anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Exista crestini in Romania sau crestini doar cu numele?

70 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Crestin ADEVARAT inseamna sa RESPECTI cele lasate de Domnul Isus Hristos ca OBLIGATIVITATE pentru poporul Sau. Apocalpsa14, 12. Aici este rãbdarea sfintilor, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.
Astia sunt foarte putini in Romania dar avem destui crestini DOAR cu numele, e plina tara de ei.

| RAY a răspuns:

Romani in principiu sunt ipocriti,tradatori,mincinosi, tarfe cu o mie de fete, barfitori, cat despre credinta lor ei mai mult au o gandire primitiva, magica demna de evul mediu

suntserios
| suntserios a răspuns:

90% din crestinii din România sunt cresti de frica. Se duc la biserica si respecta sarbatorile ca nu cumva sa arda prin iad.

| Celcestietot a răspuns:

Există și creștini practicanți, dar într-o măsură mai mică, de aceea nu prea se văd. Restul țării este plină de creștini cu numele (cei care se numesc creștini).

Răspuns utilizator avertizat
| Holiday a răspuns:

Atata timp cat povestea dupa care se ghideaza crestinii e contradictorie si fara nici o noima, nu poate fi nimeni "adevarat" pentru ca oricat ai vrea sa faci ce scrie in cartulie, doua pagini mai incolo scrie sa faci invers. Deci...

| Endoryus a răspuns:

Majoritatea sunt doar cu numele. Multa ura au in vene si pe Dumnezeu in gura.

| Algo098 a răspuns:

Cred ca majoritatea nu sunt interesati de amanunte si iau credinta ca pe un zvon, ca pe un obicei, o traditie, un adevar complicat la care nu au acces, ca ceva ceva care ar trebui sa le faca bine fara ca ei sa faca mare lucru, deci e o combinatie de mandrie, speranta, frica si lacomie produse de niste povesti fanteziste generatoare de iluzii. Daca nu s-ar lasa inselati de povesti, ar vedea ca e totul o amagire: puterea si iubirea nelimitata a lui Dz se vede in spitalele pline cu bolnavi care nu beneficiaza de nici un ajutor divin.

| Irinel15123532 a răspuns:

Ambele variante.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ambele variante. Si de forma dar si adevarati.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, sunt creștini adevărați in România, Martorii lui Iehova, Mormonii, baptiştii.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Martorii lui Iehova, NU SUNT crestini. Crestin inseamna sa CREZI ca Isus Hristos ESTE Dumnezeu ceea ce "Martorii lui Iehova," resping.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Si sa nu uit, NICI Mormonii nu sunt crestini fiindca au mai multe neveste, lucru interzis CLAR de Domnul Hristos.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Totuși, în general nici evreii nu cred că Iisus este Mântuitorul.

Unde scrie în Biblie că nu au voie cu mai multe neveste happy? Cartea, versetul, orice mi-ar fi de folos.

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

Tit,6. Dacã este cineva fãrã prihanã, bãrbat al unei singure neveste, având copii credinciosi care sã nu fie învinuiti de destrãbãlare sau neascultare.
Deci cineva este fara prihana, adica crestin adevarat, daca are printre altele si o singura nevasta. Vorbim despre primii crestini.

In general evreii Nu sunt crestini iar noi nu avem treaba cu ei, evreii au alt statut in relatia cu Dumnezeu, fata de noi, neamuri.

| anonim_4396 explică (pentru Celcestietot):

1 Corinteni 7:2

Mulțumesc pentru răspuns! Dar eu mă întreb acum pe bune, raportându-ne la acest capitol : de ce Iisus nu ar accepta să ai mai multe neveste? Nu înțeleg, o cauză acolo tot trebuie să existe, ce ne poate împiedica în viziunea Sa ca noi să avem mai multe neveste, de exemplu să avem 2? Cu ce este greșit?

Nu știu ce să zic, dar este o treabă puțin ciudată cu Iisus dacă analizăm mai atent, eu așa înțeleg situația.

| Celcestietot a răspuns (pentru anonim_4396):

Mulțumesc și ție că te-ai implicat happy! La versetul 6 al acelui capitol ne spune că este un sfat, nu o poruncă.

Domnul Isus nu accepta mai multe neveste fiindca lui Adam i-a facut-o pe EVA, nu mai multe femei ci UNA.

Tu nu trebuie sa faci decat sa iei situatia ca atare daca nu intelegi ceva, intreaba la subiect, nu generaliza. pentru a primi un raspuns util.

| anonim_4396 explică (pentru Celcestietot):

Cu plăcere! happy Sfatul este un verset mai sus, că ar fi bine ca bărbatul să nu se atingă de femeie... În acest verset, în schimb, este vorba despre o îngăduință, despre o soluție împotriva desfrânării.

| Celcestietot a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, se refera la faptul ca sa isi ia femeie orice barbat ca sa nu se apuce de desfranare si sa interactioneze doar cu a lui.

Da, este adevarat ca Adam a avut pe Eva la inceput. Dar daca un barbat oarecare are deja o femeie si alta il place si va fi singurul in viata ei cu care se potriveste, are ceva daca acel barbat va avea 2 sotii care se vor bucura de atentie in aceeasi masura? Nu ar fi mai bine ca acea femeie sa isi gaseasca fericirea langa barbatul care are deja o nevasta? Pana la urma ce este rau in asta? Stiu ca la inceput a fost 1 cu 1, dar acum traim intr-o lume a creatiei cazute si regulile s-au schimbat, oamenii s-au inmultit. Eu cred ca ii vei face un bine acelei femei singure si nu vad ceva gresit in asta.

Voi intreba pe mesaj privat.

Am si eu o intrebare, de ce doua si nu trei? Dar daca-s trei de ce nu saptezeci si sapte de virgine la la musulmani cand ajung in Rai, ca Dumnezeu nu are alta treaba decat sa le faca in fiecare dimineata pe dezvirginate din nou virgine, ca sa aiba ce sa dizvirgineze saracu islamist. Vorba manelistului, fara numar, fara numar.

Buna gluma laughing. Dar totusi, este doar una in plus, nu mai multe, doar una. Am ramas tot nedumerit, ma poti ajuta serios acum happy?

Dumnezeu NU se joaca, UN barbat, O femeie. De ce nu doi barbati si o femeie?

Pai este o lume cazuta rezultata din urmarile creatiei, deci ceea ce nu este din incredintare sau in Dumnezeu este pacat. Nu doi barbati si o femeie, ca daca vor amandoi sa actioneze, nu este bine, dar un barbat si 2 femei mai merg, stii si tu de ce.

NU merg sub nici o forma fiindca UN BARBAT si O FEMEIE fac un OM, citeste Geneza, deci cei doi sunt UN INTREG, SUNT COMPLEMENTARI formand un INTREG. nu poti uni doua jumatati de tip B cu o JUMATATE de tip F, Rezultatul ar fi UN INTREG si o JUMATATE de tip B. Deci un Barbat singur pe langa un OM.
Dumnezeu SPUNE :26. Apoi Dumnezeu a zis: "Sã facem OM dupã chipul Nostru, dupã asemãnarea Noastrã; el sã stãpâneascã peste pestii mãrii, peste pãsãrile cerului, peste vite, peste tot pãmântul si peste toate târâtoarele care se miscã pe pãmânt."
27. Dumnezeu a fãcut pe om dupã chipul Sãu, l-a fãcut dupã chipul lui Dumnezeu; parte bãrbãteascã si parte femeiascã i-a fãcut.

Stiu Geneza happy. Am spus ca nu doi barbati si o femeie, ci invers, doua femei si un barbat, asa merge. Am scris si despre faptul ca lumea s-a schimbat cu mult fata de la inceput cand a fost in Gradina Edenului, deci ceea ce facem noi aici nu ar fi trebuit sa se intample.

Nu conteaza cine cu cine DACA nu URMEAZA Cuvantul lui Dumnezeu. Se tot relata ca in India este un sat unde o femeie traieste cu CINCI frati. UN barbat plus O femeie formeaza UN OM. Orice alt amestec NU ESTE Divin deci este DEMONIC.

Pai dar unde este scris ca ne-a spus Dumnezeu ca nu avem voie sa luam mai multe femei, nu mai multi barbati?
De ce ar fi un amestec demonic sa ai mai multe sotii, nu formeaza mai multi oameni si omul nu face sex de multe ori pana se decide sa procreeze? Acela nu este pacat, de exemplu, in cadrul casatoriei (luam situatia asta).

"Pai dar unde este scris ca ne-a spus Dumnezeu ca nu avem voie sa luam mai multe femei, nu mai multi barbati? "
In Biblie, dar va las pe voi sa gasiti unde scrie ca sa aveti putin mintea ocupata si sa nu ganditi toata ziua la dracisme.

Eu nu am gasit in Biblie asta, ma gandeam ca poate ma ajuti tu, poate esti mai experimentat sau ai fost mai atent, si chiar intrebam pe bune.

DACA eu studiez Biblia si tu DOAR asculti ce spun eu, NU TI SE VA FIXA in creier informatia, asa ca STUDIATI Biblia.
"2. Dar trebuie ca episcopul sã fie fãrã prihanã, bãrbatul unei singure neveste, cumpãtat, întelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeti, în stare sã învete pe altii.
3. Sã nu fie nici betiv, nici bãtãus, nici doritor de câstig mârsav, ci sã fie blând, nu gâlcevitor, nu iubitor de bani;
4. sã-si chiverniseascã bine casa, si sã-si tinã copiii în supunere cu toatã cuviinta.
12. Diaconii sã fie bãrbati ai unei singure neveste, si sã stie sã-si cârmuiascã bine copiii si casele lor.
13. Pentru cã cei ce slujesc bine ca diaconi, dobândesc un loc de cinste si o mare îndrãznealã în credinta care este în Hristos Isus.
6. Dacã este cineva fãrã prihanã, bãrbat al unei singure neveste, având copii credinciosi care sã nu fie învinuiti de destrãbãlare sau neascultare. "

Dar sa nu crezi ca eu nu am studiat din Biblie si ca ascult doar la tine, stiam acea sursa. Acolo este doar parerea lui Pavel, care este om.

Pavel A FOST trimisul lui Dumnezeu pentru noi, pentru neamuri asa ca daca nu cred ce spune Pavel, nu cred nici ce spune Dumnezeu.

Si altii au fost oamenii lui Dumnezeu inainte de Pavel si acestia inca mai exista in zilele noastre. Oamenii (cu adevarat a) lui Dumnezeu ai zilelor noastre de ce sunt de necrezut?

Sunt destui oameni ai lui Dumnezeu si acum DAR nu ca Pavel.

Păi dar ce a făcut Pavel de este special?

Da, Pavel a fost INITIAT si CHEMAT direct de Dumnezeu printr-o viziune. Pavel era unul din cei mai destepti evrei ai vremii. El a fost scolit de catre Gamaliel pentru a deveni Mare Preot dar Dumnezeu l-a chemat inainte facandu-l ucenic al SAU.

Și cei care l-au văzut pe Dumnezeu
înafara de Pavel, nu sunt și ei speciali sau creștinii practicanți, nu sunt și ei importanți, ori vorbele acestora?

Ba da, sunt Ucenicii cei care au fost chemati in mod direct DAR Pavel NU la intalnit pe Hristos in viata reala si Biblia consemneaza ca Pavel a PRIMIT o chemare Speciala consemnata chiar de Ucenici.

| DoctorWh0 a răspuns:

As zice ca marea majoritate sunt doar cu numele.
In special ortodocsii, in principal pentru ca sunt cei mai multi.
Asta nu inseamna ca nu e plin de ipocriti la toate confesiunile.

| Dana1999 a răspuns:

Sunt dar ei nu vin sa te convingă pe tine cât de credincioși sunt ei. Cred și sunt multumiți cu asta.

| DuckDodgers0 a răspuns:

Ambele

| Whateverrr a răspuns:

Exista si crestini adevarati, dar din pacate majoritatea romanilor sunt doar religiosi, dar nu au o relatie personala cu Dumnezeu

| alex598 a răspuns:

Există și creștini reali și creștini doar cu numelehappy