Cred ca majoritatea nu sunt interesati de amanunte si iau credinta ca pe un zvon, ca pe un obicei, o traditie, un adevar complicat la care nu au acces, ca ceva ceva care ar trebui sa le faca bine fara ca ei sa faca mare lucru, deci e o combinatie de mandrie, speranta, frica si lacomie produse de niste povesti fanteziste generatoare de iluzii. Daca nu s-ar lasa inselati de povesti, ar vedea ca e totul o amagire: puterea si iubirea nelimitata a lui Dz se vede in spitalele pline cu bolnavi care nu beneficiaza de nici un ajutor divin.
90% din crestinii din România sunt cresti de frica. Se duc la biserica si respecta sarbatorile ca nu cumva sa arda prin iad.
Martorii lui Iehova, NU SUNT crestini. Crestin inseamna sa CREZI ca Isus Hristos ESTE Dumnezeu ceea ce "Martorii lui Iehova," resping.
Crestin ADEVARAT inseamna sa RESPECTI cele lasate de Domnul Isus Hristos ca OBLIGATIVITATE pentru poporul Sau. Apocalpsa14, 12. Aici este rãbdarea sfintilor, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.
Astia sunt foarte putini in Romania dar avem destui crestini DOAR cu numele, e plina tara de ei.
Si sa nu uit, NICI Mormonii nu sunt crestini fiindca au mai multe neveste, lucru interzis CLAR de Domnul Hristos.
Romani in principiu sunt ipocriti,tradatori,mincinosi, tarfe cu o mie de fete, barfitori, cat despre credinta lor ei mai mult au o gandire primitiva, magica demna de evul mediu
Totuși, în general nici evreii nu cred că Iisus este Mântuitorul.
Unde scrie în Biblie că nu au voie cu mai multe neveste ? Cartea, versetul, orice mi-ar fi de folos.
Există și creștini practicanți, dar într-o măsură mai mică, de aceea nu prea se văd. Restul țării este plină de creștini cu numele (cei care se numesc creștini).
Tit,6. Dacã este cineva fãrã prihanã, bãrbat al unei singure neveste, având copii credinciosi care sã nu fie învinuiti de destrãbãlare sau neascultare.
Deci cineva este fara prihana, adica crestin adevarat, daca are printre altele si o singura nevasta. Vorbim despre primii crestini.
In general evreii Nu sunt crestini iar noi nu avem treaba cu ei, evreii au alt statut in relatia cu Dumnezeu, fata de noi, neamuri.
Atata timp cat povestea dupa care se ghideaza crestinii e contradictorie si fara nici o noima, nu poate fi nimeni "adevarat" pentru ca oricat ai vrea sa faci ce scrie in cartulie, doua pagini mai incolo scrie sa faci invers. Deci...
Exista si crestini adevarati, dar din pacate majoritatea romanilor sunt doar religiosi, dar nu au o relatie personala cu Dumnezeu
As zice ca marea majoritate sunt doar cu numele.
In special ortodocsii, in principal pentru ca sunt cei mai multi.
Asta nu inseamna ca nu e plin de ipocriti la toate confesiunile.
Mulțumesc pentru răspuns! Dar eu mă întreb acum pe bune, raportându-ne la acest capitol : de ce Iisus nu ar accepta să ai mai multe neveste? Nu înțeleg, o cauză acolo tot trebuie să existe, ce ne poate împiedica în viziunea Sa ca noi să avem mai multe neveste, de exemplu să avem 2? Cu ce este greșit?
Nu știu ce să zic, dar este o treabă puțin ciudată cu Iisus dacă analizăm mai atent, eu așa înțeleg situația.
Mulțumesc și ție că te-ai implicat ! La versetul 6 al acelui capitol ne spune că este un sfat, nu o poruncă.
Domnul Isus nu accepta mai multe neveste fiindca lui Adam i-a facut-o pe EVA, nu mai multe femei ci UNA.
"Tu vrei sa zici ca Dumnezeu e un nimic toata, ci Iisus e... Cel mai mare?"
Domnul Isus a spus: "Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." (Ioan.14:8)
Deci cine vrea să cunoască pe Dumnezeu Tatăl, trebuie să cunoască mai întâi pe Fiul, adică pe Domnul Hristos.
"Adevărat, adevărat vă spun că cine nu intră pe uşă în staulul oilor, ci sare pe altă parte, este un hoţ şi un tâlhar." (Ioan.10:1)
"Isus le-a mai zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Eu sunt Uşa oilor." (Ioan.10:7)
Asta înseamnă că nimeni nu poate să fie mântuit dacă respinge pe Domnul Isus Hristos. Mântuirea trece obligatoriu pe la cruce. Pentru că mântuirea noastră a tuturor oamenilor este posibilă numai prin jertfa de la Golgota; atât a acelora care au trăit înainte de cruce(adică de rasptignire), cât și a noastră care trăim după evenimentul acesta.
Tu nu trebuie sa faci decat sa iei situatia ca atare daca nu intelegi ceva, intreaba la subiect, nu generaliza. pentru a primi un raspuns util.