Cand iti intra si tie in cap faptul ca noi nu avem nici un zeu?
Ai si tu dreptate zeii sunt lucrari omenesti, mai ai mult de mancat ca sa ajungi de la un simplu zeu la DUMNEZEU!
Caruia de fapt I se spune : Iahve, Iahveh, Iahweh, Yahwe, Yahweh, Yahoweh, Iehova.
Elohim – Domnul Dumnezeu, Cel puternic, divin (Geneza 1:1)
Adonai - Domnul, indicând o relaţie de tipul Stăpân-slujitor (Exod 4:10, 13)
El Elion – Cel Preaînalt (Isaia 14:20)
El Roi – Cel ce vede totul (Geneza 16:13)
El Shaddai – Dumnezeu atotputernic (Geneza 17:1)
El Olam – Dumnezeu cel veşnic (Isaia 40:28)
Yahweh - DOMNUL "Eu sunt", având sensul de Dumnezeu veşnic, existent în El Însuşi (Exod 3:13, 14).
http://ro.wikipedia.org/wiki/YHWH
Alți dumnezei se închină Lui" (Psalm 97:7 - 9
Biblia originala este scrisa in limba ebraica, iar traducerea nu putea sa fie exact ca originala tocmai de aceea avem trimiteri la versete pentru a vedea ce inseamna acel verset, iar daca te duceai dupa trimiteri intelegeai ce voia sa spuna de fapt:
Şi, când duce iarăşi în lume pe Cel întâi născut, zice: „Toţi îngerii lui Dumnezeu să I se închine!"
" Să nu vă faceţi idoli, să nu vă ridicaţi nici chip cioplit, nici stâlp de aducere aminte; să nu puneţi în ţara voastră nicio piatră împodobită cu chipuri, ca să vă închinaţi înaintea ei; căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru."
8 Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în ape sub pământ.
Atunci de ce as crede versetele tale?
Cauta Biblia originala si ai sa vezi ca in mare este exact la fel. Eu ziceam ca unele cuvinte nu sunt traduse exact, pentru ca nu ai cum sa traduci o carte dintr-o alta limba cu acelasi cuvinte, insa doar intelesul sa fie acelasi.
Iar Bibliile traduse lasa loc de interpretari atata tot, nu faptul ca e scrisa gresit sau e minciuna.
Tu ai spus ca e scrisa gresit nu eu, versetul ala e original din thora
Nu am zis ca e scrisa gresit, de ce imi rastalmacesti vorbele?
"unele cuvinte nu sunt traduse exact, pentru ca nu ai cum sa traduci o carte dintr-o alta limba cu acelasi cuvinte, insa doar intelesul este acelasi." iar intelesul este acela dat de trimiterile biblice.
Hi sa-ti spun eu ceva Dumnezeu chiar exista cum poti explica invierea mantuitorului, cum poti explica cand profetul daniel a fost aruncat intr-o groapa cu lei dar acestea nu i-au facut nimic, cum poti explica invierea fiului vaduvei, cum poti explica?! iti spun eu nu poti explica.
Ai vreo dovada ca a inviat? poti dovedi ca o fost aruncat? poti dovedi cele afirmate?
Da tu ai dovada cu nu exista?
Tu sustii sus si tare ca nu exista da ai dovezi eu am Invierea si minunile, afla mai multe citind Biblia
Cel ce afirma vine cu dovezile eu neg existenta lui cum negi tu existenta a 2700 de alti zeii
Da! da stam bine sa ne gandim au ramas atatea orasul sfant, crucea pe care a fost rasticnit isus si avem biblia.
Bun sa zicem. 1 Cum explici tu ca nu exista Dumnezeu? 2. Cum explici minunile Lui?
1 pentru ca nu exista nici o dovada 2 ce minuni?