Dragul meu cainii sunt inteligenti, au un simt mai bun ca noi de o mie de ori. cainii nu te tradeaza, nu rade de tine si nu te lasa la greu, insa oamenii da. de aia e special sa ai un animal de companie. de exemplu eu am un caine pe care il cheama rocky si are 2 ani. de mic de cand s-a nascut l-am luat la mine acasa si l-am crescut si dresat pana in ziua de azi. cand plang vine langa mine si ma linge pe obraz si imi sterge lacrimile, cand rad el se joaca cu mine, cand plec undeva de exemplu la magazin ma duc cu el si nu il tin legat sta in fata magazinului si ma asteapta pana ies. nu se misca de acolo. Cand ma lovesc imi curata rana pentru ca saliva de caine e foarte buna pentru rani. cand il certi sau il bati ( nu e recomandat sa il bati deoarece el nu te musca si nu iti face nimic, el iti vrea doar binele) el ramane langa tine indiferent de situatie, pe scurt cainele e cel mai bun prieten al omului. sper ca ti-am fost de ajutor , sa ai o zi buna!
Animalele au doar viata, nu si suflet. Ele traiesc, mananca, se comporta instinctual, nu gandesc avantaje, dezavanyaje, consecinte, sentimente. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa avem grija de ele si sa le hranim, dar sa nu le ridicam la un rang egal cu al omului.
Animalele au suflet exact ca si omul, doar ca la alt nivel de evolutie.Biblia a fost scrisa de niste tolomaci.
Dacă te gândești realizezi că și oamenii și câinii nu sunt decât niște bucăți de carne care au rolul de a se reproduce și de a-și trimite genele mai departe, de fapt orice organism este un adăpost construit de gene, pentru gene care să le faciliteze supraviețuirea și continuitatea, restul lucrurilor pe care le simți, gândești, iubești sau urăști sunt niște reacții chimice și electrice asupra cărora tu nu ai nici un control.
Diferă de la caz la caz, există oameni inteligenți, exist oameni mai puțin inteligenți, există animale istețe și animale... normale. E clar că oamenii sunt mai dezvoltați intelectual decât câinii. Ok, câinii nu „ vorbesc " aceeași limbă ca noi și nu prea te poți înțelege cu ei, în schimb cu un om te poți înțelege chiar dacă e chinez, sau nu vorbește aceeași limbă ca tine. Câinii au o minte cam simplă, un câine poate deveni „ inteligent " prin dresaj, cu toate acestea are o capacitate a memoriei redusă, nu poate învăța prea multe iar dacă nu exersează destul de des va uita ceea ce a învățat. În timp ce un om poate învăța mult mai multe lucruri și le reține mai bine. Dar uite ceva interesant. Câinii pot visa la fel ca noi. Am văzut pe Facebook un câine ce dormea și la un moment dat a început să dea din picioare, s-a sculat de jos și a început să alerge prin cameră și s-a trezit când s-a lovit de un perete. Deci acel câine cu siguranță a visat ceva.
În concluzie, nu știu dacă câinii sunt conștienții de ceea ce sunt ei, nu prea cred, au o „ inteligență " limitată și fragilă, unele animale par mai inteligente învățând anumite lucruri simple prin dresaj sau prin faptul că stau în permanență pe lângă oameni, inteligența se molipsește, la fel și prostia. Nu sunt chiar niște „ bucăți de carne ", adică au și ei creier, cu siguranță sunt mai inteligenți decât o plantă, dar nu suficient cât să poți să „ discuți " cu ei, așa cum poți de exemplu cu un copil de 3 ani.
Tu gandesti ce spui, sau uiti sa conectezi si creierul atunci cand deschizi gura? Animalele sunt exact ca omul, si ele au sentimente, si ele pot simti bucuria, tristetea, frica, si probabil cam atat, dar ele au aceste sentimente la un nivel diferit de al omului. De ce sa nu le ridicam la un rang egal cu cel al omului? Sunt unele animale, care merita tratate mai bine decat unii oameni. Probabil ai auzit de fraza "cainele este cel mai bun prieten al omului", tu asa te comporti cu prietenii tai? Nu vrei sa fie la un rang egal cu al tau? Asta inseamna nepasare si egoism fata de animale. Ar trebui sa-ti fie rusine de ceea ce ai spus!
Ma bucur ca mai exista oameni ca tine, care stiu sa aprecieze animalele. Imi place raspunsul tau. Bravo!
Diferenta intre noi si caini este ca noi impartim faptele in doua: rau si bine.
Se bazeaza pe reflexe, la fel ca oamenii in starea obisnuita. cine te.a mintit ca esti constient?
Omule din moment ce un caine se joaca cu un copil si nul musca tu ce crezi? normal ca e constient de existenta lui si ele au sentimente ca si noi,si ele plang, se bucura, se joaca etc
cand merg lei la vanatoare ai impresi ca nu gandesc ce urmeaza sa faca? sunt caini care plang dupa stapani lor oare de ce? fiecare animal are personalitate diferita ce noi suntem la fel? in mare parte si noi suntem condusi de acele impulsuri
sex, mancare, emoti etc
omul e o fiinta emotionala nu rationala, caini inca nu au facut un razboi mondial sau alta specie doar omul ucide din placere un animal nu
Ai avea încredere să iei un câine mare din sălbăticia urbană (orice câine, chiar și unul fioros) și să faci aceleași lucruri cum faci cu câinele tău?
Animalele nu au rațiune ca și oamenii.Dar au fost creați cu niște instincte extraordinare și calități pe care de multe ori, oamenii nu le mai manifestă.
LisaJulie întreabă: