| AvalohAlyn a întrebat:

Eternitatea..ar putea exista?

Răspuns Câştigător
| GianyCatalin a răspuns:

Bineinteles,dar nu in lumea fizica! Exista, cu siguranta ceva dupa moarte! nu bezna totala asa cum zic multi. ori mori si te nasti in alta parte, ori Raiul..cine stie, o sa vedem si asta!

23 răspunsuri:
| Doub a răspuns:

Da! Nu doar ca ar putea exista, dar ea chiar exista!

| Zenicide a răspuns:

Intr-un univers finit? Nu prea cred, poate intr-o alta dimensiune.

| Inferno a răspuns (pentru Doub):

Pentru ca?

| Inferno a răspuns:

Nu in lumea asta.

| costis a răspuns:

Problema este de ce se zbat unii ca in ghearele mortii sa acopere ideea. De ce ii deranjeaza libertatea spirituala. De ce ii freaca ca eu sau x sau y credem in eternitate si nu se bucura de timpul lor finit. De ce nu sunt mai importante prieteniile, muzica, calatoriile decat obstructionarea libertatii spirituale a altuia.

| AvalohAlyn explică (pentru Zenicide):

Pai parca Universul era infinit d.p.d.v al stiintei.Acum e finit?

| CarlSagan a răspuns:

Da, eternitatea e aici si acum! Apoi mori, end of story, get over it!

| Zenicide a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Parerile sunt impartite. Eu cum sunt fan Lawrence Krauss si inteleg mai bine ceea ce zice mi se pare mai credibila parerea lui, cea ca universul ar fi finit.

| Inferno a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Universul e nemarginit, nu infinit. Termeni intre care nu se poate aseza semnul egal, cel putin nu in contextul stiintific.

| Darkmagic a răspuns:

Asta trebuie pusa la "Stiinta si filosofie", ca sa nu ma injuri pentru ca iti voi da un raspuns putin mai dificil de "digerat". laughing
Am sa-l simplific cat pot... happy

"Eternitatea" ar putea exista.
Infinitul, NU.

(ai spus undeva la aceasta intrebare:
"Pai parca Universul era infinit d.p.d.v al stiintei.Acum e finit?")

Diferenta in termeni e notabila, pentru a percepe "eternitatea", o fiinta trebuie sa fie "sensibila", adica sa fie capabila sa prelucreze informatii, "a gandi" si "a experimenta" sunt cele doua conditii pentru a fi numit "sensibil".

Exista doua cai pentru a prelungi longevitatea unor creaturi sensibile:
Una este de a supravietui cat mai mult timp posibil, CEALALTA, este de a grabi VITEZA gandirii si experimentarii.

Fizicienii fac presupunerea rezonabila ca experienta subiectiva a fiintelor asupra trecerii timpului depinde de viteza de prelucrare a informatiei.

In romanul "Dragon's Egg", Robert Foreword imagineaza un grup de fiinte care folosesc in gandire procese nucleare, nu electro-chimice (precum creierul uman).
Dat fiind faptul ca interactiunile nucleare sunt de mii de ori mai rapide decat cele chimice, o secunda pe scara timpului omenesc reprezinta echivalentul multor ani pentru respectivele fiinte.

Posibilitati ca timpul sa fie "intins", sa para o eternitate in mintile observatorilor au fost elaborate de Stephen Hawking, John Barrow, Frank Tipler, toate depind insa de detaliile fizice ale universului intr-o epoca apropiata de Big Crunch, de termodinamica, de relatii cuantice, ETC, toate, dificil de explicat scolareste, ca sa mai si priceapa unii cate ceva.
Complicat, nu? big grin

| a3e6u9 a răspuns (pentru Doub):

De ce crezi că există ceva etern? Nu e ca și cum ai putea verifica chestia asta, decât dacă ești tu însăți eternă.

Eternitatea a fost născocită de om pentru a evita niște răspunsuri la întrebări. În realitate, nimic nu e etern, totul e schimbător și trecător.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E la noi la galati.cimitirul de lux eternitatea.nu oricine ajunge acolo.de pilda cetatenii simpli si romanii de rand, nu au nici o sansa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Consider ca da, si consider ca eternitatea e vida, hai sa ne imaginam cate triliarde de ani au trecut pana sa apara universul, de fapt timpul nici nu exista.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru a3e6u9):

Gresesti, mai, omul modern modern, crede ca cei ce au inventat miturile, le-au facut cu buna stiinta, dar cel care a inventat termenul de eternitate, era o persoana care nu era constienta de anumite lucruri de care noi suntem constient. Cat despre eternitate, consider ca vidul e etern. A fost nimic inaiet de univers si acel nimic va fi si dupa el.

| a3e6u9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vidul de care vorbești e de fapt vid cuantic, unde apare tot timpul ceva, deci nimicul ăla nu e chiar atât de gol precum crezi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru a3e6u9):

Cam asa ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si daca acest univers s-a nascut din altele, asa cum te-ai nascut tu sau eu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, e si asta o posibilitate, insa in acest acest caz ne invartim in jurul cozi, deoarece nu putem afla cu exactitate care e origina universului original (scuza-mi pleonasmul), momentan cea mai acceptatibila teorie mi se pare ca e Teoria Corzilor. Imi pare chiar foarte interesanta. Mai ales tiind cont ca acest univers a aparut datorita unor deformari spatio-temporale data de obiectele cu masa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eternitatea ar putea exista doar ''la pachet'' cu existenta lui Dumnezeu... ceea ce ma indoiesc putin...

Daca vrei insa sa ramai etern(in inimile oamenilor) -adica sa ai parte de eternitate...''vesnica pomenire''-fa ceva care sa shimbe /revolutioneze lumea in bine si vei avea eternitate si dupa ce mori.
http://www.youtube.com/watch?v=PivWY9wn5ps

| Deliiiia a răspuns:

Exista eternitate, daca se accepta faptul ca lumea nu e doar materiala.

| danay72 a răspuns:

Exista,iar in curand Dumnezeu va aduce paradisul pamantesc unde nu va mai fi moarte. Psalmi37:9-11,29,Apocalipsa21:3,4

| milan9 a răspuns:

Desigur ca exista Eternitate...
Omul nu e doar suflet! Sufletul NU ÎNCETEAZĂ niciodată să existe!

Cât de sinistru trebuie să fie un cult CARE SPUNE ALBULUI NEGRU ŞI NEGRULUI ALB: ei bine, iehoviştii, în mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:

"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;

| Mădălllinna a răspuns:

Da..trebuie doar sa crezi!