| OOOLEOOO a întrebat:

Esti crestin fiindca traiesti si te-ai nascut intr-o societate crestina, care arunca cu piciorul in orce alta religie cu tot cu adepti ei...Sau ai ales asta cu timp, rabdare si studi?

19 răspunsuri:
| C0nstantin a răspuns:

Crestinii care se dau mari si tari ca religia lor e baza... daca s-ar fi nascut in tarile arabe acum erau musulmani si il pupau in c*r pe Allah, nu pe D-zeu.

| AvalohAlyn a răspuns:

Pot sa zic categoric ca sunt crestin dupa indelungi cautari si carti duhovnicesti citite despre toate religiile.Inainte acum mult timp nu eram crestin, credeam dar nu practicam, nu imi pasa dar un eveniment din viata foarte important m-a facut sa cred in El, sa constientizez ca ma iubeste si ca e alaturi de mine.Am inceput sa caut dovezi, sa citesc carti, sa caut despre toate religiile insa CRESTINISMUL m-a FASCINAT! Consider ca Hristos este Calea, Adevarul si Viata.In fiecare zi vad dovezi ca El exista.Eu nu merg pe principiul crede si nu cerceta care nici macar nu e in Biblie, eu cercetez si am gasit CREDINTA CEA ADEVARATA! Doamne ajuta!

| EmaS a răspuns:

Crestinii se fac nu se nasc.

| Mădă0611 a răspuns:

Multi o sa spuna ca au ales, dar ideea de dumnezeu o au in cap dinainte sa stie ca pot sa aleaga, asa ca nimeni n-a ales, eventual au trecut de la religie la secta, asta e alegere, dar tot crestini sunt.

| eQueenL a răspuns:

Nici macar nu sunt crestina. Tot ce pot spune e ca m-am nascut intr-o familie crestina, iar impunerea acestei religii este total gresita, si ar trebui ca fiecare sa-si aleaga liber religia. Ca si exemplu Satanismul spune ca fiecare are dreptul de a-si alege religia, si sunt total de acord cu asta.

| Raniia a răspuns:

Am cautat si mi-am dorit sa gasesc Adevarul.L-am gasit si m-am vindecat de o viata banala, lucru care ma ajuta sa-mi gasesc chemarea neobisnuita intr-o viata neobisnuita.

| M25M a răspuns:

Sunt putini care aleg apartenenta la o religie, in majoritatea cazurilor viitori adepti sunt indoctrinati de mici cand nu pot rationa singuri(nici nu aduc in discutie botezul).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru M25M):

Să înțeleg că nu ești botezat?

| M25M a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba da sunt.
Am avut ceva de zis si eu in privinta acestui proces :Nu!

| Angel0 a răspuns:

Nimic nu este intamplator.
Daca barza a decis sa ma lase la o familie crestina a avut motivele ei, nu crezi?
Cred ca aveam nevoie de o anumita lectie in viata aceasta, pe care crestinii o explica cel mai bine, probabil cea a umilintei de care duc lipsa.
Data viitoare o sa vedem de ce mai avem nevoie ca sa mai urcam o treapta pe scara evolutiei spirituale.
Si suntem abia la inceput de drum.Este suficient sa te uiti in jurul tau sau sa deschizi televizorul.
Epoca de piatra a evolutiei spirituale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crestinismul,la fel ca si celelalte religii, sunt CREDINTE si, intrucat ceasta presupune convingeri intime, nu pot fi inascute.Ca dovada, nu toti cei care se nasc intr-o religie raman si pe parcursul vietii, la religia respectiva.
Nu inteleg insa de ce ai ajuns tu la concluzia ca socitatea crestina "arunca cu piciorul in orice alta religie"? Nu crezi ca judeci pripit, si mai ales generalizezi?

| OOOLEOOO explică (pentru anonim_4396):

Nu judec, spun cea ce mi se intampla mie sau altor oameni, am vazut persoane buddiste care achizitionau carti despre Buddism pe ascuns ca sa nu fie criticati de poporul crestin.

"arunca cu piciorul in orice alta religie"
Este un fel de a spune ca un grup de persoane cu un numar mare de membri va marginaliza automat acele persoane care nu gandesc ca acel grup.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Da, ai dreptate, sunt oameni care gandesc si cum spui tu.Acestia sunt cei care s-au nascut si au mostenit o anumita religie, o practica din obisnuita, dar nu CRED in adevarul ei. Adevaratii credinciosi (nu habotnici), nu vor proceda niciodata, asa cum ai semnalat tu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prima varianta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Societate crestina, care arunca cu piciorul in orce alta religie? puiule? cine da cu piciorul aici? si dupa aia cu bata in balta? sant crestin fiindca am FOST crestinat de biserica, si am ramas dupa mult studiu care m-a convins ca este calea cea adevarata.da tu? ce esti? ateu, teligent, rational, care respecta si are STUDI?

Toti construim trupul crestinismului, credinciosi sau nu...De vreme ce suntem botezati crestini autamoat participam la construirea poporului crestin indiferent ca suntem sau nu credinciosi.

''cine da cu piciorul aici?'' Nu rescriu acelasi raspuns de 2 ori.

''ce esti?''
Adept al Rastafarienizmului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Tu faci greseli principiale.Trupul poate avea si parti in suferinta(stricate), pe care, mai devreme sau mai tarziu le elimina, pentru a nu contamina intergul.Deci,nu faptul ca esti botezat crestin iti da dreptul sa faci parte di randul drept-credinciosilor crestini, ci felul in care te comporti. Exagerand putin, este ca si cum daca esti tigan, trebuie sa fii neaparat si infractor.

Intr-adevar.