Logica umana nu ne spune ca e posibil ca ceva sa apara din nimic, insa unii fizicieni sunt de parere ca big bang-ul s-ar fi generat din nimic. Daca te gandesti, tot dupa logica noastra muritoare, vei vedea ca originea universului nu se poate explica decat daca ceva a aparut candva din nimic, sau exista dintotdeauna, deci n-a avut origine, deci practic tot din nimic a aparut. Dar oricum, logica noastra nu se aplica cand vine vorba de probleme ce tin de univers. Noi am evoluat aici pe Pamant, si gandirea umana e adaptata doar la conditiile de aici. Ea nu se mai aplica la cosmos.
Inca nu se stie inca ce a cauzat acel big bang, dar din nimic sa apara un creator care din nimic creaza totul e prea de tot,vezi tu in jurul tau zeii,nu exista nici macar o dovada una singura oamenii cred pentru confortul lor mental atata tot, ratiunea e valabila pentru orice lucru parerea mea, natura nu are nevoie de creatori, forte, zeii
In univers se observa o crestere in complexitate pe masura ce trece timpul. Deci, teoretic, cu cat mergi mai mult in trecut cu atat complexitatea scade. Sa ai un zeu, adica o entitate asa de complexa, chiar de la inceput, care sa apara din nimic, nu respecta "regula" asta a evolutiei de la mai putin complex spre foarte complex in timp.
Hai sa fim seriosi.Nici unul din noi nu a vazut ca ceva sa apara din nimic vreo data, de aceea Big Bang-ul este doar o teorie.Dar daca ar fi sa apara ceva din senin, mai curand ar fi o explozie decat un zeu. Poate daca stam sa ne gandim, o explozie spontana are o sansa de 1 la sute de miliarde.Dar intr-o perioada te timp infinita asta se poate intampla.
A universe from nothing... Citeste cartea, e foarte buna.Stii ca materie cu antimaterie egal nimc. Daca ai putea sa faci inversul operatiei?
Pai, conform big-bang insusi universul a aparut din nimic.
Ba da. Se presupune ca inainte de big-bang nu a existat nimic. Concluzia logica o tragi tu... De unde a aparut big bang daca inainte nu exista nimic? Nu tot din nimic?
Stiinta nu spune ca din nimic o aparut big bang momentan nu stim
Modelul standard Big Bang afirmă că Universul a explodat dintr-un punct infinit de dens, cunoscut sub numele de singularitate. Totuşi, nimeni nu ştie ce ar fi provocat această explozie: legile cunoscute ale fizicii nu ne pot spune ce s-a întâmplat în acel moment.
Cum a aparut acel punct infinit de dens din nimic?
Eu am demonstrat pana acum ce am afirmat. De aici, sarcina demonstratiei nu-mi mai revine. Nu eu am spus ca universul a explodat practic dintr-un punct. Cine a afirmat asta trebuie sa gaseasca originea aparitiei punctului altfel afirmatia sa nu poate fi logic valabila. Pana acum nu exista un raspuns.
Singurele dovezi sunt dupa 300 de mii de ani dupa big bang, mai in trecut nu putem sa mergem ca nu exista radiati desi nici lumina
Dragul meu prieten, nu univers nu e o entitate cu personalitate proprie asa cum se presupune ca ar fi "Inteligenta Universala", iar universul nu aparut instanee a avut si el propria sa evolutie:http://www.tpu.ro/......-aparitia/
Am spus eu ca universul e o entitate cu personalitate proprie?
Nu,dar faza e ca e culmea cand compari un univers inert, cu o supraconstinta aparut din nimic, sau "existand din eternitate"
Pai daca este atat de simplu pe cum afirmi RAY23TM de ce nu creezi s is tu un univers din nimic? Voi care afirmati asa ceva inclusiv oamenii de stiinta ori sunt beti ori nebuni, chiar nu ganditi ca nu are cum din nimic sa apara nimic si nici nu poti demonstra?
recedaniel3 întreabă: