptului că
nu ești atât de atractiv din punct de vedere financiar, estetic și sănătos pentru ca cineva să te placă.
Pericolul de a ramane singur și de a te mulțumi fără a avea nevoie de o relație în care să te dedici, dar asta se datorează faptului că
nu ești atât de atractiv din punct de vedere financiar, estetic și sănătos pentru ca cineva să te placă.
Pericolul de a ramane singur și de a te mulțumi fără a avea nevoie de o relație în care să te dedici, dar asta se datorează faptului că
nu esti atât de atractiv din punct de vedere financiar, estetic și sănătos pentru ca cineva să te placă.
Degeaba te dedici tu dacă nu se dedica și partenerul tău. Dacă ai 20 de ani nu ar trebui sa îți faci griji de situația financiara, dacă ești sănătoasă atunci poți munci și sa ai banul tău fără sa depinzi de nimeni, urata nu cred ca ești, după nick' anxietatea îți pune mari piedici, asa cum îmi pune și mie, deci putem vorbi de sănătatea mentală. Poți fi mulțumită și asa, contează sa fi tu însuti ok cu tine, sa te acepti asa cum ești, sa nu stai prost cu moralul. Îți poți găsi fericirea și într-un hobby, vis, sau pe partea profesionala. De obicei o fata e plăcută și dacă e săraca dacă arata bine, are mult mai multe cereri și dacă e timida în comparatie cu un băiat timid. Dar când vine vorba de afecțiuni psihice, e mai greu sa fi plăcut /plăcută de societate, ești stigmatizat /discriminat, luat la mișto.
Dar daca simți ca asta te face nefericita lipsa unui partener atunci ar trebui sa faci ceva în aceasta privința.
Nu-l baga in seama pe fanaticul ala religios @cristi202. Habar n-are pe ce lume traieste.
Nu vreau sa para ca si cum as fi cu nasul pe sus, asa ca ma cobor in lumea lui.
De aceea ma cobor la nivelul său intelectual, ca il vad un om bun.
Nimic. Că nu servesc la nimic. De exemplu românii înainte de revo din 89 s-au făcut că nu e nimeni nemulțumit, nimeni nu a protestat, ceea ce a determinat o revoluție sângeroasă. Să taci și să nu reacționezi, se poate vedea acum că a fost un păcat, care a fost plătit cu sânge la revoluție. Au învățat ceva românii din asta? Nimic. Ție ce argumente să-ți dau? La ce o să îți folosească? La nimic.
"De aceea ma cobor la nivelul său intelectual "
Cred ca este nevoie sa urcati putin.
"Păcatul înseamnă o încălcare a legilor lui Dumnezeu". Dumnezeu e doar un personaj de poveste, deci si legile lui si pacatul fac parte din aceiasi poveste. Cine isi ghideaza viata dupa povesti fanteziste, primitive si absurde trebuie sa respecte legile din poveste si cand nu o face inseamna ca a facut un pacat. E bine ca omul sa respecte legile dintr-o poveste? Nu. Omul trebuie sa fie rational si sa respecte legile societatii in care traieste, nu legile din povesti.
Ei și? Îți servește la ceva, că tu știi că eu știu? La nimic.
Ştiu că ştii că ştiuca-i peşte, dar mai ştiu că ştiuca-i ştiucă.
Sunteti amuzant, imi place!
"E bine ca omul sa respecte legile dintr-o poveste?"
Este bine dacă acestea sunt bune, raționale și eficiente pentru omul comun, indiferent în ce societate trăiește omul respectiv.
Pot fi legile dintr-o poveste primitiva, puerila, fantezista si aburda bune de respectat? Poate omul sa incalce legile societatii in care traieste? Cand cineva te minte mai poti avea incredere in el? Mai are rost sa cauti adevarul in minciuna?
Multă lume spune că vaginul miroase a pește. Eu nu știu din proprie experiență, că nu mi-am băgat nasul pe acolo.
Atunci când acea poveste a fost scrisă, ținea loc și de cod civil și de cod penal. Dar sunt în Biblie, zic unii, 676 de reguli de respectat, valabile pentru acel timp, dacă voiai să trăiești cu ei.
N-ai inteles ce a vrut sa zica. Nu se referea la refugiu gen buncăr nuclear. Se referea la a te "refugia" în diverse patimi gen alcool, droguri sau alte lucruri menite sa-ti dea o anumita senzatie, sa te distragă de la realitate. Si cu asta chiar sunt de acord. Franz Kafka spunea că "răul este tot ce distrage"
Nu știu, nu am numărat câte reguli trebuie respectate, dar cred că sunt mai mult de 676, dacă ținem cont de regulile de igienă, nutriție, comportament bun etc.
Sunt de acord și eu, dar numai dacă acele „patimi", așa cum doriți să le numiți, creează dependență sau sunt rele prin natura lor.