| IvanMihai a întrebat:

"Exista Dumnezeu? Exista reincarnare?"
Iti afecteaza viata raspunsul la aceste intrebari
sau sunt intrebari lipsite de importanta de fapt?

53 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru IvanMihai):

Incep sa-mi fac o idee. Foarte pe scurt, ai mult de studiat.

"Diverse site-uri "... cam ce fel de site-uri? Prezinta cateva link-uri.

"cat si impotriva acesteia"... impotriva? Din ce perspectiva?

| IvanMihai explică (pentru anonim_4396):

Asta sunt eu:
https://www.scribd.com/user/76256319/Ivan-Mihai
Dar propriile mele documente (create de mine) "Despre Suflet", "Dumnezeu", "Esenta Budismului" - sunt ceea ce credeam la un moment dat...

"Foarte pe scurt, ai mult de studiat." Câteodată am impresia ca religia este o pierdere de vreme. Poate ar trebui sa ma decid ce este adevarat si ce nu cu referire la reincarnare sau la Dumnezeu.
Exista o perioada in care nu eram interesat deloc de religie si cred ca eram un ignorant fericit :-)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru IvanMihai):

Am vrut sa incep sa citesc ce ai pe acolo dar cand am deschis chestia cu Dumnezeu, m-am oprit dupa primele randuri. Ai inceput extrem de prost.

"Tot ceea ce există necesită o cauză, Universul necesită si el o cauză, iar această cauză este Dumnezeu"... fail.

| IvanMihai explică (pentru anonim_4396):

Te-ai oprit dupa primele randuri ha? Propozitia "iar această cauză este Dumnezeu" este greu de demonstrat, cauza Universului poate fi orice si nu sunt multe caracteristici ale unei cauze adecvate care ar fi putut crea Universul.
Unii au spus ca am incalcat principiul cauzalitătii (orice efect are o cauză) si ca Dumnezeu are nevoie si El la randul lui de o cauza. Sau ca poate exista un regres infinit al cauzelor.
Imposibil de demonstrat ca exista sau nu Dumnezeu.

| danut a răspuns (pentru IvanMihai):

Plec de la ideea ca DOAR crestinismul scoate in evidenta un Dumnezeu care s-a sacrificat neconditionat pentru salvarea omului. Mai sti tu vreun Dumnezeu care a facut asa ceva?

| danut a răspuns (pentru oprescudorin11):

Unde ai citit tu ca Dumnezeu a lasat INTERMEDIARI (mediatori) intre EL si restul omenirii. Reancarnarea face parte indisolubila din satanism, Spiritismul cum se numeste in speta.
Daca citeai Biblia ai fi inteles rolul botezului si cand se face acesta. In ceea ce priveste Crezul, am adus aminte de acesta deoarece exista mari confuzii intre ceea ce spune credinta ortodoxa si ceea ce cred ortodocsi. Crezi ca intelegerea tine de "secta" sau de ignoranta?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru danut):

De unde stii tu (daca nu esti Dumnezeu!) de unde stii ce cred Ortodocsii?
Biblia poti sa o citesti, nu e nici o suparare, daca nu o intelegi!
Daca vrei indrumare te ajut!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca am zis ca Karma e personala, am gresit! Karma este COLECTIVA!
Daca alegeti un presedinte HOT de case sau gaini(tot una pentru mine Crestin Ortodox), inseamna ca sunteti TOTI votantii hoti! Ma lasi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru oprescudorin11):

"Daca am zis ca Karma e personala, am gresit!"... nu greseai ci erai corect dar nu ai zis asta.

"Karma este COLECTIVA!"... ai zis asta si eu ti-am zis ca gresesti.

Karma tine doar de tine. Treaba asta cu restul oamenilor vinovati pentru faptele altora se gaseste in crestinism nu in karma.

In crestinism, tu esti vinovat pentru ce au facut Adam si Eva.

Daca tu furi un mar, peste 100 de generatii, copiii tai o sa mearga in iad deoarece zeul tau considera ca sunt vinovati de fapta ta.

Am inteles ca tu vrei sa incerci sa combini cat mai multe religii si sa o arzi new age bullshift dar din pacate pentru tine, nu iti iasa deoarece conceptele pe care vrei tu sa le combini nu sunt compatibile intre ele.

Gandirea mea primitiva a mers pe calea asta. Ce pot face?
Recunosc! : Karma nu exista ca termen in religia Crestina, doar ca inteles!
La asiatici Karma este fie colectiva, fie personala.La Cresinii ortodocsi, (ca ailalti habar nu au ce mai zic)Pacatul este sinonim Karmei (globale).
Rezolvarile CONVERG!

anonim_4396

Nu mai repet. E clar ca esti incapabil sa intelegi ce ti se zice avand in vedere ca repeti aceleasi chestii.

| IvanMihai explică (pentru danut):

De ce era nevoie de un sacrificiu din primul rand? ( Nimeni nu trebuie sa moara). Tot crestinismul invata ca ne-am nascut in pacat si ca am mostenit pacatul stramosesc!
De ce sa pedepsesti copii pentru pacatele parintilor? (Asta ar fi karma colectiva) Cred ca asta este nedrept!

Este greu sa ai carti ortodocse ca sa stii ce cred ortodocsi sau este greu sa fi prieten, coleg, ruda cu ortodocsi sau si mai si nu poti fi prieten, ruda sau cunoscut cu un preot ortodox
sau si mai si, nu poti fi un fost prot ortodox care s-a lasat de minciunile si aberatile ortodoxe? Alege. In privinta Bibliei fac parte dintre aceia care o studiaza continuu si nu de acum ci de multi ani, sigur mai de multi ani decat existi tu pe acest pamant.

| danut a răspuns (pentru IvanMihai):

Sacrificiul este pentru ca omul sa poata fi salvat iar pacatul se mosteneste genetic aidoma unei boli transmisa urmasilor, nimeni nu pedepseste copii pentru faptele parintilor DAR copii mostenesc ADN-ul parintilor, deci si urmarile bolilor acestora sau excesele lor. Drept sau nedrept, daca parinti tai au umblat pe unde nu trebuie si s-au inmbolnavit de Sifilis (un exemplu) tu mostenesti genetic boala, asa si cu pacatul.

Poti studia si mai multe vieti, important este sa si intelegi. Daca metoda ta este sa interpretezi textul folosind cunostinte de gramatica sau ce auzi in discutii prin intersectii, carcimi sau cluburi etc., atunci pierzi vremea. Oricum, poate o sa ai sansa vreunei revelatii, se intampla si asa ceva.
Voiam sa-ti spun ca traditia este foarte importanta doar pentru faptul ca te scuteste sa mergi pe drumuri gresite, batute si de altii fara sens.

Intelegerea Bibliei se face DOAR prin ea insasi, restul sunt doar vorbe de claca.

Apreciez ca ai inteles macar ideea ca de fapt, in toate religiile sunt explicate, fiecare in felul ei, ideea de CAUZA -EFECT_CAUZA-EFECT, perpetuu!
Cred ca ceva mai pricepi!
Fiecare religie explica pe intelesul comunitatii pe care o reprezinta 'gaselnita asta a ta!".
Bravo! Te avansez la gradul de Caporal al stiintei si religiilor!

anonim_4396

Aparent ai problema acolo sus.

Din greseala am urmarit discutia. Nu mi-am format parerile studiind internetul! Saracul nu exista atunci cand deja imi formasem o parere. Acum nu condamn net-ul, sunt asa de multe pareri, orice neofit isi da cu parerea.
Ca sa studiezi profund o religie, mai intai trebuie sa o traiesti din interior! Aia din care te-ai nascut, celelalte le poti palpa cand discuti cu un harap, cu un indian, cand citesti un Mircea Eliade, desi nici el nu este infailibil.
pai trebuie sa ai o capacitate sau nu de sinteza si initial analiza. Astea din urma, a le capeti, daca ai studiat un alt domeniu, in care inveti metoda!
Nici 90% din ineptii de pe internet nu m-ar putea influenta, in stadiul in care sunt.
Daca sunt Prost, imi mentin parerile EXCLUSIV pe experienta si studiile personale.

Nu zeul meu' se simte vinovat de greselile mele, ci cauza -efectul ma va condamna! In viziunea scientistilor! Ca sa vorbesc pe limba ta.
Daca azi fur un mar din gradina unui vecin, acel vecin ma va urmari toata viata si chiar si cu o vorba aruncata ma poate pedepsi.Deci Dumnezeu nu se simte vinovat de greseala mea, doar, iubindu-ma imi atrage atentia ca nu merge asa! Nu-mi explica, ar fi inutil! Ma obliga sa-l cred prin pilde!

Ignoranta este un mod de manifestare al sectelor.Printre alte nemernicii!
Spiritismul, in sensul in care-l insinuezi este cu totul altceva.
Iisus Christos de ce a antrenat Apostoli?
Mai cerceteaza, nu face pe desteptul ca esti departe sa intelegi Crestinismul! Faci niste confuzii lamentabile! Chiar nu prea am ce-ti explica! De ce nu vorbesti cu Inferno? Sau Gaia! Poate ei te invata chestii mai domestice!
Lasa religia pentru cei care se pricep!

Ignoranti sunt toti cei care nu studiaza si nu au nici o baza de studiu consolidata in ani si zeci de ani de studiu, nu este cazul tau. Spiritismul este ceea ce se declara si face in literarura specifica. Nu am sa-ti enumar carti din domeniu pentru a nu profita cei ce cocheteaza cu satanismul dar am citit destula literatura din domeniu la care cu siguranta tu nu ai avut acces deorece este dintr-o perioada veche si cu restrictii dupa al doilea razboi mondial. Nimicdin spiritism nu are legatura cu crestinismu. Faci legaturi care denota ceva probleme de intelegere, discutia despre spiritism si apostoli, tine de cruditatea minti tale sau de o influenta ciudata, vom vedea pe parcurs.

Karma nu e personala! Karma este personala, poti zice asta daca priveste familia ta strict!
Exista Karma colectiva.
Un popor este stapanit de miturile lui!
Nemtii au Karma lor.Au omorat evrei, platesc acum! Chiar daca ar fi avut dreptate!
Romanii au furat, platesc acum! La autostrazi care se darama ca si bisericile facute asa cum le-a facut( Manastirea Curtea de Arges-mitul Manole).
Japonezii platesc si ei, americanii la fel.Toate se platesc si Colectiv si Individual, dupa caz!
Crestinismul le admite cu alte denumiri, e si normal: Pacatul!
Asiaticii, sectele, puscariasii au alte interpretari, e treaba lor!
Nu zeii(cum zici tu )te condamna!
Asta e mintea de gaina!
Dumnezeu sau alti zei TE PREVIN!
Legile sunt date si explicate pe indelete, pentru toti cretinii, (in VT), la ce efect te vei supune tu sau neamul sau neamurile tale!
Pe intelesul tau, cam asta e Dumnezeu!
Din iubire, ca parintii tai iti 'spune': ' ma gogule, nu-ti bate joc de baba aia neputincioasa ca o sa o iei in mana'!"
Si o sa vezi ca asa este!
Nu e razbunare! Asta e MERSUL LUMII!'.
ce tot ma aburiti cu Dumnezeu Criminal, cu Dumnezeu rau, etc?
Duceti-va la Serctanti! Aia va vor spune ca e bine ceea ce vreti sa auziti ( le dati banu' si GATA!). Dar nu mai umblati RELIGII!
Este cu totul altceva decat pentru a intelege un om fara traditie, fara familie, de pe strada!
Nu e de dispret! Dar asta este!
Trebuie traditie, sau intelegi sau insisti pana pricepi!
Daca furi un mar,'o iei in mana si maine' si [pe loc!
Si generatiile tale!
Ai furat un miliard: ori pe tine ori pe altcineva din clica ta, te vor prinde candva si vei plati!
Asta zice Dumnezeu!
Nu combin nimic! Toate religiile vorbesc IN ACELASI SENS pe limbile popoarelor unde s-au cuibarit! E normal. Nu era internet pe vremea lui Christos!
'a fura ' se zice in engleza ' to still', in franceza 'subtilliser', in japoneza nu stiu nici in araba sau chineza sau indiana!
In tiganeasca nici atat sau pe limba lui iohannis, nu stiu cum se fura o casa cu nesimtire si sa ajungi si presedinte.
Asa si in religii: Karma a aparut precum concept, dupa ce au aparut papitoi care credeau ca au descoperit lumea, dupa revolutia franceza. Atunci au descoperit si scrisul egiptean, cum se intelege. Au aparut tot felul de papitoi care fac pe savantii!
NU E NIMIC SUB SOARE!