Da-mi voie sa iti explic, Isus spune ca El este pastorul cel bun, El iubeste atat de mult persoana ta si a mea incat isi da viata pentru tine, iar pastorul care nu este pastor este pastorul sau preotul (care este platit) sau fariseii, nu esti al lor si cand vine un necaz te lasa singur, nu le pasa cu aevarat de tine. Dar in acest verset apare cuvantul din evreiasca ''psiuhe'' care inseamna sufletul. Isus spune '' Eu te iubesc si te pretuiesc atat de mult incat pentru tine imi dau si sufletul, pentru tine dau TOT'' Si asta ne-a fost demonstrata la cruce cand Hristos a fost omorat, biciuit, scuipat, cu barba smulsa, batjocorit pentru tine si pentru mine. Pentru Hristos tu este foarte important si El te vegheaza mereu si este plin de bucurie de dragul tau. ''Doamne isuse am pacatuit impotriva ta, a vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatului meu, cred ca tu esti fiul lui dumnezeu, si te primesc pe tine ca mantuitor personal si ca domn al vietii mele, imi predau viata tie''
din acest moment duhul sfant vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, si nu vei mai fi despartit niciodata de dragostea, iubirea, caldura, grija tatalui ceresc'' cand vei alege sa fii fiul lui, toate pacatele tale sunt sterse, ai puterea invierii lui Hristos in tine si vei fi pentru totdeauna fiul Lui Hristos. Cntinua sa cercetezi biblia sub calauzirea pastorului sau a cuiva care sa te ajute sa o intelegi, prin puterea Duhului fant.
Conform mai multor crestini: Biblia este o carte cu fapte reale, cu metafore, cu legende. In ce categorie se situeaza asta?
Din perspectiva mea, e doar o analogie cu firea umana. De ce trebuie sa fie personaje din Biblie pastorii aia?
Nu e un pastor prea bun din moment ce nu mai stie nimeni de el de vreo doua mii de ani si oile sale se cearta pe Biblie si sunt raspandite in enspe mii de secte.
Dar daca vrei sa comentez ca in analizele literare la romana, o voi face: "Secventa releva iubirea lui Isus, vazut ca un pastor bun, care doreste sa isi apere si sa isi educe oamenii. Oamenii, in schimb, sunt reliefati prin intermediul oilor, reprezentand astfel firea umana de a se lua unii dupa altii si de a nu trece nimic prin filtrul gandirii si nevrand sa inteleaga lumea inconjuratoare. De asemenea, "pastorul platit si cel care nu e pastor" reprezinta preotii carora nu le pasa de credintele oamenilor si ii atrag in biserica pentru a ii suge de bani si a se fali in Mercedes-uri, exacerband disperarea oilor bolnave carora nu le-a ramas decat credinta."
Gresit. Duhul Sfant cand vine apar niste semne, puteri de a face minuni.
Cand e vorba de a intelege Biblia ultimul om de la care primesc sfaturi este fratele meu, si niciodata pastorul sau preotul deoarece el nu cunoaste Biblia, el cunoaste o dogma religioasa pe care ti-o spune si tie. Daca pastorii, preotii si prezbiterii ar cunoaste Biblia toate religiile ar avea aceeasi invatatura. Eu studiez Evanghelia sub calauzirea singurului invatator Iisus, adica studiez ce scrie in Evanghelie nu ce scrie in diverse brosurele, in traditie, in scrierile sfintilor, sau in conferintele mai marilor bisericilor
Ai raspuns foarte corect (si ma bucur ca ai spus ca atunci cand alegi crestinismul toate pacatele sunt sterse - multi nu cred asta) dar ai si invataturi ale unei doctrine, care chipurile stie mai multe decat sunt lasate sa fie stiute, cum ar fi faptul ca barba ii era smulsa.
Inca ceva - eu stiu ca Iisus a murit pe cruce pentru a aduce o jertfa lui Dumnezeu asa cum aduc toti marii preoti. Diferenta este ca Iisus a adus ca jertfa pe el insusi. El nu a murit pentru pacatele cuiva si nici nu are sens expresia. El a scos crestinii de sub lege iar in acest fel acestia nu mai fac pacate deoarece nu exista o lege pe care sa o incalce (daca vrei, pot demonstra cu citate acest lucru). Prin urmare crestinii sunt fara de pacat deoarece atunci cand se crestineaza i se sterg pacatele iar dupa aceea nu mai poate face altele pentru ca e scos de sub Lege. De aceea crestinii se mai numesc si sfinti. Asta nu inseamna ca odata ce te-ai crestinat asa ramai pana la moarte. In momentul in care nu mai respecti modul in care Iisus a spus sa traiesti si sa fii, incet, incet Duhul Sfant te paraseste pentru ca El nu poate locui intr-un loc intinat
Ai dreptate, in afara de crestini nimeni nu mai stie de El!
Imi pare rau, dar cand Duhul Sfant vine El pune in tine o putere si chiar in mijlocul necazurilor, in mijlocul furtunii tu ai pace, Duhul Sfant este cel care te intareste si merge alaturi de tine prin viata, nu inseamna neaparat ca daca ai Duhul Sfant poti sa faci minuni.
Asta face speranta pe care o ai atunci cand crezi nu Duhul Sfant. Acesta trebuie sa faca altceva, cum ar fi sa-ti descopere tot adevarul cum a spus Isus. De ce nu il crezi pe Isus si preferi invataturile omenesti?
Este adevarat dar in biblie scrie ca Duhul Sfant are responsabilitatea sa ne ridice si sa ne incurajeze cum a spus Isus ''Voi pleca la tatal dar nu va voi lasa nemangaiati, nu va voi lasa singuri, o sa va trimit un alt mangaietor, pe Duhul Sfant'' Duhul Sfant are responsabilitatea sa ne mangaie in necazuri. Cand simti ca nu mai poti parca simti o soapta in duhul tau '' Ba da poti, pentru ca eu sunt cu tine, te poti baza pe mine, voi fi mereu langa tine si nu te voi parasi niciodata''
Te inseli, Biblia nu are un mesaj clar, lamurit, ci este multi-interpretabila. Taman d-asta exista peste 41000 de culte crestine: fiecare intelege Biblia in alt mod. Sensul Adevarat al Bibliei (TM) este pur si simplu o aberatie.
Sau cum zic logicienii: ex contradictione quodlibet.
De fapt ebraica liturgica este asa de prost cunoscuta incat nicio traducere a Bibliei nu poate fi corecta, sunt doar niste aproximatii foarte grosiere (inclusiv traducerile in ebraica moderna).
Interpreteaza si citatul urmator, in cate feluri vrei, si spune ce nu e clar :
"Iar dacă Evanghelia noastră este încă acoperită, este pentru cei pierduţi,
În care Dumnezeul veacului acestuia a orbit minţile necredincioşilor, ca să nu le lumineze lumina Evangheliei slavei lui Hristos, Care este chipul lui Dumnezeu."
(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 4/2, 3)
Mie mi se pare clar faptul ca unii nu inteleg Biblia, si asta din mai multe motive : ori nu o citesc, ori au auzit de pe la altii ce scrie, ori a fost manipulat de stiinta sau mai marii unei biserici, ori este unul din cei care pot citi cat vor si nu vor intelege niciodata asa cum spune versetul urmator:
"Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără cucernicie, Lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, neiubitori de bine, Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, Având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te şi de aceştia. Căci dintre aceştia sunt cei ce se vâră prin case şi robesc femeiuşti împovărate de păcate şi purtate de multe feluri de pofte, Mereu învăţând şi neputând niciodată să ajungă la cunoaşterea adevărului."
(Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel – 3/2-7)
Duhul Sfat nu are nici o responsabilitate fata de vreun om, eu nu am gasit in Evanghelie scris asa ceva, si nici faptul ca nu te paraseste niciodata. Duhul sfant nu sta intr-un corp intinat. Daca ai ales sa fii crestin trebuie sa traiesti ca un crestin altfel vei fi parasit de toti, inclusiv de Duhul Sfant.
Inca ceva - spune adevarul pentru. ca un crestin nu minte niciodata, ai simtit vre-odata o soapta in duhul tau? Ti-a spus Duhul Sfant vre-odata ca este cu tine?
Lasati abureala dogmelor si studiati voi Evanghelia. Evanghelia se invata de la singurul invatator care este Iisus nu de la cei care au un interes ca tu sa faci parte din biserica lor. Din cauza ca vorbiti aiureli dati apa la moara celor care critica pe crestini, si daca ar fi numai atat nu ar fi rau, ba inca ar fi chiar constructiv, dar ei critica si pe Dumnezeu spunand ca a dat crestinilor invataturi fara logica si ca nu e drept, iar daca asta e din cauza oamenilor care propovaduiesc dogme atunci nu mai e bine deloc
Dragul meu prieten, mai ai foarte multe de studiat. Nu a spus Dumnezeu in biblie ''Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi''? Nu a spus Isus ca ne va trimite un mangaietor ''Care va fi cu voi in veac'' adica pentru totdeauna. Nu a spus Dumnezeu ''Chiar daca o mama copilul si-l va lasa, eu pentru tine popoare intregi voi da, eu nu te voi lasa''? Nu a spus Dumnezeu ''ma voi ingriji de toate trebuintele voastre''? Nu a spus Dumnezeu ca ne iubeste cu o iubire vesnica si ca ne mangaie mereu? Nu a spus Dumnezeu oare ca odata mantuiti Duhul Sfant ne-a pecetluit PENTRU ZIUA RASCUMPARARII, suntem pecetluiti de El pentru TOTDEAUNA. Nu este scris in evanghelii ca ''Nu stiti ca voi nu mai sunteti ai vostrii? caci ati fost CUMPARATI cu un mare pret, Sangele Domnului Isus Hristos''. Vezi tu, ceea ce ai spus tu este intr-o totala contradictie cu ce spune Dumnezeu. Dovedeste-mi te rog, cu versete biblice ca ceea ce spun eu sunt minciuni. Cand eu ti-am enumerat o multime de versete in care Dumnezeu spune exact ceea ce ti-am spus despre El.
Dupa cum ti-am spus: Sensul Adevarat al Bibliei (TM) este simptom de suficienta idioata, e o idee scornita de agarici inculti.
E clar ca nu te intelegi cu niciuna dintre culte si nici cu studiul academic al religiei si vrei sa-ti dai singur dreptate. Deci ai stofa pentru lider de secta, cu conditia sa te si creada cineva si sa se-nchine la tine.
"Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădiţa şi se usucă; şi le adună şi le aruncă în foc şi ard. Dacă rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi, cereţi ceea ce voiţi şi se va da vouă... Dacă păziţi poruncile Mele, veţi rămâne întru iubirea Mea după cum şi Eu am păzit poruncile Tatălui Meu şi rămân întru iubirea Lui... Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc."
Sfânta Evanghelie după Ioan - 15 /selectii din capitol
Exista un "daca "! Daca ar fi fost certitudini ar fi disparut credunta - pai ce facem? credem sau stim sigur ca vom fi mantuiti?
Nu mi-ai raspuns la intrebare : Ai simtit vre-odata o soapta in duhul tau? Ti-a spus vreodata Duhul Sfant ca este cu tine? Intreb si eu, doar tu ai spus ca mai am multe de invatat
2 Ioan 1:8" Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină. "
De ce trebuie sa nu pierdem rodul muncii noastre daca el este garantat asa cum ai spus?
Dragul meu prieten, eu nu am spus ca vei primi totul pe degeaba, este adevarat ca trebuie sa rodim, de ce? Pentru ca cei nemantuiti vor merge la judecata lui Dumnezeu, iar cei mantuiti vor merge la Isus unde asa cum scrie in biblie ''lucrarea fiecaruia va fi ata prin foc'' adica Isus ne va judeca lucrarea si in functie de ea vom primi sau vom pierde rasplata, dar tot Isus spune in acelasi verset ''cat despre ei, vor fi mantuiti dar ca prin foc'' Isus iti asigura locul in cer dar nu vei fi rasplatit daca faci raul, nu te vei bucura la fel ca ceilalti, nu vei avea aceleasi daruri si coroane.
Bossa100000 întreabă: