| RAY a întrebat:

Eu sunt ateu și nu cred in existenta a absolut nimic supranatural,paranormal dar am o frica involuntara pentru fantome, mai sunt persoane in situația mea? Ironic e că îmi plac filmele de groaza deci nu prea am văzut în ultimul timp că nu prea ai ce vedea, faza e că îmi încurcă somnul coșmarurile

Răspuns Câştigător
| RazvanRfi a răspuns:

Ești perfect rațional în convingerile tale, dar creierul uman nu funcționează mereu logic. Frica de fantome nu înseamnă că le consideri reale, ci doar că subconștientul tău reacționează la stimuli care au evoluat ca mecanisme de supraviețuire. Nu e nevoie să crezi în supranatural ca să te sperii de umbre, sunete ciudate sau ideea de necunoscut.

Dacă ai fost expus de mic la povești de groază, filme horror sau alte elemente care asociază întunericul cu pericolul, e normal ca mintea ta să reacționeze așa, chiar dacă la nivel conștient știi că e absurd. Coșmarurile sunt doar deșeuri mentale, nu mesaje dintr-o altă dimensiune.

Dacă vrei să scapi de această frică, confrunt-o direct. În loc să eviți filmele horror, analizează-le critic. Observă clișeele, efectele speciale, modul în care sunt construite scenele de suspans. Când începi să vezi mecanismele din spate, frica devine ridicolă. Fantomele nu există, dar psihologia umană da, și tocmai asta te face să reacționezi așa.

10 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

laughing)
hotaraste-te: crezi sau nu in supranatural?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ca sa scapi de cosmaruri, solutia e simpla: nu te mai uiti la filme de groaza.

| RAY explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Ultimul a fost o comedie de groaza, cu un actor negru comic, nici vorba de groaza, ciudat e că îmi plac și poveștile, legendele creppy, dar nu-mi înțeleg frica din moment ce eu nu concep așa ceva în realitate

Nu,nu cred, cred că absolut totul are o cauza naturală, nu ar putea exista ceva fara o cauza naturală, nu cred in viața de apoi

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru RAY):

Daca vrei sa intelegi de unde vine frica, fa o sedinta de regresie.

O sa vb cu doctorita, tu crezi în așa ceva?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru RAY):

Vezi ca nu la Dr se face sedinta de regresie. Cauti un psihoterapeut care practica sedinte de regresie sau poti incerca QHHT

| FreddieM a răspuns:

,, Nu cred in supranatural dar ma tem de fantome'', nu au ce cauta în aceeași propoziție. laughing)) Cam la fel ca ala care crede în D-zeu dar și în cititul în stele (astrologie).
Cheers

| RAY explică (pentru FreddieM):

Ateismul e doar lipsa teismului, poti crede in horscop ca ateu

| RAY explică (pentru RazvanRfi):

Am citit o carte in care sa analizat viteza ratiuni vs emoti, sa ajuns la concluzia ca vizionarea unui film de groaza poate inhiba ratiunea