anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Exista binele si raul pentru ca Dumnezeu e si bun si rau?

18 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu poti stii asta si nu vei afla niciodata.
Cel putin nu pe lumea asta, daca o exista alta in care sa aflii.

| IvanMihai a răspuns:

Sau exista doi zei: Dumnezeu si dracul.

| capito a răspuns (pentru anonim_4396):

Un raspuns frumos. Stiu sunt multe intrebari fara raspuns, dar intreb si eu asa ca sa vad ce cred altii chiar daca am sa fiu si judecat gresit

| capito a răspuns (pentru IvanMihai):

Posibil,numai ca aici apare intrebarea, de unde a aparut dracul? si daca e asa cum se zice in biblie ca dracul e un inger care a fost candva bun si care a fost creat de Dumnezeu atunci de unde a mostenit rautatea?

| IvanMihai a răspuns (pentru capito):

De ce ar trebui sa fi mostenit rautatea de undeva? Dar da Dumnezeu i-a dat libertatea de a fi rau.

| capito a răspuns (pentru IvanMihai):

Asa cum bunatatea si iubirea provin de la Dumnezeu si rautatea provine de la cineva. ca sa stii ce e iubirea trebuie sa iubesti ca sa stii ce e ura trebuie sa urasti si tot asa. daca El nu poate fi rau ma intreb cum o sa castige razboiul dintre eEl si satan.in fine asta e o parere de a mea si astept si parerile altora

Răspuns utilizator avertizat
| questsoul a răspuns:

De fapt, binele si raul nu exista reciproc, asa cum frigul este lipsa caldurii si intunericul este lipsa luminii, raul este lipsa binelui(credintei) din sufletul oamenilor. Rautatea nu se afla printre atributele divine.

| capito a răspuns (pentru questsoul):

Sursa lumini si a caldurii e soarele.sursa intunericul ramane sub semnul? eu zic doar ce am inteles din raspunsul tau. binele si raul exista asa pur si simplu neavand nici o sursa. inseamna ca asa trebuie sa fie si asa va fi tot timpul nu e nimic gresit daca faci rau sau bine.

| questsoul a răspuns:

Daca sursa intunericului si a frigului ramane sub semnul intrebarii, la fel poate ramane si sursa raului. Daca tii neaparat sa afli de ce exista rau, gandind logic, sistematic, ai 10 porunci pe care trebuie sa le respecti, daca incalci una din ele, automat ai facut un lucru "rau", valoarea de bine sau rau fiind data de moralitatea poruncii. Cu alte cuvinte Existand bine, automat, involuntar, apare raul fiind valoarea negativa a unei actiuni. Ca in exemplul de mai sus. Intunericul/frigul nu au o sursa, nu pot fi masurate, efectiv nu exista, insa sunt cuvintele pe care le folosim pentru a face referire la valoarea negativa a unor "lucruri".

| capito a răspuns (pentru questsoul):

Si asa nici binele nu exista e doar cuvantul pe care il folosim pentru a face referire la valoarea pozitiva a unor lucruri.nu exista bine sau rau asa vedem noi lumea.o fi si asta o varianta

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru capito):

Multumesc,pai asta cred. Si eu imi pun multe intrebari si nu primesc raspunsuri concrete. Nu cred ca trebuie sa ne facem griji. Crearea pamantului, istoria, religia sunt niste subiecte foarte delicate in care nu tot ce ne este spus este si adevarat.

| oprescudorin11 a răspuns:

Binele si raul sunt doar expresia libertatii noastre acordate de Dumnezeu.Binele si raul sunt un fel de expresie trofica.Perfectiunea Lui Dumnezeu in asta consta.Devenirea, transformarea si nu fixismul nu poate exista fara coexistenta binelui si raului.Un fel de dialectica.

| capito a răspuns (pentru oprescudorin11):

Si devenind un crestin o sa fiu un om liber? ma refer la credinta de care ne vorbeste in biblie, sau e fixism? si daca sunt liber inseamna ca sunt expresia binelui si raului. sau totul e un joc de cuvinte?

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

* nu poti sti...
* sa afli
Chiar așa, măi jwoww!?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

Da ....pai astfel cum vrei sa spun? Tu ce crezi?

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

E greșit cu doi "i"

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

EEEEE...ce Dumnezo' ¡¡Asta e, bine ca esti tu pe aici sa corectezi... happy

Întrebări similare