| Eduardx_1313 a întrebat:

Exista Dumnezeu?, Adica, Dati-mi o dovada ca el exista ...si va rog fara " crede si nu cerceta"

Răspuns Câştigător
| PlayPaul a răspuns:

Citeste Bibilia ca sunt convins ca nu ai citit-o. Apoi intr-o zi cand nu te deranjeaza prietenii tai, si nici nu vorbi cu ei vreodata despre asta, elibereaza-ti programul de dimineata si du-te in alt cartier la o biserica unde sa nu stai crispat ca te vede cineva cunoscut si iti strica dispozitia cu greu creata sa chiar faci acest lucru. Si cand intri in biserica ar fi indicat sa nu prea prinzi nici slujba nici aglomeratie sa poti fi tu cu gandurile tale. Nu te duci cu rugaciune invatata de acas, te duci sa stai 5 minute si sa iesi.Cu Biblia citita in primul rand si cu cat mai putine preocupari in ziua aia. Fa asta peste 5 10 30 de ani cand chiar il cauti pe Dumnezeu. Raspunsul pentru toti oamenii care au problema asta a ta e acelasi: tu nu ai timp sa ti se dovedeasca ca Dumnezeu exista. Ce crezi ca ii aduna in general pe batrani dimineata la biserica? Ca de vorbit vorbesc toata ziua in fata blocului sau la sate la porti. Cu cat inaintezi in viata daca respecti Biblia si ce scrie in ea sunt sigur ca va veni o zi cand iti va fi rusine ca ai pus intrebarea asta. Cu cat o citesti mai devreme cu atat mai bine.

54 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui.

2 O zi istoriseşte alteia acest lucru, o noapte dă de ştire alteia despre el.
3 Şi aceasta fără vorbe, fără cuvinte al căror sunet să fie auzit:
4 dar răsunetul lor străbate tot pământul, şi glasul lor merge până la marginile lumii. În ceruri El a întins un cort soarelui.
Rom 10.18;
5 Şi soarele, ca un mire care iese din odaia lui de nuntă, se aruncă în drumul lui cu bucuria unui viteaz:

6 răsare la un capăt al cerurilor şi îşi isprăveşte drumul la celălalt capăt; nimic nu se ascunde de căldura lui.
7 Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor.
Orice plan are un proiectant. Universul are un plan foarte complex.Prin urmare, universul a avut un proiectant.

| unbaiatanonim a răspuns (pentru EmaS):

Ce cuvinte incalcite. Omul vrea dovezi nu citate.

| trolololo a răspuns (pentru EmaS):

Crezi în existenta vieții extraterestre și acum nu ma refer la omuleți verzi cu ochi mari ci la viata ca cea de pe Pământ.

| EmaS a răspuns (pentru trolololo):

Nu cred in existenta acelor omuleti. Dar, spre deosebire de ei, Dumnezeu mi-a dovedit ca exista.

| EmaS a răspuns:

Orice plan are un proiectant. Universul are un plan foarte complex.Prin urmare, universul a avut un proiectant.

| EmaS a răspuns:

Stiu eu.

| EmaS a răspuns:

Tu esti un limitat si fara bun simt.Continutul de informatii din creierul uman exprimat in biti este probabil comparabil cu numarul total de conexiuni intre neuroni-adica de aprox.o suta de trilioane de biti.Neurochimia creierului este uluitor de aglomerata.Sunt circuitele unei masinarii mult mai minunat conceputa decat oricare alta masinarie creata de oameni.De fapt, Sagan, a estimat continutul de informatie al creierului la echivalentul a douazeci de milioane de carti.

| EmaS a răspuns:

Stiu cum se formeaza ploaia.Am invatat la scoala.Se ridica vaporii de apa, se formeaza norii, se condenseaza. Ploaia - este o precipitatie atmosferica sub forma de picaturi de apa provenite din condensarea vaporilor din atmosfera.

| EmaS a răspuns:

Se pare ca tu nu faci unele conexiuni neurunale, si cand ma gandesc ma faceai pe mine limitata! laughing

| OOOLEOOO a răspuns:

Se numeste credinta, nu ai nevoie de dovezi.

| Toluk19 a răspuns:

Uite cit e de frumoasa proiectata planeta noastra si totul in jur.
Mintea omului e prea saraca pentru a intelege asta!
Dumnezeu e in noi de aceia avem cunostinta!
Pe Dumnezeu il vezi in fiecare zi, toate creatiile Lui!
Nu o sa-L descoperiti pe Dumnezeu prin stiinta niciodata!
Bine scrie Cuvintul Lui Dumnezeu > Fericiti cei ce nau vazut dar au crezut

| unbaiatanonim a răspuns (pentru Toluk19):

Sunt sanse infinite ca intr-un univers infinit sa existe cel putin inca o planeta cu viata asa ca nu este mare balci ca pe terra inca mai exista crestini care nu reusesc sa faca diferenta intre realitate si basm.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Toluk19):

Astea nu sunt argumente! Un argument trebuie sa fie demonstrat stiintific, masurabil, etc.
Daca nu esti in stare sa argumentezi nu mai vorbi
"fericiti cei ce n-au vazut dar au crezut" = cretinism si INDOBITOCIRE

Răspuns utilizator avertizat
| doctorandus a răspuns:

Uite aici o demonstratie:

Definitie: Dumnezeu e natura.
Natura exista.
Deci Dumnezeu exista.

| unbaiatanonim a răspuns (pentru doctorandus):

Deci dumnezeu e un copac. Buna explicatie. Apropo, ce-i cu balaria asta?

| doctorandus a răspuns (pentru unbaiatanonim):

Citeste si Fapte 17:28, din care reiese ca asta e si viziunea Bibliei: Deus sive Natura (daca l-ai citit pe Spinoza).

| Silviuloan a răspuns (pentru doctorandus):

Bun laughing vezi logica asta cum ne ajuta.

| EmaS a răspuns (pentru doctorandus):

Dumnezeu este Creatorul. Tu confunzi marfa cu ambalajul.

| doctorandus a răspuns (pentru EmaS):

Biblia este o carte panteista. Nu ma refer la ce-au vrajit teologii timp de doua milenii, ci la ce zice de fapt Biblia. E adevarat ca referitor la unde locuieste Dumnezeu, Biblia se contrazice, vezi http://skepticsannotatedbible.com/contra/zion.html si http://www.biblestudyguide.org/topical/god-omnipresence.htm

Dumnezeu este Duh. El este pretutindeni.,, Căci aşa vorbeşte Cel Preaînalt, a cărui locuinţă este veşnică şi al cărui Nume este sfânt: „Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie; dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi să îmbărbătez inimile zdrobite.''

Dogma omniprezentei lui Dumnezeu afirma ca el e prezent si-n WC-ul in care-ti faci nevoile. Asta reiese in mod logic din aceasta dogma. O fiinta nu poate fi omniprezenta, dar sa lipseasca din WC-uri. Ori teologii afirma ca Dumnezeu este omniprezent.

| EmaS a răspuns (pentru EmaS):

El locuieste intr-o inima smerita care Il primeste ca Domn pe tronul inimii!,, Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.,,

El locuieste intr-o inima sincera si curata, nu intr-un vas fara viata.

Asta sa le-o spui teologilor care au elaborat dogma omniprezentei lui Dumnezeu, cand te-oi intalni cu ei pe lume-ailalta.

| Kramerwalt a răspuns:

Priveste cerul, priveste apoi pamantul uita-te la trecutul tau si incearca sa-ti dati seama de viitor.Dar de fapt cat de multe sti despre trecutul tau? De unde vi tu oare? De unde oare vine pamantul pe care tu stai? Restul gasesti in raspunsul doamnei Ema.

| Iulian03 a răspuns:

Puneti o dorina lui Dumnezeu si o sa vezi.

| Silyca a răspuns:

Da, si daca chiar vrei o dovada documenteaza-te...Nu-ti spun din ce daca chiar vrei cu adevarat sa aflii o sa afli si singur.

| har a răspuns:

Dovada e simpla calculatorul de exemplu exista pentru ca cineva l-a facut,un om exista pentru ca mama lui l-a facut,pamantul exista pentru ca exista Duimnezeu si universul,universul exista pentru ca a exista big-bang,dar big bang de ce exista? Masteria nu se poate crea din nimic, pentru ca nu s-a descoperit niciodata asta, universul nu putea fi din totdeauna pentru ca toate stiintele o contrazic, cea ce inseamna ca tot ce e in univers a fost creat de cineva, iar Dumnezeu a existat si exista mereu pentru ca el exista in afara universului si in afara timpului

| Florentina9210 a răspuns:

De ce spun unii dintre voi ca Dumnezeu nu exista? Doar pentru ca nu il vedem? Dintotdeauna omul a avut abilitatea sa creada in ceea ce vede si sa fie sceptic in ce este invizibil ochilui uman. Insa, noi avem si suflet, si minte..si totusi nu le vedem. Asta ar insemna ca ele nu exista? Sufletul, l-a vazut cineva? nu! Atunci, nu il avem, deci in mod teoretic, am fi morti. Omul nu poate trai fara suflet si constiinta. Si totusi nici pe aceasta nu o vedem, dar exista in noi. Asa e si cu Dumnezeu, doar pentru ca nu il putem vedea, asta nu inseamna ca nu exista.
Ne putem intalni in fiecare zi cu El. Asta insemnand sa facem fapte bune semenilor nostri. Sa ajutam un copil ranit, sa dam o felie de paine unui animal sau unui om sarman, sa ajutam orice vietate. Facand toate astea, in timp ce ii ajutam pe fratii mai mici, il ajutam pe El! E simplu.
Alfa Centauri, steaua pe care o vedeti in constelatia Taurului, in rasarit. E una din stele care are sute de culori intr-insa. E vecina noastra, cea mai aproape de sistemul solar. Desi pare aproape, se afla la 40.000 de km. Sau un tren sa mearga 14 milioane de ani cu 80 km pe ora. Incalculabil, cifre astronomice, nu le poti socoti.Si-i vecina noastra. Este aproape, dar totusi atat de departe, daca ar fi sa ajungem la ea. Nu inseamna ca daca ceva nu vedem, ca nu exista.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Dumnezeu exista! nu te lasa deceptionat de cel rau, preaiubitule.
Miracole s-au intamplat ieri, azi, poate daca Dumnezeu ne mai suporta RAUTATEA si rebeliunea vor mai fi, eu sper ca lumea sa se opreasca din pacat:
http://www.youtube.com/watch?v=n4ImHc8cVXA&feature=youtu.be
Un demon vorbeste printr o fata, s a intamplat intr o biserica.Bine, slava Domnului ca fata a fost salvata la timp!
https://www.youtube.com/watch?v=Yuer_zvPR0o&feature=plcp
ALELUIA.
Cine ti a spus ca trebuie sa ajungi in iad? sau Dumnezeu te va trimite in iad, TU ALEGI dacca vrei sa il urmezi sa ti iei crucea, mai sti ca cel rau s a mandrit si a fost aruncat din Paradis? si niste ingeri l au urmat.
Dumnezeu te iubeste foarte mult, numai ca tu nu poti intelege cat de mult ne iubeste, Si a dat si viata pentru noi, ce doava mai vrei, asta pentru ca noi sa avem viata vesnica prin El, ma rog in numele Domnului Isus ca deceptia sa dispara.Amin.
Slava Domnului.
Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui.
2 O zi istoriseşte alteia acest lucru, o noapte dă de ştire alteia despre el.
3 Şi aceasta fără vorbe, fără cuvinte al căror sunet să fie auzit:
4 dar răsunetul lor străbate tot pământul, şi glasul lor merge până la marginile lumii. În ceruri El a întins un cort soarelui.
Rom 10.18;
5 Şi soarele, ca un mire care iese din odaia lui de nuntă, se aruncă în drumul lui cu bucuria unui viteaz:

6 răsare la un capăt al cerurilor şi îşi isprăveşte drumul la celălalt capăt; nimic nu se ascunde de căldura lui.
7 Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor.
Orice plan are un proiectant. Universul are un plan foarte complex.Prin urmare, universul a avut un Proiectant.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi pare rau.dar tu cjhiar ai nevoie sa crezi. poti sa cercetezi cat vrei caci vei gasi ceia ce cauti.pana te vei convinge singur va trebui sa me crezi pe cuvant, fiindca nu te cunosc si eu nu mint pentru mine de ce as minti pentru altcineva? deci DA. Dumnezeu ESTE.

| Silviuloan a răspuns:

Oricine, orice are un Creator acum nu poti sa zici ca universu s-a facut prin teoria aia idioata, a big bangu-lui eu nu prea cred.

| SmexyBoy a răspuns:

Existenta lui Dumnezeu se poate dovedi din punct de vedere rational si logic prin intermediul BIbliei.

Cine vrea sa afle daca exista Dumnezeu, il pot ajuta in privinta aceasta, totusi numai cu o conditie.

| VanillaBl a răspuns:

Doamne, ce ma plictisesc intrebarile astea...

| AnonimDeOcazie a răspuns:

Nevoia oamneilor de un creator, care a făcut începutul mi se pare retardată.
S-a explicat de ce nu există nimic înainte de bing-bang, deoarece timpul însuşi nu exista înainte de bing-bang şi logic că de aia nu s-a întâmplat nimic... da na e mai uşor să zici că X a creat totul.

| lextar113 a răspuns:

Exista Dumnezeu, si eu am simtit asta, era sa mor, dar El m-a salvat, aveam doar 6 ani si am suferiot o operatie de peritonita, atunci am simtit pentru prima data puterea divina

| pesciolino a răspuns:

Lumea nu e schimbata mat.12:39

| KingSize a răspuns:

Cum sa existe D-zeu? Doamne ajuta.

| AlinaValentina97 a răspuns:

Eu una nu cred in asa ceva. De ce? Stiinta are mii de dovezi in fizica biologie si altele, cum ca nu am fost creati de Dumnezeu. S-au gasit si ramasitele dinozaurilor, in biblie nu scrie nimic de vreun dinozaur sau cum au disparut ei. Preotii din ziua de azi ne invata pe noi cum sa ne purtam si ei fac exact opusul, sunt travestiti, ne seaca de bani, fura si cine stie ce prostii mai fac, care ei, fete bisericesti ar trebui sa fie un exemplu si sa aiba frica de Dumnezeu. Dar care Dumnezeu? Daca ar fi existat si ar fi asa cum spune biblia ca poate vindeca tot, poate face minuni si altele, de ce nu face ceva cu lumea in care traim? Sunt sute de boli venerice si sute de copii mor la nastere, oameni care nu au ce manca, furturi, violuri, omoruri si altele. Atunci unde e? De ce nu vindeca bolile si nu face lumea sa fie mai buna, sa ajute saracii care poate au credinta in el si da si ultimii lor bani la biserici ( ca sa umfle burta popilor )? Biblia a fost creata ca sa ne faca pe noi sa credem ca ar exista o fiinta supranaturala si sa stam noi cu frica ca el e cu ochii pe noi si sa fim mai buni ca daca nu ne pedepsestelaughing sa ii pedepseasca pe aia care omoara si violeaza...dar pe aia nu ii vedewinking
Deci sunt de partea stiintei!

| RazvanCTC a răspuns:

Raspunsul tau aici...

Este o intrebare care macina foarte multa lume, anume daca exista Dumnezeu!?
Pai sa va raspund la aceeasta intrebare.Totul in lumea asta se pazeaza pe stiinta si pe puterea gandului.
Sunt doua tipuri de ganduri.Ganduri pozitive si ganduri negative.
Eu unu sincer m-am saturat sa imi plang de mila ca nu am aia si aia.Mam gandit ca sa gandesc pozitiv si sincer in ultima vreme am avut parte doar de lucruri bune,
si de multe alte lucruri placute.
Si o sa va intrebati cine a creat lumea!? Eu sincer sunt sigur ca suntem creati prin evolutie ca fiecare molecula si atom dupa acest pamant.
Si inca o faza care dovedeste ca suntem creati prin evolutie, faptul ca sunt mi de constelati si mieliarde de planete.
Si alt raspuns la faza ca daca exista rai sau iad?! Nu nu exista inca nu s-a dovedit acest lucru prin faptul ca nimeni nu s-a intors sa ne puna unde sa fost in rai sau in iad, deci eu cred ca este o prostie.
O intrebare care va macina pe toti.aceea ca cica isus a fost pe pamant, nu nu a fost a fost doar o proasta imginatie a unuia care a facut un film, de unde stia el cum arata dumnezeu? si da universul a avut un proiectant. evolutia incultilor

| MiculUsar a răspuns:

Dumnezeu nu exista. Un asteroid saau ceva de genu care era plin de celule. Si acele celule au evoluat. Si au devenit celenderate, spongieri... mamifere, Om. Si pe bune e mult mai credibil ce am scris sus decat cum spune biblia ca am aparut. Si daca Dumnezeu ne-a facut pe noi pe Extraterestrii cine i-a facut? Dosarele OZN dovedesc existeta extraterestriilor. Pe cand dovezi despre dumnezeu nu avem niciuna. Si da sunt Ateu :]. Cel mai bogat om de pe pamant e crestin si nu a donat nimic pentru din astea de caritate, pe cand al 2 si al 3 sunt atei si au donat. :]

| aaadddaaaa10 a răspuns:

Ai admirat vreodata o cladire frumoasa, intrebandu-te totodata cine a construit -o? Daca ti s-ar fi spus ca s-a facut de la sine, ai fi crezut? Nu, desigur ca nu.Asa cum spune un scriitor biblic ''orice casa este construita de cineva''. Atunci de ce nu am accepta concluzia sa logica: ''Dar cel care a construit toate lucrurile este Dumnezeu?''
Gandeste-te la universul cu miliardele lui de stele.Ele se deplaseaza conform unor legi care le mentin intr-o perfecta relatie unele cu altele. ''Cine a creat aceste lucruri?". Ar fi irational sa se afirme ca miliardele de stele s-au creat de la sine si ca, fara nici o dirijare, au format marile sisteme stelare care se misca intr-o ordine extraordinara.
Acest univers, cu minunata-i organizare, nu s-a facut de la sine.El trebuie sa fie un Creator inteligent si extrem de puternic.